G-E0EWZBLP0V
четвртак , 1 децембра 2022
Home / CRNA HRONIKA / OVO JE KOMPLETAN ISKAZ GORANA DŽONIĆA: Kao neposrednog izvršioca označio jednog od braće Milošević I OTKRIO SVE SAUČESNIKE!

OVO JE KOMPLETAN ISKAZ GORANA DŽONIĆA: Kao neposrednog izvršioca označio jednog od braće Milošević I OTKRIO SVE SAUČESNIKE!

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
25.10.2021.

Uhapšeni Goran Džonić, penzionisani vatrogasac iz Moravca, osumnjičen da je u noći između 26. i 27. septembra ubio daljeg brata od strica Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (24) sa sinovima Stefanom i Milanom, priznao je da je tipovao rođačku porodicu, ali se branio da je to učinio iz straha od meštana braće Miloševići – Kostadina i Aleksandra, koji su osmislili čitav plan i Džonića iskoristili kao Đokićevog čoveka od poverenja. Prema Džonićevim rečima, porodicu Đokić je ubio jedan od braće Milošević, a saučesnici su bili njegov brat (obojicu braće zovu Jojke) i još jedan njemu nepoznati muškarac.

Više javno tužilaštvo u Nišu je povodom ubistva tročlane porodice Đokić donelo naredbu o proširenju istrage i protiv okrivljenih Miloševića, koji se takođe terete za krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 11 Krivičnog zakonika. Okrivljeni su juče saslušani u tužilaštvu, a Višem sudu u Nišu je podnet predlog za određivanje pritvora do 30 dana, navodi portal Republika.

Aleksinac, porodica Đokić, porodica Džonić, Moravac, tragedija, Stefan Džonić, Milan Džonić, Goran Džonić, Džonići, Đokići
FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK

– Moji sinovi nemaju veze s ubistvom Đokića niti sam ga ja izvršio. Miloševići su me iskoristili iako ih nisam poznavao ranije, samo sam čuo za njih kao za opasne momke. Dve nedelje pre ubistva Đokića jedan od te dvojice braće, ćelav s velikom glavom, došao je na plac mog sina Stefana, koji je od naše kuće udaljen oko 800 metara, a treća kuća od placa je kuća Miloševića. Ja sam hranio Stefanovog psa kad je Jojke došao i rekao mi da sednem. „Da li znaš Đokića“, pitao me je. Kad sam mu rekao da smo rođaci, rekao je da to zna i da samo ja mogu da im pomognem da obave nešto s njim – rekao je na početku odbrane Goran Džonić, ističući da se već tada uplašio za sebe i svoju porodicu jer je posumnjao da je po sredi neko dugovanje, budući da mu je u glavi bilo da Đokić daje pare na kamatu, kao i da su svi u selu znali da u gepeku čuva novac.

SINOVI I SUPRUGA UBICE ĐOKIĆA ZBOG NJEGOVIH OPTUŽBI MORALI NA POLIGRAF!

Džonić je tužiocu rekao da mu je Jojke tada dao rok da razmisli kako da mu pomogne da zaustavi auto Gorana Đokića dok oni nešto s njim završe. Okrivljeni za trostruko ubistvo priznao je da je učestvovao u njemu i ispričao svoju verziju masakra.

PROČITAJTE JOŠ:

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

– Jojke mi je rekao da zna da imam dva sina i da će mi naknadno objasniti šta da radim. Na odlasku mi je rekao da mu javim kad Đokić dođe kod svoje majke i kad odlazi od nje i da se ne sekiram jer ćemo se sve dogovoriti. Sutradan mi je doneo nokiju i rekao mi da mu s nje na ukucani broj javim kad Goran Đokić dođe kod majke. U nedelju 26. septembra oko devet uveče pozvao sam Jojketa i rekao mu da je Goran stigao kod majke, a on mi je rekao da za 15 minuta budem kod rampe. Otišao sam tamo i video crni džip, mislim da je porše. Parkirao sam se iza njega. Jojke mi je rekao da mu se javim kad Goran krene od majke i da svoj auto sakrijem kod žbuna i da krenem peške zemljanim putem, dok Đokić bude išao asfaltom. Video sam od kuće kad je Đokić pošao, mislim, posle ponoći i javio sam Jojketu. On mi je rekao da ne zaboravim da ponesem pištolj – ispričao je Džonić uz konstataciju da je njegov pištolj uvek bio spreman.

