G-E0EWZBLP0V
четвртак , 25 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / VOZAČ AUTOBUSA ODJEDNOM ZAVAPIO: DRŽITE SE, IZGUBIO SAM KONTOLU! Detalji pogibije troje radnika koji su krenuli na posao FOTO

VOZAČ AUTOBUSA ODJEDNOM ZAVAPIO: DRŽITE SE, IZGUBIO SAM KONTOLU! Detalji pogibije troje radnika koji su krenuli na posao FOTO

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
09.07.2021.

Radnici železare Vitomir Antić (60), Saša Stanković (57) i Miroslava Zdravković (55) poginuli su juče ujutru kada je autobus kojim su se njihove kolege vraćale iz treće smene udario u „pasat“ u kome su se nalazili. U sudaru je povređeno petoro ljudi iz autobusa.

Nesreća se dogodila u Smederevu, u Ulici Crvene armije, oko 7.10.

1 / 5 FOTO: RTS PRINTSCREEN

Problem s komandama

– Autobus s radnicima koji su se vraćali iz treće smene prešao je iznenada na levu stranu i udario u „pasat“ kojim je troje kolega putovalo ka železari. Oni su na mestu ostali mrtvi, a u autobusu su povređeni vozač Miroslav G. (60) i još četvoro, oni imaju lakše povrede – priča izvor.

Uzrok nesreće je, kako se pretpostavlja, kvar na autobusu.

– Na autobusu su navodno potpuno otkazale komande i vozač nije mogao da obuzda vozilo, koje je inače u vlasništu SP „Lasta“. Odjednom je prešao na levu stranu i naleteo na „pasat“, za čijim se upravljačem nalazio Antić – kaže izvor.

– Vitomir je svim snagama pokušao da izbegne nesreću, navodno je čak išao i udesno, ali ga je autobus pokupio i izgurao na trotoar. Scena je bila jeziva, „pasat“ je bio smrskan – navodi sagovornik Kurira.

Meštani

Jezive scene

Komšije iz Ulice Crvene armije kažu da su ih juče ujutru probudile sirene. – Čuli smo vatrogasce i Hitnu pomoć, a kada smo izašli, ugledali smo jezivu scenu. Smrskani auto je bio na ulici, stanari su istrčali da pomognu. Tragedija nad tragedijama, kolege su se sudarile i stradale – kažu očevici.

Putnici iz autobusa su ispričali da je vozač sve vreme vikao: „Držite se.“

– Oni su rekli da se vozilo normalno kretalo, ali da je u jednom momentu vozač počeo da viče da se svi drže i da je izgubio kontrolu nad autobusom. Ponavljao je da sednu, vukao je volan udesno, ali je autobus bez obzira na to otišao levo i pokupio „pasat“, koji je takođe pokušavao da ga izbegne.

Radica Antić, supruga stradalog Vitomira, koji je bio za volanom „pasata“, za Kurir kaže da je sa suprugom svakog jutra išla na posao.

– Ostavio me je ispred posla i s kolegama koje su uvek išle s nama produžio ka železari. Sišla sam do grada i čula da mi je muž poginuo, ostala sam bez glave porodice – kroz suze priča supruga.

Oglasila se „Lasta“

Autobus prošao tehnički

Kompanija „Lasta“, čiji je vozač izazvao stravičnu nesreću, uputila je saučešće porodicama nastradalih. – Veoma nam je žao zbog nemilog događaja i velike nesreće koja je zadesila porodice poginulih, nas i našeg dugogodišnjeg partnera iz Smedereva, kao i njene radnike – saopštili su i dodali da je šestomesečni tehnički pregled na autobusu obavljen 2. februara 2021. godine, a po zakonskim propisima naredni treba da bude 2. avgusta. – U proteklih 30 dana na ovom autobusu nije prijavljen nijedan otkaz na sistemu kočenja, niti na upravljačkom sistemu – naveli su i dodali da posvećuju posebnu pažnju održavanju autobusa.

Radili u pravnoj službi

– Rekli su mi da je autobus išao direktno na mog muža, da nije bilo šanse da ga izbegne – dodaje nesrećna žena. Kako kaže, ona i suprug imaju sinove i unučiće:

– Ni najgorem neprijatelju ovo ne bih poželela. Očevici su pozvali Hitnu pomoć, ali putnicima iz automobila nije bilo spasa. – Povređeni iz autobusa su zbrinuti u Urgentnom centru, a neki su odmah pušteni na kućno lečenje. Na mesto udesa su juče došli i predstavnici železare. – Nastradali su bili zaposleni u pravnoj službi – dodao je izvor.

Tokom istrage biće ispitano zbog čega je došlo od udesa. – Autobus će biti poslat na vanredni tehnički pregled kako bi se ustanovilo zbog čega je došlo do kobne nesreće. Inače, vozaču Miroslavu G. određeno je zadržavanje do 48 sati – navodi naš izvor.

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

2 + 1 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)