G-E0EWZBLP0V
четвртак , 30 новембра 2023
Home / DRUŠTVO / ŽELJKU REBRAČI BLOKIRANI RAČUNI ZBOG DUGA OD 2,6 MILIONA EVRA: Na naplatu mu stiže još 950.000 evra, prinuđen da RASPRODA IMOVINU!

ŽELJKU REBRAČI BLOKIRANI RAČUNI ZBOG DUGA OD 2,6 MILIONA EVRA: Na naplatu mu stiže još 950.000 evra, prinuđen da RASPRODA IMOVINU!

KOŠARKA FELJTON.rs
26.06.2021.

Bivši srpski košarkaš Željko Rebrača već godinama ima dugove nastale zbog privatnog biznisa koji je započeo pre više od 12 godina. Nakon skandala s biznismenom iz Sombora Dušanom Bezbradicom, koga je prevario za 500.000 evra, protiv sportiste spor vodi i banka kojoj duguje više od dva miliona evra, saznaje FELJTON.rs

Rebrača je još davne 2008. godine podigao kredit kako bi osnovao „Poslovni centar Rebrača“ d. o. o. Košarkaš svoje dugove nije izmirivao na vreme, zbog čega je više puta dobijao opomene.

Željko Rebrača
FOTO: STARSPORT©
Željko Rebrača
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Kad je banka od koje je dobio pozajmicu prodata, druga banka koja ju je kupila preuzela je dug i nastavila s pokušajima naplate od sportiste. U međuvremenu su ga i tužili, te je čitava stvar trenutno na sudu.

Željko Rebrača
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Po podacima iz APR, vidi se da je Rebračina firma osnovana 2008, a upisani novčani ulog bio je 322 miliona dinara. Upisani kapital iznosio je skoro 19 miliona u nepokretnostima, dok se imovina firme procenjuje na 1,3 milijarde dinara u nekretninama. Sveukupni Rebračini dugovi iznose 310.812.435 dinara, što je više od 2,6 miliona evra, zbog čega su mu računi blokirani, prema podacima Narodne banke Srbije.

Željko Rebrača
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Kako je Rebrača zapao u finansijske probleme?

Po rečima našeg izvora, on je podigao kredit u banci kad je osnivao firmu, a kako nije na vreme plaćao rate, iznos je porastao na dva miliona evra. Nakon nekoliko godina, tačnije 2015, od biznismena Dušana Bezbradice pozajmio je 500.000 evra da bi pokušao da se iščupa iz krize. Napravili su menice kao pokriće za to, međutim, one nisu bile validne. Kako nije vraćao dug, biznismen je morao da pokrene spor protiv njega. Nakon nekog vremena sud je doneo odluku u korist Rebrače, a kad je Bezbradica preminuo, slučaj je nastavila njegova ćerka. Ona je podnela privatnu krivičnu tužbu, koja je presuđena u njenu korist, ali već šest meseci nikako da postane pravosnažna, iako je zakonski rok prošao. Po prvostepenoj odluci suda, košarkaš je dužan da Bezbradičinoj naslednici isplati sveukupno 950.000 evra, u šta spadaju glavni dug i kamate.

Rebrača za Kurir:

Očekujem pozitivan ishod procesa

– Ne razumem zašto se ponovo pokreće ova tema, kada su stvari jasne, idu svojim tokom i nema apsolutno ništa suštinski novo. Na ovom slučaju radi tim mojih pravnih zastupnika i očekujem da će se sve rešiti na dobrobit svih učesnika u ovom procesu. Napominjem da je spor nastao ne mojom krivicom, spletom okolnosti na koje niko u tom trenutku nije mogao da utiče i da duboko verujem da će se uskoro da se reši na zadovoljstvo svih zainteresovanih. Blokada o kojoj govorite datira još od 2012. godine i odnosi se na firmu preko koje se realizovao čitav projekat. Povezivati opet to, na nekorektan način, sa mojim imenom u najmanju ruku nije umesno, ali nije mi problem da kažem kako se po ko zna koji put konstruiše priča, koja, uveravam vas, ne može da me poremeti u planovima i radu. Kao vrhunski sportista, tokom karijere, naučio sam da se nosim sa mnogim izazovima, podmetanjima, pokušajima raznih sabotaža, nikada nisam posustao i uvek sam uspevao da na kraju izađem kao pobednik. Tako će biti i sada – rekao je Rebrača za FELJTON.rs

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 89 = 91

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)