G-E0EWZBLP0V
четвртак , 28 марта 2024
Home / SVET VESTI / UŽIVO UKRAJINA NA IVICI RATA Pucnjava po Donjecku, Kijev priprema invaziju na Donbas, u granatiranju Luganska stradali civili

UŽIVO UKRAJINA NA IVICI RATA Pucnjava po Donjecku, Kijev priprema invaziju na Donbas, u granatiranju Luganska stradali civili

PLANETA FELJTON.rs
20.02.2022.

Poslednjih dana došlo je do eskalacije napetosti između Rusije i Ukrajine.

U jučerašnjim separatističkim granatiranjima zone konflikta u Donbasu poginula su dva ukrajinska vojnika. SAD, Britanija i NATO upozoravaju da je pitanje trenutka kada će Rusija napasti invaziju. Moskva i dalje to demantuje a ruski predsednik Vladimir Putin juče je nadgledao veliku vojnu vežbu „Grom“ tokom koje je bio simuliran nuklearni napad. U Minhenu, svetski zvaničnici su se okupili na bezbednosnoj konferenciji.

Donjeck: Ovako je izgledao napad na ukrajinske specijalce

Ukrajina
FOTO: SCREENSHOT TWITTER/THE RAGE X – CONFLICT NEWS

Vlasti DNR objavile su snimak noćnog napada na kuću gde su se krili ukrajinski specijalci. Dva specijalca ranjena su tom prilikom.

DNR: Ukrajina planira invaziju

Ukrajina je, uz odobrenje Zapada, pokrenula plan za invaziju na teritoriju Donjecke Narodne Republike (DNR), izjavio je u nedelju šef Narodne milicije DNR Denis Sinenkov.

„Oružane snage neprijatelja spremne su za nasilno preuzimanje Donbasa. Kijev je, uz odobrenje Zapada, počeo da sprovodi plan za invaziju na teritoriju naše republike“, saopštilo je Ministarstvo odbrane na svom Telegram kanalu.

Sinenkov je naglasio da su se tokom cele nedelje „čuli pucnji i eksplozije na liniji kontakta”.

Istovremeno, zvanični predstavnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike (LNR) Ivan Filiponenko saopštio je da su Oružane snage Ukrajine pokušale da napadnu položaje Narodne milicije republike

Pucnjava po Donjecku

Jaka artiljerijska paljba po Donjecku se nastavlja od ranog jutra. Eksplozije se čule u različitim delovima grada. Po širem rejonu grada je palo 25 granata.

Ukrajinske snage granatirale su više naselja u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) na jugoistoku Ukrajine, koristeći minobacače kalibra 120 mm zabranjene sporazumima iz Minska, saopštila je rano misija DNR pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre (JCCC).

Ukupno dvadeset minobacača kalibra 120 mm lansirano je na naselja Komunarivka i Staromihajlivka, saopštile su vlasti DNR. Tokom noći, granatirana su u naselja Aleksandrovka, Staromihajlivka, Spartak i Zajcevo, sva u okolini Donjecka.

Prema neproverenim i nepotvrđenim informacijama zarobljeno je nekoliko ukrajinskih divezanta, a ranjena su dva DNR specijalca.

Donjeck jutros

Image

Džonson: Rusija planira najveći rat od 1945

Britanski premijer Boris Džonson rekao je BBC-u da Rusija planira „najveći vrat u Evropi od 1945. godine“.

„Svi znaci su tu da je plan na neki način već krenuo“, upozorio je on i dodao da obaveštajni podaci pokazuju da Moskva planira invaziju i opsadu Kijeva. „Ljudi moraju da shvate koliko će to biti skupo u ljudskim životima“, rekao je Džonson.

Zelenski traži razgovor

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je ruskog predsednika Vladimira Putina da se sastanu kako bi potražili načine za rešenje krize. „Ne znam šta predsednik Ruske Federacie želi, tako da predlažem sastanak“, rekao je Zelenski i dodao da Rusija može da izabere lokaciju sastanka.

Ukrajinske jedinice u Donjecku u punoj borbenoj pripravnosti

Jedinice ukrajinskih oružanih snaga raspoređene na istoku Ukrajine u regionu Donbasa nalaze se u stanju pune borbene pripravnosti, a vlada u Kijevu nastavlja da jača svoje vojno prisustvo na tom području, izjavio je jutros Ivan Filiponenko, portparol samoproglašene Narodne Republike Lugansk (NRL). „Prema proverenim informacijama, glavnokomandujući združenih ukrajinskih snaga general-pukovnik Aleksander Pavlijuk naredio je punu borbenu pripravnost. „Dobili smo nove informacije da ukrajinske oružane snage jačaju svoje vojno prisustvo na ovom području“, navodi se u saopštenju milicije samoproglašene NRL objavljenom na mreži Telegram, prenosi TASS.

Ni na teritoriji DNR noć nije bila mirna

Na teritoriji Donjecka bila je blokirana diverzantsko-teroristička grupa protivnika koja je planirala da digne u vazduh trafostanice, gasovode i stanice za prečišćavanje vode na teritoriji republike, saopštilo je Ministarstvo za državnu bezbednost DNR. Prilikom hapšenja, diverzanti su pružili otpor, zbog čega su dvojica pripadnika specijalnih snaga bila ranjena.

Lugansk: Ukrajinske snage bombardovale selo

Vojska samoproglašene Luganske republike saopštila je da je selo Pionerski noćas bilo na meti ukrajinskog granatiranja. Prema prvim informacijama poginula su dva civila.

Civili su stradali prilikom jutrošnjeg napada ukrajinske vojske. Napad je izvela 79. desantna-jurišna brigada koja je napala položaje Narodne milicije na položaju Pionirski.

NATO: Sve ukazuje na to da Rusija planira potpuni napad

NATO očekuje da će ruska vojska izvesti sveobuhvatni napad na susednu Ukrajinu. „Svi znakovi ukazuju na to da Rusija planira potpuni napad na Ukrajinu“, rekao je u subotu glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ARD-u. Uprkos tome, on je rekao da Zapad i Ukrajina žele da „nateraju Rusiju da promeni stav i sedne sa nama“.

Bela kuća: Rusija bi mogla da napadne bilo kad

Bela kuća smatra da Rusija može da napadne Ukrajinu u bilo kojem trenutku pa će predsednik Džo Bajden zbog toga za danas sazvati sastanak nacionalnog saveta bezbednosti.

Blinken zbunjen Putinovim motivima

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da je zbunjen motivima ruskog predsednika vezano za Ukrjainu.

Putin je ubrzao sve što je navodno želeo da spreči, rekao je Blinken u razgovoru za nemački list Sudojče Cajtung.

Na primer, velika većina Ukrajinaca sada je protiv Rusije i želi da njihova zemlja uđe u NATO, rekao je on i dodao da je, uz to, NATO sada snažniji što je posledica ruskih „agresivnih mera.

„On je to hteo da spreči, a sada je doprineo tome“, rekao je Blinken i još jednom upozorio Moskvu da ne napada Ukrajinu inače će se suočiti sa „mnoge teškim sankcijama“.

Ako Rusija do tada ne napadne, on će se u sredu sastati s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom.

Svetska banka priprema pomoć za Ukrajinu

Svetska banke saopštila je da priprema 350 miliona dolara pomoći Ukrajini, koju će čelnici grupacije razmotriti do kraja marta u sklopu plana o kratkoročnoj i dugoročnoj finansijskoj pomoći toj državi.

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 3 = 5

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)