G-E0EWZBLP0V
уторак , 16 априла 2024
Home / SRBIJA / SEVERINI DOŽIVOTNO ZABRANITI ULAZAK U SRBIJU, SMEĆARKA! Bivšu srpsku snajku u komentarima ISPLJUVALI zbog mržnje prema SRBIMA! Deda joj ozloglaseni ustasa Filipovic(citajte u daljem tekstu)

SEVERINI DOŽIVOTNO ZABRANITI ULAZAK U SRBIJU, SMEĆARKA! Bivšu srpsku snajku u komentarima ISPLJUVALI zbog mržnje prema SRBIMA! Deda joj ozloglaseni ustasa Filipovic(citajte u daljem tekstu)

STARS FELJTON.rs
13.01.2022.

Pevačica Severina Vučković ne krije mržnju prema Srbima, pa je tako sada opet iskoristila priliku da optuži Srbe da su genocidan narod.

Severina godinama nastupa i zarađuje u gradovima širom Srbije, ali to jene sprečava da širi mržnju i optužuje srpski narod za genocid u Srebrenici.

Naime, ona je gostujući u jednoj emisiji u Sarajevu, govoreći o Srebrnici, istakla da je tamo počinjen genocid.

– Na primer, ja sam sad ispala najgori ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid, što je bio genocid, kako god oni to nazivali: veliki zločin, mali zločin ili srednji zločin, ali radi se samo o tome, da ako je bio genocid, onda bi neka država toj državi trebala platiti odštetu. Mislim da samo zbog toga oni (Srbija) ne priznaju da se to tako zove – rekla je ona sa osmehom na licu i ponovo razbesnela sve.

blur, severina, Severina Kojić
FOTO: PRINTSCREEN

Ispod objave u komentarima ljudi su žestoko opleli po bivšoj srpskoj snajki, te su mnogi istakli da bi trebalo da joj se zabrani ulazak u zemlju.

„Zabraniti joj ulazak u Srbiju doživotno!“, „Ova žena ne zna za sramotu. Boga se ne boji“, „A zabrana ulaska u Srbiju? Zašto ćutimo?“, „Čuj cajke, p**nićarke, to ti ono – ko o čemu, k*rva o poštenju“, glasili su samo neki od komentara.1 /

BAHATI BRANKO ZIGIC Trener Proletera! Izazvao saobracajnu nesrecu i pobegao sa lica mesta

….

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

ONI SU NAJGORI USTAŠKI ZLOČINCI: Čak su i nacisti bili zgroženi njihovom brutalnošću (FOTO)

Višnja Pavelić je pričala da su Nemci, čak i nacisti, bili vrlo neraspoloženi prema ustašama, odnosno da je Pavelić na vlasti opstajao isključivo zbog Adolfa Hitlera i uskog kruga njegovih najviših nacističkih saradnika

Nekolicina pripadnika ustaške vojske su tokom Drugog svetskog rata pokazala takvu brutalnost prema svojim žrtvama, da su čak i nacističke vlasti bile zgrožene. Zbog svojih zločina oni su tokom rata nakratko bili u zatvoru, a podrška nemačkih nacista je bila sve slabija. Nijednom se nisu pokajali zbog svojih postupaka, a evo i kako su na kraju skončali.
MRAČNA TAJNA KONC-LOGORA: Priča o Jevrejima koji su mučili Jevreje zbog ljubavi Nemaca (FOTO)
Ove godine navršava se 70 godina otkako je u Zagrebu zbog zločina u Jasenovcu obešen Miroslav Filipović, neslavno poznat i kao „fra Sotona“, jedan od ustaških zločinaca iz Drugog svetskog rata, najozloglašenijih po brutalnosti i sadizmu. Rođen u Jajcu 1915. godine, a 1938. se zamonašio i ušao u franjevački red u samostanu Petrićevcu u Banjaluci, gde je dobio novo ime Tomislav. Nije poznato od kada je počeo da praktikuje radiklane stavove, ali se zna da je već u prvim danima NDH njegov nadređeni u samostanu tražio od njega da se prestane petljati sa ustašama. On to nije poslušao i čim je u januaru 1942. diplomirao teologiju u Sarajevu, pridružio se ustaškoj vojsci. Već 7. februara zabeleženo je da je učestvovao u pokolju oko 2.300 civila u predgrađima Banjaluke. Ono što je o Filipoviću tada zabeleženo, iz današnje perspektive može se činiti kao puka fikcija.

