G-E0EWZBLP0V
уторак , 16 априла 2024
Home / DRUŠTVO / ĐINĐIĆEV TELOHRANITELJ OPTUŽIO ČEDU: Dobio si novac od Šiptara da zataškaš istragu za otmicu Miškovića VIĐAO SI GA SVAKI DAN8(VIDEO)

ĐINĐIĆEV TELOHRANITELJ OPTUŽIO ČEDU: Dobio si novac od Šiptara da zataškaš istragu za otmicu Miškovića VIĐAO SI GA SVAKI DAN8(VIDEO)

POLITIKA FELJTON.rs
12.11.2021.

Milan Veruović, telohranitelj premijera Zorana Đinđića, tvrdi da je nekadašnji šef odborničke grupe DOS-a Čedomir Jovanović dobio novac kako bi istragu protiv vođa zemunskog klana Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma za otmicu biznismena Miroslava Miškovića usmerio na drugu stranu!

Jovanović je prema rečima Veruovića gotovo svakodnevno obilazio vođe zemunskog klana u Centralnom zatvoru.

– Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum su 12. juna 2001. godine uhapšeni u Parizu i sprovedeni u Beograd zbog otmice Miroslava Miškovića. Tada ih je Jovanović svakodnevno posećivao u Centralnom zatvoru. Taj predmet je mesec dana nakon atentata bio predmet obrade – rekao je Veruović u Jutarnjem programu Kurir televizije i dodao da se sa Jovanovićem poznaje od malih nogu.

Milan Veruović, Zoran Đinđić
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Veruović je oštro reagovao na navode nekadašnjeg poslanika i funkcionera LDP-a Zorana Ostojića koji je rekao da je Čedomir Jovanović „imao nalog“ da održava kontakt sa zemunskim klanom.

– Pitam uvaženog gospodina na osnovu kojih dokaza i činjenica iznosi takve tvrdnje 20 godina? Da je Zoran Đinđić znao za to ne bi Čedomir Jovanović ne bi tu bio ni minut. Zoran Đinđić je naložio da se napravi „bela knjiga“ i da se država pripremi za borbu protiv kriminala. Tada je i formirana UBPOK. Cela ta procedura se odugovlačila iz nekog razloga. Jovanović je bio šef odborničke grupe DOS i trebalo je da zakon sprovede kroz Skupštinu. To se nije dogodilo za vreme života Zorana Đinđića. Službena radnja je to dokazala, ali nije dobila epilog – rekao je Veruović.

Ostojić tvrdi da je Đinđić znao da su Milorad Ulemek Legija i vođe zemunskog klana na vezi.

– Jovanović je išao u zatvor da razgovara sa kriminalcima da vidi šta su uradili sa Breninim sinom ili koga su već bili oteli. Znali su da imaju podršku Legije i JSO. Desetak dana pre atentata su svi nestali sa mera. Ugasili su telefone. Svi oko Zorana Đinđića su znali da nešto spremaju – rekao je Ostojić.

PROČITAJTE JOŠ:

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

….

Slučaj „MANIJAK ZA VOLANOM“ još uvek u fioci Tužilaštva! MAMA POKUSAVA DA ZASTITI SINOVE DIVLJAKE!

….

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

Milan Veruović, Zoran Đinđić, Zoran Ostojić
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Nekadašnji poslanik tvrdi i da je detalje otkrio budući svedok saradnik Ljubiša Buha Čume koji se prethodno nekoliko godina skrivao jer se nalazio na meti zemunskog klana.

– Čume se desetak dana pre atentata nalazio u NATO bazi u Slovačkoj gde ga je (specijalni tužilac Jovan) Prijić posetio. Čume se slomio i rekao sve što je trebalo da kaže. Prijić je došao 10. marta u Beograd i rekao Zoranu Đinđiću: „Šefe, sad ih imamo“ – rekao je Ostojić.

Veruović je odbacio takve trvdnje i naveo da je Jovanović dobio novac da zataškava istrage protiv zemunskog klana.

– Imam ispred sebe transkript sa saslušanja Čedomira Jovanovića. Odlazio je u posete i pravdao se time da je Dušan Spasojević trebalo da mu kaže ko je oteo Miroslava Miškovića. Direktno je prikrivao izvršioca jer je predmet usmerio na drugu stranu i dobio novac kao nagradu za oslobađanje Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića. Vodio se postupak i protiv Makine grupe za ubistvo generala Boška Buhe. Dušan Spasojević je držao u Šilerovoj (Slobodana) Resimića i primoravao ga da za delo koje su počinili optuži Makinu grupu – trvdi Veruović.

Milan Veruović, Zoran Đinđić
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Mile Novaković, podsetimo, ekskluzivno za Kurir rasvetlio je okolnosti koje su dovele do atentata na premijera Zorana Đinđića i otkrio malo poznate detalje istrage koja je usledila nakon 12. marta 2003. godine.

NE PROPUSTITE……

NOVI DOKAZI ISPLIVALI-DRAGAN DJURIC „ZA 4 GODINA NA SLOBODI“! NA PONOVNOM SUDJENJU KAZNA CE BITI 10 GODINA!

….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

Novaković je između ostalog naglasio da Đinđić ne bi bio ubijen da je zadržao obezbeđenje Slobodana Miloševića i odbacio tvrdnje o trećem metku i da je ubistvo vođa zemunskog klana Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u Meljaku lažirano.

Mile Novaković
FOTO: STEFAN JOKIĆ

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

99 − 91 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)