Braća Milošević, Moravac, Džonići
FOTO: MUP SRBIJE

Navodno, po naredbi Miloševića, Džonić je došao do rampe gde je video autić s petoro vrata koji je je vozio nepoznati muškarac. Džonić tvrdi da mu je Milošević naredio da krene ka autu Đokića i da ih zaustavi, a kazao je da su mu Đokići rekli da su ga videli kad je pešačio. Detaljno je opisao dramu koja je prethodila zverskom ubistvu porodice Đokić.

Porodica Đokić ubijena je u noći između 26. i 27. septembra. Ubice su ih presrele na putu i primorale da se posle posete Goranovoj majci Stojanki u Moravcu svojim pasatom odvezu do šibljaka kod tog sela. Tamo su ih likvidirali s pet hitaca. Gordana i ćerka Lidija pogođene su sa po dva hica u grudi i glavu, a Goran je usmrćen jednim metkom ispaljenim u glavu. Njihova tela su potom spaljena. Ubice su zatim Goranov pasat odvezle petnaestak kilometara dalje u rejon sela Tešica, gde su ga zapalile. Prema dosadašnjim nalazima, ubice su koristile dva pištolja, kalibra 7,65 i devet milimetara. DNK tragovi Gorana Džonića, okrivljenog za ubistvo, nađeni su na pištolju i novcu zakopanom u voćnjaku njegovog sina.

– Jojke je otvorio vrata Đokićevih kola i seo na zadnje sedište. Imao je u ruci pištolj i naredio je i meni da uđem u auto. Seo sam pored Jojketa iza Gorana. On je bio u sredini, a iza suvozača Gordana. Jojke je uperio pištolj u Gorana, Gordana je počela da vrišti. Jojke joj je rekao: „Smiri se ili ću ti prosuti mozak“, a Goranu: „Vozi pravo prema njivama“- ispričao je Goran Džonić.

Dalje, okrivljeni kaže da je primetio crveni auto koji je išao za njima i da su se kretali pravo i nakon izlaska iz sela i račvanja puta, a da je dao pištolj Jojketu kad mu ga je zatražio u putu. Kad su se zaustavili, kako kaže, čim su skrenuli levo posle bedema, Jojke mu je naredio da izađe iz kola i da uđe u crveni auto kod bedema. Džonić je tužiocu rekao da su ga noge izdavale kad je čuo prvi pucanj i video Goranovu glavu na staklu.

NE PROPUSTITE……

NOVI DOKAZI ISPLIVALI-DRAGAN DJURIC „ZA 4 GODINA NA SLOBODI“! NA PONOVNOM SUDJENJU KAZNA CE BITI 10 GODINA!

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

Goran Džonić, porodica Đokić, Aleksinac
FOTO: PRIVATNA ARHIVA, KURIR/D.ILIĆ, SHUTTERSTOCK

– Posle nekoliko metara hoda čuo sam pucanj i okrenuo sam se. Video sam Goranovu glavu na staklu. Shvatio sam da je ubijen. Želeo sam da pobegnem , ali mi noge nisu dale. Čuo sam još tri pucnja i seo u crvena kola pozadi. Na mestu suvozača je bio drugi Jojke, prepoznao sam ga jer liči na brata – tvrdi Džonić i navodi da je posle 15 minuta video veliki plamen iz pravca separacije gde su ubijeni Đokići.

Goranov pasat je, prema kazivanju okrivljenog, preko bedema vozio Jojke. Njemu se potom priključio drugi brat i otišli su u njive i krenuli ka Nišu i došli do rastinja, gde je pasat stao.

– Obojica Jojketa ulaze u pasat i prolaze kroz žbunje. Tada sam video svetlo kroz žbunje i posle malo vremena i vatru i potom se Jojke vraćaju iz tog pravca i ulaze u crvena kola i unose platnenu torbu i dve PVC kese – rekao je okrivljeni.

Okrivljeni za teško trostruko ubistvo Goran Džonić ispričao je svoju verziju preraspodele novca među egzekutorima, zbog kojeg je porodica i likvidirana.