ustasa Miroslav Filipovic - Kurir


U selu Šargovcu Filipović, već u ustaškoj uniformi, jer franjevci za njega više nisu hteli ni da čuju, i još nekoliko ustaša zatekli su 52 deteta usred nastave. Ušli su u jedan razred, pristojno pozdravili učiteljicu i decu, da bi Filipović zamolio nastavnicu da odabere nekog od učenika. Filipovića su u tom kraju jako dobro znali, pa je učiteljica mislila da želi da neko od učenika nešto odrecituje. Odabrala je izvesnu Radojku Glamočanin, da bi on dete, koje mu je prišlo sasvim bez straha, podigao na učiteljicin sto i naglo joj prerezao vrat nožem.
– Ustaše, ovo ja u ime Boga pokrštavam ove izrode i vi sledite moj put. Ja primam sav greh na moju dušu, a vas ću ispovediti i rešiti svih greha – rekao je ustaškim kolegama u haosu koji je usledio.
Na suđenju 1945. Filipović nije priznao da je učestvovao u klanju to 52 deteta, ali jeste da je video kako se iz tog pokolja ustaše vraćaju obliveni krvlju. Sud mu tada nije verovao. Kao što u njegovu nevinost za taj pokolj u februaru 1942. nije verovao niti general Wehrmachta Edmund Glaise von Horstenau, vojni izaslanik pri Ambasadi Trećeg Rajha u NDH.
Papinski legat u Zagrebu ga je suspendovao i Filipović je nakratko završio u pritvoru kao optužen za „preterane zločine“ po tadašnjem nemačkom ratnom pravu, jer nacisti apsolutno nisu videli računicu u počinjanju zločina nad civilima koji su time bili praktično naterani da uzmu oružje protiv okupatora. No, iz zatvora ga je izvukao Vjekoslav Luburić, tada upravnik svih logara u NDH, i smestio ga u Jasenovac. Kao jednog od koljača, naravno, nakratko i kao upravnika Jasenovca, odnosno Stare Gradiške. Bio je u stanju da čoveku prereže grkljan, a potom da ga raspori preko rebara i stomaka. Jednom je prilikom 56 bosanskih jevreja vezanih žicom isekao sekirom i pobacao u jamu. Drugom je prilikom 42 zatvorenika jednog po jednog upucao u potiljak. Pokoljima je pristupao ritualno, izgovarajući da je „pravda zadovoljena“.

FILIPOVIĆ-MAJSTOROVIĆ fra MIROSLAV - Buzdimirović Bojan


Preživeli su svedočili i kako je, blago se smešeći, jednom prišao majkama s decom i počeo da se igra sa jednim detetom. Bacao ga je u vazduh, kao u igri. Žene su tek tad videle da u jednoj ruci ima bajonet. Iz trećeg puta dete je dočekao na bajonet, a potom je nastao pokolj, gde su ustaše pobile sve. Luburić je Filipovićem bio impresioniran, pa ga je kao „majstora“ prozvao Majstorović. Na suđenju je Filipović priznao „samo“ stotinjak svojih ubistava, pravdajući ih „naređenjima koja je morao da izvrši“. Ostala ubistva je porekao, kao silovanja u logoru pre pokolja, ali je rekao da ih jeste video. Nakon smrtne presude, vlasti su ga obesile.

Ustaša se požalio Indexu: O Hitleru svi samo crno pričaju - YouTube


Što se tiče Vjekoslava Luburića, „Maksa“, opevanog kao zapovednika „svojih mesara“, rođenog u Humcu kod Ljubuškog 1913. godine, za njega je čak i ćerka Ante Pavelića, Višnja, malo pre smrti 2015. rekla da je bio „ludak, umno bolestan čovek, da ga niko uopšte nije moglo kontrolisati“. Deo istoričara danas pokušava objasniti da je Luburić postao takav jer mu je, navodno, dok je imao samo 10 godina, kraljevska žandarmerija do smrti pretukla oca. 1926. godine pokušao je s advokatom Antom Pavelićem da pobegne u inostranstvo, ali ga je policija uhvatila i problematičnog 16-godišnjaka vratila majci. Dve godine posle je uspeo i pridružio se prvim ustašama u Mađarskoj, ali ga je to koštalo slobode jer je došao kao delikvent. Vlasti su ga uhapsile zbog pronevere i osudile na pet godina zatvora. A kad je 1936. godine pušten, praktično je umirao od gladi na ulici. On je u avgustu 1941. godine osnovao logor u Jasenovcu.

