G-E0EWZBLP0V
среда , 17 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / KO JE BILA VELJINA CRNA TROJKA, A KO „ŠEPRTLJA“ ZADUŽENA ZA MESARSKE KOMBINEZONE Novi detalji krvave mreže opasnog klana

KO JE BILA VELJINA CRNA TROJKA, A KO „ŠEPRTLJA“ ZADUŽENA ZA MESARSKE KOMBINEZONE Novi detalji krvave mreže opasnog klana

FELJTON.rs
14.08.2021.

Članovi kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića optužnicom se terete za udruživanje, teška ubistva, otmice i nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet droga.

Nakon njihovog hapšenja, u javnost su dospeli detalji njihove krvave mreže. Ispostavilo se da su svoje protivnike namamljivali u kuću strave u Ritopeku, gde su ih mučili, ubijali, delove tela nekih od njih mleli u mašini za meso, a neke bacali u reku.

Iza rešetaka našao se 31 član ove grupe, a istraga je pokazala da je u okviru Veljinog klana postojala jasna hijerarhija: znalo se ko ubija, ko muči, a ko je zadužen za drogu i nadzor neprijatelja.

Odabrana grupa

Prema pisanju Blica, samo 11 od 31 uhapšenog imao je pravo da dolazi u kuću strave u Ritopeku gde su kasapljeni ljudi. Deo grupe je iskljkučivo bio zadužen za prepakivanje i „seckanje“ droge, a potom i distribuciju. 

Ono što je utvrđeno je da su su Srđan Lalić i braća Miloš i Marko Budimir učestovali u svemu onome što je klan radio –  od praćenja, preko droge do svirepih ubistava.

Ekipu koja je imala za zaduženje drogu činili su Filip Ivanovski, Milovan Tadić, Boris Karapandžić, Vlada Georgijev, Slađa Sekulić, Vladimir Grek, Vladimir Dimitrijević, Aleksandar Vučeljić, Miloš Budimir, Marko Budimir, Aleksa Šejić. 

Ekipu koja je imala za zaduženje drogu činili su Filip Ivanovski, Milovan Tadić, Boris Karapandžić, Vlada Georgijev, Slađa Sekulić, Vladimir Grek, Vladimir Dimitrijević, Aleksandar Vučeljić, Miloš Budimir, Marko Budimir, Aleksa Šejić. 

U ekipi za praćenje i nadgledanje objekata u koje su dolazili Belivuk i Miljković su bili, prema navodima optužnice, Aleksa Šejić, Mijat Simeunović, Miloš Selak Lukić, Aleksa Dunjić, Vojislav Đorđević, Aleksa Stošić, Aleksandar Vučeljić, Milovan Tadić, Filip Ivanovski, Srđan Lalić, Vladimir Grek.

Kuća strave bila je u Ritopeku

Detalji iz optužnice pokazali su da je klanu posebno mesto bio stadion u Humskoj, koji su zvali „baza“ i za njega je postojala posebna grupa, koja je bila zadužena za nadgledanje svih onih koji su bili sumnjivi da prate kretanje Belivuka i Miljkovića.

Sva sumnjiva lica, kako se navodi u optužnici „primenom sile su otimali, mučili, ispitivali kako bi od njih iznudili informaciju za koga i po čijem nalogu to rade“.

Jednu od bitnijih uloga imao je i član grupe koji je imao zaduženje čuvanje i distribuciju doge, Vladimir Dimitrijević.

– Dostavljana mi je droga po kilo u PVC foliji i ostavljana u mom „fijat puntu“ nedaleko od servisa kojim držim u Braće Jerković. Kokain sam držao u kući u garaži i po nalogu Belivuka sam na 500 grama dodavao 50 grama baze. Pakovao u 50 ili 100 grama i prevozio na dogovoreno mesto. Dobio sam ukupno 12.000 evra lično od Belivuka – rekao je Dimitrijević, prenosi „Blic“.

Iz njegovog iskaza se naslućuje da je Belivuk u jednom trenutku krajem prošle godine “shvatio da ih rade”.

Shvatili da ih „rade“

– Slabo su dolazili Velja i Mare i za kola na popravku i za robu. Kokain nije dolazio. Za to vreme dok nisu dolazili pitao sam Velju: „Što vas nema“, a on mi je odgovorio da ne dolazi jer ih radi policija. U to vreme samo su dolazila kola iz rent-a-kar agencije koja je korišćena – priča Dimitrijević, čije je zaduženje bilo i da kupuje kombinezone koji su ubice oblačile dok su kasapili ljude u Ritopeku. Njegovo kodno ime na skaju bilo je „šeprtlja“.

Podsetimo, Veljko Belivuk optužnicom se tereti da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i za nekoliko teških krivičnih dela i to: pet krivičnih dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo otmice i krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.


Njegova desna ruka Marko Miljković optužnicom se tereti da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, takođe za krivična dela teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo otmice.

Okrivljenoj braći Budimir stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, ali i pet ubistava, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Šta piše u optužnici
Okrivljenom Srđanu Laliću koji je imao osmeh dok se slikao sa žrtvama, optužnivom je stavljeno na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, i pet ubistava, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo otmice.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

32 − 23 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)