– Ćelavi Jojke je seo pored mene i izvadio novac, a kese bacio napred bratu. Novac je bio u duplim kesama, a deo novca je dao i meni. Upakovane štosove ćelavi je davao meni, a ja, kako mi je naredio, njegovom bratu na mestu suvozača. Hteo je da moji tragovi ostanu na novcu. Platnenu torbu nije istresao, već je izvadio novčanice. Na dnu je bio pištolj na burence i ispod je bila jedna koverta sa oznakom vestern juniona – ispričao je Džonić.

Naveo je da je nameravao da baci u vodu pištolj koji mu je Jojke vratio posle ubistva, ali da mu je on naredio da ga vrati na mesto gde je bio i ranije. Telefon je navodno vratio Jojketu.

Goran Džonić, porodica Đokić, Sahrana, Ubistvo
FOTO: KURIR DRAGAN ILIĆ

Stefan: Imam svedoke iz vojske

Na saslušanju kod tužioca obojica braće Džonić imala su alibi. Obojica su navela da imaju svedoke koji će da potvrde da su u noći ubistva Đokića bili daleko od rodnog kraja.

– Ja sam u noći ubistva Đokića bio u bazu Medevce u Medveđi i imam svedoke iz Vojske Srbije koji će to da potvrde – rekao je Stefan Džonić, na čijem imanju u Moravcu je policija pronašla Đokićev novac.

Stefan je, prema kazivanju izvora Srpskog telegrafa, vrlo samouvereno odgovarao na postavljena pitanja.

– Od 17. do 22. ili 23. septembra bio sam u Nišu zbog lekarskih pregleda i fizičke provere pred moj planirani odlazak u mirovnu misiju u Liban. Ne znam otkuda taj novac u kući koju sam gradio od svojih sredstava. Moj otac je otključavao molerima kuću. Ne znam ni otkuda meci koji su nađeni u ostavi garaže – kazao je Stefan, ističući da ne zna da je njegov otac imao nelegalni pištolj, kao i da mu je poznato da je ranije vratio pištolj za koji je imao dozvolu.

Stefan tvrdi da je za ubistvo rođačke porodice saznao iz medija dok je bio u bazi i da je bio na njihovoj sahrani.

Sin Milan: Bio sam na poslu

Džonićev sin Milan rekao je u iskazu u tužilaštvu da je kobne noći kada su ubijeni Đokići bio na poslu u vatrogasnoj službi.

– Bio sam u noćnoj smeni. Pitajte mog vođu sektora, koji će to potvrditi, a svako izlaženje s posla se evidentira i smena se može napustiti samo po odobrenju šefa smene. Ne sećam se da li je te večeri bilo nekih vatrogasnih intervencija. Za otmicu Đokića sam posle saznao od brata od tetke, a onda i od brata Stefana. Tog jutra 27. septembra pitao sam mamu gde je tatin pasat, a ona mi je rekla da je ostao kod kuće. Jesam čuo da je pronađen novac u kući koja je namenjena mom bratu Stefanu, ali ne i da je pronađen pištolj kod naše majke u Aleksincu – rekao je Milan na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

porodica Đokić, Goran Đokić, Gordana Đokić, Lidija Đokić
FOTO: KURIR DRAGAN ILIĆ, PRIVATNA ARHIVA

Proširena istraga: Sinovi (samo) pomagali

Kako saznajemo, Više javno tužilaštvo u Nišu donelo je naredbu za sprovođenje istrage, a u njoj piše da je osumnjičeni Goran Džonić trostruko ubistvo izvršio zajedno sa sinovima Milanom i Stefanom. Na prvom saslušanju branio se ćutanjem. Novac je pronađen u kući na delu placa koji pripada sinovima.

– S obzirom na to da je Džonić u nedelju u odbrani kao saizvršioce označio braću Milošević, doneta je naredba o proširenju istrage u kojoj je opisano da je Goran s njima saizvršilac u delu. Goranovi sinovi se terete kao pomagači, imajući u vidu da su u vreme izvršenja dela bili na radnim mestima, što je nesporno potvrđeno, kao i zbog mesta pronalaska novca, i jer je Goran kritičnog dana koristio Stefanov skuter. U daljem postupku će se proveriti Stefanova i Milanova odbrana – piše u naredbi za proširenje istrage.

Takođe, izdate su naredbe o veštačenju DNK tragova, vrši se provera ostvarenih telefonskih komunikacija s telefona osumnjičenih, kao i s baznih stanica preko kojih su razgovori obavljeni.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

WC Captcha 8 + 2 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)