USTAŠKI KOLJAČ FRA SATANA: Majka mu bila Srpkinja, a on srpsku decu  krampovima klao (FOTO) - Telegraf.rs

Foto: Wikipedia/Quahadi
Samo u dečjem logoru u Sisku umrlo je između 1152 i 1631 dece u jezivim uslovima. Praktično je zapovedao logorskom mašinerijom smrti u NDH. Krajem 1942. godine zbog divljanja ga je sam Pavelić jedva zaštitio od von Horstenaua koji je učinio sve što je mogao da ga strpa iza rešetaka. Iza Luburića je ostalo na desetine hiljada streljanih i raskomadanih civila svih uzrasta, vera, nacionalnosti, polova, doslovno reke krvi.

Усташе - www.zlocininadsrbima.com


Zatvorio je čak i HSS-ovca Radka Mačeka, a pri kraju NDH on je bio među najzaslužnijima za sprečavanje Vokić-Lorkovićevog pokušaja puča u marionetskoj državici koja se totalno raspadala. Iz NDH je ipak pobegao pre konačnog pada. Tek nakon dosta godina i svih tih zločina, Luburić se u emigraciji setio da predloži „ujedinjenje svih Hrvata“. No, vrlo slično kako je i sam ubijao, 1969. godine stradao je i on.
Njegov posinak Ilija Stanić, i sam sin jednog od pokojnih ustaša, a u tom trenutku jedini u koga je Luburić imao poverenja, ispalo je da je Udbin agent. Mesecima je Stanić pripremao da s njim ostane sam, da ga pre toga drogira praškom za spavanje, da ima apsolutno čistu situaciju. Konačno, 20. aprila 1969. godine Stanić je sve to pripremio u Luburićevoj kući u mestu Carcaixen u Frankovoj Španiji. Kad je 56-godišnji Luburić bio u kuhinji, Stanić mu se prikrao s čekićem i raspalio ga svom snagom u čelo. Luburić je pao i pokušao da ustane, a ovaj mu je viknuo: “ Majku ti jebem ustašku! Ovako si ti maljem ubijao decu u Jasenovcu!“ i nakon toga mu je sa još tri udaraca razbio lobanju.

Ко су најкрволочније усташе, чије злочине људски ум тешко може појмити -  ИН4С

Foto: Wikipedia/PidgeCopetti
Višnja Pavelić je pričala da su Nemci, čak i nacisti, bili vrlo neraspoloženi prema ustašama, odnosno da je Pavelić na vlasti opstajao isključivo zbog Adolfa Hitlera i uskog kruga njegovih najviših nacističkih saradnika. Ono što ona tad nije rekla, ali je jasno iz nemačkih dokumenata iz Drugog svetskog rata, jeste da je razlog bila ekstremna ustaška brutalnost, pokolji koji su sa sobom nosili užasan pečat najgorih psihopatoloških devijacija. Ljubo Miloš zapravo je bio možda i najgori od svih. Bio je Luburićev rođak. Rat ga je zatekao kad je imao samo 22 godine i Luburić ga je od prvih dana uzeo kao svoju desnu ruku. Postavio ga je za upravnika Jasenovca već u oktobru 1941. godine, tako da je baš on u martu 1942. godine morao da pazi na Mačeka u Jasenovcu. A stari HSS-ovac posle je pričao da je jednom prilikom pitao Miloša zar se ne plaši Božje kazne zbog svih tih zločina.
– Ništa mi ne govori. Ja znam da ću goreti u paklu za ono što sam učinio i ono što ću učiniti. Ali ću goreti u paklu za Hrvatsku – odgovorio mu je ovaj prilično turobno.
Obožavao je da se u logoru pretvara da je lekar i da ubija logoraše. Nekad ih je ubijao pištoljem, nekad nožem. Bio je jako ponosan na svoj izum „ritualno klanje Jevreja“. Mnogi su svedočili da su ga hvatali pravi napadaji ludila, pa bi zajahao konja, galopirao logorom i pucao po logorašima. Zbog toga su ga se klonili čak i mnogi ustaše u logoru. Diana Budisavljević, Zagrepčanka koja je kao Austrijanka uspela prevariti NDH i iz ustaških logora spasiti 12.000 dece, čak im sačuvati i identitete, svedočila je da su u Staroj Gradiški kozaračka deca umirala od gladi, bolesti i hladnoće, da su decu ubijali tako što bi im razbili glavu o zid. Jedna od preživelih svedočila je da su jednom prilikom u logor došli Maks Luburić i Ljubo Miloš s nekolicinom drugih ustaša i da su doneli kantu ciklona B.
Počeli su decu da otimaju majkama, a kad su ih konačno strpali u neku prostoriju, ubacili su im i tu kantu i otrovali ih. Zbog divljanja, pljačkanja po okolnim selima i kako je to već išlo, i Miloš je krajem 1942. godine uspeo zaglaviti u zatvoru kao optužen za zločine, da bi Luburić i njega izvlačio na slobodu. Miloš je kasnije bio i upravnik zatvora u Lepoglavi, no u maju 1945. godine uspeo je pobeći pred partizanima preko Austrije.

