G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / SRBIJA / NAPOKON! VUCICEVA PODGUZNA MUVA DOLIJALA! Prvi osnovni sud doneo presudu! Dragan J. Vučićević OSUĐEN NA ZATVOR ZBOG TVITA O ŽAKLINI!

NAPOKON! VUCICEVA PODGUZNA MUVA DOLIJALA! Prvi osnovni sud doneo presudu! Dragan J. Vučićević OSUĐEN NA ZATVOR ZBOG TVITA O ŽAKLINI!

FELJTON.rs
17.09.2021.

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je danas presudu prema kojoj je pisanje tvitova u kojima se pominje novinarka TV N1 Žaklina Tatalović krivično delo zbog kog se može završiti i u zatvoru!?


Sudija Prvog osnovnog suda Bojana Stanković krivično je osudila glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića na kaznu od 200.000 dinara ili šest meseci zatvora (!?!), i to samo zato što je na svom Tviter nalogu aprila prošle godine odgovorio Tatalovićevoj, koja je napala državu i konkurentske medije!

– Žaklina Tatalović je tada, u vreme najgore pandemije, u trenutku kada su i Srbija i Evropa bile zaključane zbog korone, napala najviše državne funkcionere jer su na aerodromu dočekali pomoć koju su nam poslali Rusi i Kinezi! U jednom od svojih tvitova ona je napisala da je strašno to što su se naši funkcioneri rukovali sa ruskim oficirima! Na to sam joj odgovorio u tri tvita, a sud me sada zbog toga šalje u zatvor – kaže Vučićević, koji napominje da je sudija Stanković od samog početka procesa pokazivala strašnu netrpeljivost prema njemu.

Presuda svima

Ovom takozvanom presudom ugroženi su svaki novinar i svaka javna ličnost u Srbiji koji bi sada zbog tvita, zbog javno iznetog mišljenja mogli da završe u zatvoru!
Dragan J. Vučićević

 Tatalovićevu smo moji advokati i ja u sudnici uhvatili u više strašnih i očiglednih laži. Sudija nije dozvolila da se o tome kaže ni reč! Tako je, na primer, Žaklina pod zakletvom rekla da mene ne poznaje, da me je videla samo dva puta u životu, i to tu u sudnici. I iako čitav novinarski Beograd dobro zna da se Žaklina i ja odlično znamo, a da smo se svojevremeno i blisko družili, sudija nam nije dozvolila da dostavimo konkretne dokaze o tome… U svom iskazu Tatalovićeva je, tvrdeći da sa svojom ekipom nije dolazila da tajno snima zgradu Informera, rekla da kada ide od svoje kuće do posla, svakodnevno prolazi preko Terazija. Kada smo sud upozorili da je to očigledna laž, pošto Tatalovićeva živi u Zemunu, a radi na Novom Beogradu, sudija nam je oduzela reč i zabranila da bilo šta kažemo! – navodi Vučićević, koji kaže i da se sudija Bojana Stanković tokom suđenja Žaklini obraćala vrlo prisno, često i na ‘ti’, dok je prema njemu i advokatu, šefu pravnog tima Informera Borisu Bogdanoviću bila vrlo drska i svako malo pretila je novčanim kaznama.

– Dotični sudija, ako se posle svega uopšte tako više može i nazvati, potpuno je zanemarila zakon i pravno obavezujuću praksu Suda u Strazburu, koji kažu da je novinaru u obavljanju dužnosti dozvoljeno i da nekažnjeno šokira, preteruje, pa čak i da vređa. Ona je čitavu svoju presudu utemeljila na nebuloznoj tvrdnji tužbe da sam ja ‘napao’ Žaklinu iz čista mira, bez ikakvog razloga i samo zato što je žena, a svako ko hoće da bude iole pošten, mora da prizna da sam se ja njoj u spornim tvitovima obraćao isključivo kao novinarki, reagujući na njene objave – naglašava Vučićević, koji najavljuje žalbu na skandaloznu presudu i upornu borbu za istinu i pravdu.

– Ćeraćemo se još! Ako treba, i do Suda u Strazburu. Ovo nije nikakva presuda i ovo nema nikakve veze sa pravdom i zakonom. Ovo je odmazda žute ološ-elite i najstrašnije nasilje. Ovom takozvanom presudom ugroženi su svaki novinar i svaka javna ličnost u Srbiji koji bi sada zbog tvita, zbog javno iznetog mišljenja mogli da završe u zatvoru! – upozorava glavni urednik Informera.


Žaklina Tatalović danas nije htela da govori za Informer.

Bogdanović: Sud ignorisao činjenice

Šef pravnog tima Informera, advokat Boris Bogdanović naglašava da je sud potpuno ignorisao činjenicu da Tviter nalog Dragana J. Vučićevića po svojoj sadržini nije njegov privatni nalog, već obuhvata gotovo isključivo medijske sadržaje vezane za list Informer.

 Samim tim, sud je grubo ignorisao da Krivični zakon propisuje kako ne postoji krivično delo uvrede ako je izražavanje dato u vršenju novinarskog poziva, ukoliko je vidljivo da nije bilo namere omalovažavanja. Sud je ignorisao i činjenicu da Žaklina Tatalović nije Tviteru prijavila navodno sporne objave, niti je tražila njihovo uklanjanje iako je poznato da Tviter reaguje suspenzijom, pa čak i gašenjem naloga na kojima se objavljuju ‘neprikladni sadržaji‘ – objašnjava Bogdanović, dodajući da će uložiti žalbu na ovu presudu.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

35 + = 41

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)