G-E0EWZBLP0V
петак , 19 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / TURČIN KOJI JE PUCAO NA PAPU OTKRIO ZAŠTO JE BIO U BEOGRADU I KO JE ORGANIZATOR ATENTATA: Ispalio sam 2 metka, ali desilo se ČUDO!

TURČIN KOJI JE PUCAO NA PAPU OTKRIO ZAŠTO JE BIO U BEOGRADU I KO JE ORGANIZATOR ATENTATA: Ispalio sam 2 metka, ali desilo se ČUDO!

DRUŠTVO FELJTON.rs
13.07.2021.

Vatikan je u maju ove godine misom obeležio 40. godišnjicu pokušaja atentata na papu Jovana Pavla Drugog, na kojeg je tokom audijencije na Trgu svetog Petra 13. maja 1981. pucao Turčin Mehmet Ali Agča.

Jovan Pavle je preživeo napad 1981. godine, oprostio Agči i sastao se s njim u zatvoru. Papa Franja je godišnjicu obeležio tokom opšte audijencije u sredu.

„Ovaj događaj nas podseća da su naš život i istorija u Božijim rukama“, rekao je papa Franja.

U intervjuu od pre par godina Agdža je detaljno opisao šta se desilo tog majskog dana pre 40 godina na Trgu svetog Petra u Vatikanu.

Mehmet Ali Agča
FOTO: PRINTSCREEN YT/GOLI ŽIVOT

„Išao sam da izvršim istorijsku misiju. Došao sam iz Istanbula u Bugarsku gde sam proveo dva meseca. Potom sam prošao kroz Beograd i Jugoslaviju a potom kroz Francusku Švajcarsku, Italiju i Tunis. Potom sam se opet vratio u Švajcarsku a zatim u Austriju. Ponovo sam se vratio u Švajcarsku pa u Italiju, onda sam otišao u Španiju pa u Milano i Rim. I onda sam pucao u papu“, počeo je svoju priču Agdža.

Napominje da je u Beogradu bio u septembru 1980. na par dana. Odseo je u jednom hotelu u blizini železničke stanice, nakon čega je otišao za Pariz. Kaže kako je njegov život bio poput nekog čuda jer je otkrio Boga, Isusa Hrista i čudo Madone iz Fatime.

„Sve to me je iz korena promenilo. Da sam ostao isti onaj mladić iz Istanbula iz 1980, danas bi sigurno bio mrtav. Možda bi postao narkoman ili običan kriminalac. Svaka revolucija se obično tako završava. Rođen sam ponovo u Vatikanu, postao sam čovek kakvog sebe nisam mogao da zamislim“, rekao je on.

Ali Agdža, Papa Jovan Pavle II
FOTO: ARTURO MARI / AFP / PROFIMEDIA

Na pitanje da li je tačno da je on dobio 50.000 maraka a Sivi vukovi tri miliona maraka za ubistvo pape, Agdža kaže da je to bila laž da se prikrije američka zavera.

„Da bi se prikrila Amerika govorilo se da su Bugari ili Sovjeti spremili atentat. Ali to nije bila istina. Sve je to bila američka zavera. Rusi i Bugari nemaju veze sa atentaom. Iran je učestvovao u zaveri. Bio sam četiri meseca u Iranu, bio sam obučen, dobio sam novac, i onda sam došao u Tursku. Imao sam na desetine prijatelja Sivih vukova koji su mi pomagali, ali niko nije znao za atentat. To je za mene bila velika tajna“, ispričao je Agdža svojevremeno u emisji Goli život.

Napominje da je planirao da posle ubistva pape izvrši samoubistvo.

„Moja namera je bila da ubijem papu i da posle izvršim samoubistvo tako što bih pucao pištoljem u srce. Ali pištolj nije radio. Nakon dva hica pištolj je blokirao, tako da nisam mogao da pogodim papu trećim hicem, a nisam mogao ni da izvršim samoubistvo. Vrlo interesantno i zaista neobjašnjivo. Imao sam otrov koji su mi dali da popijem posle atentata. Ali ga nisam iskoristio. Želeo sam da se ubijem pištoljem. Ali pošto je pištolj blokirao, mene su uhapsili“, kaže Agdža. Kako napominje sve je unapred bilo zapisano.

„Gospa Fatima, kada se pojavila 1917, već je ispisala istoriju. Poljski papa je rođen 1920. a ja sam rođen 1958. Dakle još pre rođenja poljskog pape atentat je bio siguran i najavljen. To je možda običnim ljudima neshvatljivo. Ušao sam u istoriju jer je Bog tako hteo. Drugi veliki teroristički napadi nisu značajni. Ubijen je američki predsednik, ubijen je i egipatski šef države. Sve to nije imalo naročitog značaja. Ja sam možda slučajno ušao u istoriju ali istorija je jedna beznačajna stvar. Nema nikakvu važnost“, kaže on.

Prema njegovim rečima važno je ući u Božije kraljevstvo.

„Ljudska istorija nije važna. Ko se seća Bila Klintona. On je ušao u istoriju, ali je on niko i ništa. Umreće za koju godinu i otići će u pakao. Nema više mnogo tajni, rekao sam mnogo tajni. Ja sam u stvari propovednik, ići ću u zemlje i prenosiću Božiju reč koja se nalazi u jevanđelju apostola Jovana“, rekao je on i dodaje:

„Vatikan koji sada priča o miru napravio je neke ozbiljne greške. Hrvatski kardinal Alojzije Stepinac kriv je za mnoga ubistva kada su stradali milioni Srba. To može samo antihrist da uradi, a on je stvarno bio antihrist. Antihrist je bio i Ante Pavelić. Oni su ubili milion hrišćana, pravoslavnih Srba. Vatikan je proglasio za sveca. To je neprihvatljivo. On je bio ubica hrišćana. Ante Pavelić je sramota Hrvatske. I Tito je bio Hrvat ali je bio častan čovek“.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(FELJTON.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 16 = 20

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)