G-E0EWZBLP0V
четвртак , 18 априла 2024
Home / SRBIJA / Odložen početak suđenja navijačima Zvezde zbog demoliranja u Beton hali

Odložen početak suđenja navijačima Zvezde zbog demoliranja u Beton hali

 FELJTON.rs
28.07.2021.

Optuženi sa advokatima ispred suda

Početak suđenja desetorici navijača Crvene zvezde optuženih da su u maju pravili nerede i demolirali baštu restorana „Lafajet“ u Beton hali u Beogradu odloženo je za oktobar pošto je sudija na bolovanju, a u sudnici se nisu pojavili ni svi okrivljeni.

Dežurni sudija saopštio je danas da je sudija kom je predmet dodeljen na bolovanju i ustanovio da se u sudnici nisu pojavila četvorica optuženih. Nakon što je uručio oputužnice onima koji je nisu primili, suđenje je odložio za oktobar. 

Optužnicu za nasilničko ponašanje protiv Petra Janičića, Saše Popovića, Miloša Peruničića, Jova Vukovića, Uroša Stojkovića, Nikole Nikolića, Vićentija Jelića, Nemanje Rodića, Filipa Markovića i Igora Šparavala tužilaštvo je podiglo u junu, mesec dana posle događaja za koji se mladići terete. 

Oni su se, kako je utvrdilo tužilaštvo, posle proslave šampionske titule fudbalskog kluba Crvena zvezda na reci Savi, izdvojili iz kolone i upali u baštu restorana „Lafajet“ u Karađorđevoj ulici gde su počeli da prave nered. Lomili su izloge, prevrtali stolove i stolice, ugrožavali goste i osoblje restorana, a napali su i povredili nekoliko osoba, tvrdi tužilaštvo.

„Uz buku i viku uzimali su čaše i flaše sa stolova i iste razbijali o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih“, saopštilo je tužilaštvo posle događaja dodajući da su gosti napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon. 

Posle ovog događaja, policija je uhapsila 109 osoba, ali su svi osim ove desetorice pušteni nakon davanja izjava u tužilaštvu i protiv njih su vođeni prekršajni postupci. Kako je objavio CINS, 38 osoba je osuđeno pred Prekršajnim sudom u Beogradu, a sedam oslobođeno. 

Desetorica optuženih su na saslušanju u tužilaštvu negirala da su učestvovali u demoliranju restorana.

Beton hala inače je deo grada gde se nalaze brojni ugostiteljski objekti – barovi, klubovi i restorani poznati po tome što su često bili na meti napada jer  su „plen“ u poslovima sa obezbeđenjem. 

Najranije od 2014. lokali u Beton hali bili su poznati kao teritorija koju je držao klan Veljka Belivuka, koji je u februaru uhapšen zbog niza brutalnih ubistava i otmica.

Krajem 2018. grupa Partizanovih navijača bliska Belivuku demolirala je klub „Komitet“. Među napadačima, kako je utvrdilo tužilaštvo, bili su Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi, danas poznat po prijateljstvu sa Danilom Vučićem, sinom predsednika Aleksandra Vučića, ali i Boris Karapandžić koji je u februaru uhapšen kao deo Belivukove ekipe. Suđenje za demoliranje „Komiteta“ je u toku.

Restoran „Lafajet“ spominjan je u javnosti u okviru finansijske Belivukovog klana koje Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi paralelno sa istragom za ubistva i otmice.

Kajmaković je, prema podacima poslovnog registra, direktor ili vlasnik desetak preduzeća u zemlji koja drže brojne restorane, klubove i kafiće u prestonici. Osim „Lafajeta”, tu su beogradski restorani „Kasina“,„Tri šešira“, „Butik“, „Zlatni bokal“.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(FELJTON.rs/krik)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

52 − 43 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)