G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / Pretnje smrću na Twiteru Telegramu: na meti su političari, lekari, novinari! FELJTON.rs i dalje dobija pretnje!

Pretnje smrću na Twiteru Telegramu: na meti su političari, lekari, novinari! FELJTON.rs i dalje dobija pretnje!

FELJTON.rs
23.01.2022.

Vešala, giljotina, snajper: na meti su političari, lekari, novinari, najviše oni koji se zalažu za obaveznu vakcinaciju. Mreža Telegram je oaza stravičnih pretnji, a one koje se otkriju su samo vrh ledenog brega.

Vojnik Bundesvera koji želi da „razbaca leševe po poljima“, grupa Saksonaca navodno planiraju ubistvo pokrajinskog premijera…

Pretraga skrivenih i otvorenih grupa za razmenu poruka na platformi Telegram pokazuje da se od sredine novembra u njima svakodnevno pojavljaju pozivi na ubistva političara, naučnika, lekara i novinara – kao da protivnici vakcinacije postaju sve radikalniji.

default

U čet-grupama koje su pregledali novinari javnog servisa ARD pronađeno je više od 250 poziva na ubistvo, često uz reči kao što su „vešala“ ili „giljotine“.

To je samo vrh ledenog brega, jer se Telegram – za razliku od recimo Tvitera – ne može u potpunosti pretražiti, već se mogu pretražiti samo kanali i četovi u koje je neko učlanjen. Većina grupa je zatvorena i u njih se može ući samo uz pozivni link.

Skoro niko se ne protivi

Deluje da se pozivi na ubistva i pretnje često odašilju pod pravim imenom. Čak i u grupama sa preko 50.000 članova gotovo da nije bilo onih koji su se usprotivili tome, već su najčešće izražavali podršku pozivima na ubistvo, a u komentarima su postavljane slike vešala ili snajpera.

Politikolog Jozef Holnburger iz Centra za monitoring, analizu i strategiju (CeMas) smatra da su ti pozivi na ubistvo opasni. U intervjuu za portal javnog servisa on kaže: „Ljudi sa zavereničkim ideološkim pogledom na svet su spremniji na nasilje – to nam je poznato iz dosadašnjih istraživanja i to već nekoliko godina.“

Unutar miljea su, kako ističe, retki oni koji se usprotive, a jedan od razloga je „nastojanje da se ostavi dojam ujedinjenog pokreta“ istomišljenika.

Demonstracije u Berlinu,

Premijeru Saksonije Mihaelu Krečmaru je, recimo, krajem decembra upućena poruka da zajedno sa „svojim plaćenicima“, pri čemu se misli na policajce, treba da bude „pogubljen zbog veleizdaje naroda“. U drugom četu je jedan korisnik pitao sme li da „upuca“ saveznog ministra pravde Marka Bušmana.

Više puta su pominjani i bavarski premijer Markus Zeder, šef Demohrišćana Friedrih Merc, savezni kancelar Olaf Šolc, bivši ministar zdravlja Jens Špan i sadašnji ministar zdravlja Karl Lauterbah.

Debata o obaveznoj vakcinaciji kao povod

Analiza komentara pokazuje da se, posebno od sredine novembra, broj poziva na ubistva značajno povećao. Posle 16. novembra nije bilo dana bez ubilačkih fantazija u analiziranim kanalima. Otprilike u isto vreme počela je rasprava o obaveznoj vakcinaciji i na Guglu se tada povećao broj pretraga za tim pojmom (Impfpflicht).

Više od trećine komentara koji odražavaju mržnju dolazi iz dve velike grupe na Telegramu u kojima pristalice Q-Anona i drugi teoretičari zavere razmenjuju ideje. U njima je raspoloženje bilo posebno agresivno i neobuzdano. Unutar te dve grupe zabeleženo je više od stotinu poziva na ubistva.

Pažnju je privukao i jedan čet na Telegramu čiji su članovi navodno vojnici i rezervisti. Tamo je bilo dvadesetak poziva na ubistvo, što pokazuje da slučaj vojnika Andreasa O, koji je priveden, nikako nije usamljen.

Na jednom video-snimku taj vojnik preti: „Vaši leševi će biti razbacani po poljima.“ U grupi „Vojnici i rezervisti“ na Telegramu, na primer, sredinom novembra je za tadašnju ministarku odbrane Anegret Kramp-Karenbauer rečeno: „Matoru treba streljati.“

Mržnja prema medijima stize iz minhena FELJTON.rs dobija pretnje i to snajperom , lociran je i nadamo se da ce tuzilastvo Minhena reagovati, i da ce manijak biti sklonje sa ulice..

Слика

BAHATI BRANKO ZIGIC Trener Proletera! Izazvao saobracajnu nesrecu i pobegao sa lica mesta

….

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

U jednoj grupi na Telegramu su se pretnje ticale naučne novinarke koja je prošle godine odlikovana Saveznim krstom za zasluge: „I nju ćemo jednog dana obesiti…“. U jednom postu koji je bio priložen uz tu pretnju, pomenuta novinarka se izjasnila za obaveznu vakcinaciju.

Nakon toga su se u večernjim satima ispred studija drugog programa javnog servisa ZDF u Berlinu okupile stotine osoba i uzvikujući parole poput „lažljivi mediji“. Kako je sa lica mesta javljao reporter lista Tagesšpigel, zgradu je morao da štiti lanc pripadnika policije.

Mržnja prema medijima prisutna je i na Telegramu. Jedan korisnik je napisao: „Možda bi zaista trebalo spaliti ARD i ZDF kako bismo uništili njihovu medijsku propagandnu mašinu.“

Drugi korisnik se nekoliko dana kasnije pitao: „Zašto se još ne pale mediji, mislim na zgrade […] iz kojih se emituje smeće?“ Komentar jednog teksta objavljenog u Zidojče cajtungu glasio je: „Sravnite sa zemljom propagandnu firmu. Izdajice na vešala.“

Politikolog Holnburger kaže da teoretičari zavere medije posmatraju kao deo male grupe koja se urotila s zlonamernim ciljem. „Stoga nažalost nije iznenađujuće da se sada demonstracije održavaju ispred medijskih kuća“, kaže Holnburger.

Lekari su pak još više na udaru. „Nadam se da će svi visiti“, piše korisnica „Gizela“ o pedijatru koji deci daje vakcine. Drugi korisnik Telegrama piše o jednom doktoru: „On bi trebalo da dobije metak u glavu.“

Manuela Švezig

U utorak je objavljeno da Kriminalistička policija vodi istragu zbog pretnji smrću protiv Manuele Švezig, premijerke Meklenburga-Prednje Pomeranije. I te pretnje su upućene putem Telegrama..

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/dw)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

23 + = 33

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)