G-E0EWZBLP0V
петак , 19 априла 2024
Home / SVET VESTI / Presuda Deru za ubistvo na Banovom brdu zakazana za petak!

Presuda Deru za ubistvo na Banovom brdu zakazana za petak!

 FELJTON.rs
28.07.2021.

Čaba Der (foto: policija)

Presuda Čabi Deru i Alenu Cigleru za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom brdu u januaru 2019. godine biće objavljena u petak, rekla je na današnjem suđenju sudija Olivera Đurić. Iako je prvobitno presudu najavila za sredinu ovog meseca, sudija odložila je njeno izricanje zbog nejasnoće u prevodu Derovog saslušanja iz Mađarske.

Sudija Đurić pre dve nedelje odložila je izricanje presude kako bi se utvrdila tačnost prevoda Derovog saslušanja u Mađarskoj, pa je danas održano suđenje na kom je o ovome govorila sudski prevodilac Suzana Žič Levi.

Žič Levi je rekla da u jednom delu  prevoda piše da se Der izvinjava Cigleru što ga je umešao u ubistvo i „što ga je zamolio da mu bude saučesnik“.

„Umesto ‘da mi bude saučesnik’ kao što je to prevela koleginica, istu reč bih prevela kao ‘drug’”, rekla je ona. 

„Saučesnik je previše jako, kvalifikovano da bude u nečemu lošem”, objasnila je Žič Levi i dodala da bi se evetualno moglo prevesti i kao „da mi se pridruži“.

Pošto je prevodilac razjasnila ovaj deo koji je sudiji bio sporan, prešlo se na završne reči. Advokati optuženih i oštećenih, kao i tužiteljka izjasnili su se da ostaju pri završnim rečima koje su nedavno izneli, pa je sudija Đurić zakazala objavljivanje presude za petak 30. jul.

Tužiteljka Dragana Šormaz Dinčić tada je, podsetimo, tražila da Der bude osuđen na 40, a Cigler na kaznu od 30 do 40 godina zatvora.  

Deru i Cigleru sudi se da su ubili Nebojšu Markovića početkom januara 2019. U njega je pucao Der, koga je na mesto ubistva dovezao, a potom i odvezao Cigler, utvrdilo je tužilaštvo. Der, kome se sudi u odsustvu jer se nalazi u Mađarskoj gde je osuđen za dva druga ubistva, priznao je da ubio Markovića, ali je kazao da Cigler nije znao šta će on da učini. Der tvrdi da je Ciglera slagao da idu na Banovo brdo da pronađu čoveka koji mu duguje novac – a isto to od početka postupka tvrdi iCigler u svojoj odbrani.

Motiv ubistva Markovića nije utvrđen ni u istrazi niti tokom suđenja, a u javnosti se spekulisalo da je ubijen greškom, kao i da je prava meta bio kriminalac Aleksandar Šarac.

Ubistvo iz osvete

Šarac je bio Markovićev zet, živeo je u istoj kući u kojoj i Marković, a ispred koje se ubistvo i dogodilo. Markovićeva supruga je u istrazi takođe označila Šarca kao metu, a tada je saslušan i Šarac koji je sve negirao.

„Lično misli da niko nije imao razlog da ubije Nebojšu, a nema ni njega“, prepričane su reči Šarca u optužnici. Šarac je ubijen prošle godine u tržnom centru „Ušće“ u Beogradu, a više o tome pročitajte ovde. 

Na samom završetku suđenja u Srbiji, Der je preko advokata pokušao da sudu dostavi pismo, ali je sudija odbila da ga prihvati. U pismu, koje su advokati dali novinarima, navodi da je Markovića ubio iz osvete – jer je navodno učestvovao u pokušaju njegove likvidacije. Der navodi i da nije planirao da ubije Markovića, već samo da ga rani.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(FELJTON.rs/krik)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 2 = 4

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)