Avdo Huseinović: U vrijeme izvršenja zločina u Jasenovcu ustaše i četnici  su bili saveznici (FOTO) - PodrinjeMedia


Foto: Wikipedia/Mladifilozof
Za razliku od velike većine ostalih izbeglih ustaša, Miloš se već 1947. godine ilegalno vratio u Hrvatsku, naivno verujući da će moći da podigne gerilski ustanak. Vlasti su ga uhvatile vrlo brzo i 20. jula 1947. godine i optužile za ratne zločine. Dokazati zločine bilo je vrlo lak posao, osim što je bila reč o masovnom gradivu. Lak posao zato što je Miloš apsolutno sve priznao, još od planova istrebljenja celih nacionalnih i etničkih manjina smišljenih već pri osnivanju ustaškog pokreta.
– Ona su takođe likvidirana na isti način kao i odrasli. U razgovoru s fra Majstorovićem zasnao sam da je decu teže ubijati nego odrasle – odgovorio je on hladno kada su ga pitali za ubistva dece.
Osuđen je 20. avgusta 1948. godine u Zagrebu i istog dana obešen.
Od svih njih jedino Šakić na kraju nije završio sa formalnom ili neformalnom smrtnom, nego kaznom od 20 godina zatvora koju je od 4. oktobra 1998. godine služio u Lepoglavi, onoj istoj u kojoj su mučili i ubijali njegovi kompanjoni. Šakić je takođe bio poreklom iz Ljubuškog, samo što je od svih navedenih bio najmlađi. Imao je samo 20 godina kad ga je Luburić uzeo da mu pomaže u svemu onome što su činili u logoru u Jasenovcu. Smatra se da je upravo Šakić 1942. godine u Jasenovcu ubio HSS-ovca pesnika Mihovila Pavleka Miškinu. Sledeće godine oženio se tada 18-godišnjom Luburićevom polusestrom Nadom, koja je takođe od početka logora učestvovala u svemu tome. Sa samo 22 godine, u aprilu 1944. godine, Luburić ga je postavio da upravlja tom klaonicom.

Sećaju ga se kao tipa koji je bio kicoš, večno u ispoliranim čizmama i savršenoj uniformi, te užasno arogantan. U mučenjima logoraša znao je i lično da učestvuje. Za vreme njegovog šefovanja u Jasenovcu pobijeno je najmanje 2000 ljudi, a zabeleženo je i to da su Šakić i jedan drugi zločinac Andrija Artuković, ministar policije u NDH, sedeli i ručali šnicle dok su gledali kako vešaju logorskog lekara dr. Milana Boškovića, njegovu suprugu i još trojicu koje su razotkrili da su slali informacije partizanima. Kao i Pavelić, i Šakić je iz Hrvatske pobegao malo pre kapitulacije NDH. Prvo u Frankovu Španiju, a onda u Argentinu dok je još na vlasti bio Juan Peron, te potom nazad kod Franka. Bio je prijatelj s paragvajskim diktatorom Alfredom Stroessnerom, ozloglašenim zaštitnikom najgorih nacista. Još 1994. godine izjavljivao je da mu je „žao što nije ubio još Srba“, da „spava kao beba“.
Ali kad ga je 1998. godine Argentina ipak izručila Hrvatskoj, bio je iznenađen. Na suđenju se smejao svedocima njegovih zločina, kao kad je dr. Milanu Boškoviću rekao da će mu, zbog njegovog ugleda, učiniti čast da ga lično ubije zbog krađe kukuruza, jer logoraši su bili gladni. Pri presudi mu ipak nije bilo smešno, odslušao ju je potpuno ozbiljan. Njegovu je presudu oduševljeno pozdravio ceo svet, jer bila je reč o zapovedniku logora smrti. A kad je umro 20. jula 2008. godine, nakon godina robijanja i problema sa srcem, to mediji jedva da su posebno zabeležili.

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir/telegraf/Express.hr)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

55 + = 63

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)