G-E0EWZBLP0V
петак , 19 априла 2024
Home / DRUŠTVO / Preminuo čuveni Bora Fleka – vlasnik „Đave“ koji je donosio disko Novosađanima

Preminuo čuveni Bora Fleka – vlasnik „Đave“ koji je donosio disko Novosađanima

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
08.04.2022.

Borislav Vučurević, Novosađanima poznatiji kao Bora Fleka, radijski voditelj, vlasnik čuvene diskoteke „Đava“, kasnije i nekadašnjih restorana „Kec“ i „Bolero“, preminuo je u 70. godini, u Novom Sadu.

Preminuo čuveni Bora Fleka - vlasnik "Đave" koji je donosio disko NovosađanimaFoto: 021.rs

Trag na novosadskoj sceni ostavio je kroz kultnu emisiju „Randevu s muzikom“ na Radiju Novi Sad i kao osnivač i vlasnik čuvene diskoteke „Đava“ na Petrovaradinskoj tvrđavi. Bio je u mladosti i hokejaš Vojvodine, ali i poznati gradski di-džej. 

Udarna vest…

KADA TRAZITE POMOC OD GRADONACELNIKA NOVOG SADA „MILOŠA VUČEVIĆA“ da vam je zivot ugrozen a da policija sporo reaguje! Njega je zao, i branite se sami!

Sahrana Borislava Vučurevića održaće se u četvrtak, 7. aprila, na Gradskom groblju, u 15.30 časova.Bora se Novosađanima predstavio u emisiji „Randevu sa muziku“ na Radiju Novi Sad pre gotovo pola veka. Tokom sedamdesetih godina, kako je objasnio Bogomir Bogica Mijatović, fizionomiju čuvenog „Randevua“ kreirali su Vitomir Simurdić Vita, Anđelko Maletić Čupko, Bora Vučurević, a kasnije su to činili i Bora Otić, te Mijatović. 

Bora Fleka je svoje vreme imao utorkom, kada emisija dobija novo ruho i prefiks – Disko. Kako piše novinar RTV NS Dejan Jovičić, Bora Fleka je zahvaljujući dobrim vezama nabavljao novitete iz Amerike. „Forsirao je takozvani ‘black sound’ (funk, soul, u disko verziji), kako u emisiji, tako i u diskotekama“, zapisao je Jovičić.

FB–S leva na desno:

Karolj Kovač, Andjelko Maletić, Bela Skopal, Angelo Vlatković, Bora Vučurević, Vita Simurdić, Peca Gonja, Petar Jovanović i Jovan Nikolić.

Znamo autora fotografije, oko godine se nećkamo (1977.) ali za jedno ne grešimo – sastav koji je ispisao antologijske stranice Radio NS i ‘M’ Studia, Novog Sada i bivše zajedničke nam države.

FB Aleksandar Simurdic
пре око 12 месеци

 Osamdesetih godina Bora je osnovao i vodio kultnu diskoteku „Đava“ na Petrovaradinskoj tvrđavi. Trag koji je ostavio ovaj klub, a i Bora Vučurević zajedno sa njim, u toj meri je jak da i danas, u digitalnom prostoru, postoji Klub prijatelja „Disko Đava“. „Bio je jedan od najboljih disk džokeja koje je ovaj grad imao. Najnoviju svetsku muziku predstavljao je u svojoj autorskoj emisiji na Radiju Novi Sad svakog utorka, Disko randevu. Gradska faca koja je ostavila dubok trag za svog života. Počivaj u miru legendu, ostaćeš u srcima svih nas kojima si otvorio vrata u muzički svet“, navodi se u oproštaju na stranici Kluba prijatelja.

Disco-Djava Klub-Prijateljaу среду

U spomen na Boru Vučurevića, muzička tema kojom je započinjao kultni Randevu sa muzikom RNS, utorkom – Disko randevu, sa najboljim numerama USA dance top lista. —  осећа се тужно.

 Od Bore su se čituljama oprostili članovi porodice i prijatelji.  „S tobom, Boro, odlazi jedno vreme ovog grada i jedna velika emocija. Bio si čovek pun života, šarma i dobrote. Kao drug i prijatelj bio si odan i privržen“, napisano je u jednoj od objavljenih čitulja.Kao i uvek, za razna gradska mesta vezuju se i razne priče, koje potom prerastuju u mitove. Jedna od takvih priča kaže i da je legendarni Majkl Džordan đuskao u „Đavi“ zajedno sa saigračima iz univerzitetske selekcije SAD. Da li je tako bilo ili ne, znaju oni koji su Džordana videli u „Đavi“, a na ostalima je da veruju. Osim toga, najbolji košarkaš svih vremena je zaista igrao u Novom Sadu, 1982. godine. 

FB,

Danas nas je napustio vlasnik kultne diskoteke starih Novosadjana DJAVA Bora Vucurevic kako smo ga zvali Bora fleka. Čovek zbog kojeg sam zavoleo disko muziku i njegovu emisiju koju je vodio Disko Randevu na radio Novom Sadu 80 god.Neka mu je večna slava i hvala, za svu moju generaciju sa kojima smo provodili vreme na Djavi .

Kada je pre nekoliko godina portal 021.rs objavio tekst o kultnim novosadskim mestima, tu je, naravno, bilo reči i o „Đavi“. Nije bilo potrebno mnogo Novosađanima da se u komentarima prisete kako su sa „Đave“ išli peške preko mesto. „Da ne pominjem Đavu, gde ideš oko jedan sat i peške u zoru razrušenim mostom polako kući. Koliko sam zora dočekao na Tvrđavi. I onda čekaš sledeći vikend, a vreme kao da stoji“, napisano je u jednom komentaru.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

NE PROPUSTITE……

….

EKSKLUZIVNO! Ovo su originalne SMS poruke kojima je REKETAŠ ADVOKAT A.Č IZ BEOGRADA I REPORTER G.Š IZ KRALJEVA PRETIO Aleksandru Radovicu od koga su hteli da iznudi pare!

SLEDECA VEST….

KADA TRAZITE POMOC OD GRADONACELNIKA NOVOG SADA „MILOŠA VUČEVIĆA“ da vam je zivot ugrozen a da policija sporo reaguje! Njega je zao, i branite se sami!

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

7 + 2 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)