G-E0EWZBLP0V
субота , 20 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / DA SE ZALEDI KRV: Polivao me vinom i slikao, našla sam slike na kojima sam bez svesti, premeštao me je u razne poze! ŠOK U PETNICI

DA SE ZALEDI KRV: Polivao me vinom i slikao, našla sam slike na kojima sam bez svesti, premeštao me je u razne poze! ŠOK U PETNICI

DRUŠTVO FELJTON.rs
24.06.2021.

U istraživačkoj stanici „Petnica“ jedan od zaposlenih – S, godinama je seksualno uzemiravao/zlostavljao devojke, koje su u trenutku nasilja bile ili maloletne ili jedna punoletne. Devojke pripadaju različitim generacijama polaznica „Petnice“, a model kojim ih je S. uvlačio u svoj izopačeni svet manipulacija i zlostavljanja, identičan je. S. je predstavljen kao omiljena osoba u stanici, osoba sa ogromnim autoritetom, koja je bila zadužena da pregleda radove koje su polaznici i polaznice pisali tokom seminara i Letnje naučne škole u „Petnici“. Amaterski se bavio i fotografijom.

U razgovoru za nedeljnik „Vreme“, njih pet je opisalo kroz šta je prošlo u ovom centru. S. je devojke terao da piju alkohol, fotografisao ih nage ili ogrunute samo u prozirne tkanine, a neke od njih je slikao nage bez svesti, u pozama u koje ih je sam nameštao. Neke od devojaka su zlostavljača odmah prijavile upravi „Petnice“, neke nekoliko godina kasnije, a neke početkom ove godine. Mnoge nikad i nisu otkrile užase kroz koje su prošle sa S.

Htele su slučaj da prijave policiji, ali su im advokati, koje su konstultovale, rekli da je kod svih devojaka natupila zastara.

– Nakon što ih je Autonomni ženski centar, koji su takode kontaktirale, uputio u detalje čitave procedure, što podrazumeva moguća retraumatizacija i nemoguću zaštitu identiteta, shvataju da nisu spremne da prolaze kroz tako mučan proces. Ipak, iz uverenja da stanica nije bezbedno mesto jer uprava više štiti nasilnika nego njih, odlucile su da izadu u javnost i makar tako pomognu da se cuje njihov i glas drugih žrtava za koje znaju da postoje – navodi se u tekstu u ovom nedeljniku, kao i da prema njhovim saznanjima ima više od 20 žrtava koje su se nekom poverile.

S. više ne radi u „Petnici“, s njim je raskinut odnos 2017, mada je i kasnije bio uključen u život ove istraživačke stanice i to kroz honorani angažman. Svi su S. opisali na isti način: čudan i mračan, često grub i ciničan, ali je ima harizmu zbog koje su mnogi voleli da budu društvu. Često je organizovao sedeljke.

Jedna od devojaka, koja je opisala svoje iskustvo u ovom nedeljniku, rekla je da je zajedno sa momkom, sa kojim je bila u vezi, otišla u posetu „Petnici“ i da su noć proveli sa S. u dvorštu stanice, udaljeni od objekta i ljudi.

– Pilo smo vino, S. je uvek pio vino. U neko doba, postalo mi je loše, jer mi je neprestano dolivao vino, a nemam kapacitet za alkohol. Otišla sam do WC-a da se sredim. Kad sam se vratila, mog dečka nije bilo, S. mi je rekao da je otišao sa spava. Odmah me je verovalno napao, kako se ja to ponašam, ja nisam žena, da ne umem da volim, da pokažem ljubav prema momku, zanima me samo seks. U to vreme čak ni nisam bila seksulano aktivna, kakav seks… Govorio je da mora da me kazni jer izigravam lepu glupačicu – ispričala je ova devojka.

– Naterao me je da se potpuno skinem, da stojim mirno pred njim, da stojim uz zid, naređivao mi je u koje poze da stanem – dodala je, kao i da ju je sve vreme prisuljavao da pije, a kada je polila vino po sebi to ga je dodatno razjarilo.

Naredio joj je da ode do tuš kabine i opere se. Išao je za njom i posmatrao je dok se tuširala, a potom je naterao da se vrate na isto mesto. Polio ju je sada sam vinom, opet je oterao do tuša i fotografisao je.

– Već je svanulo kad je iz nekog razloga nakratko otišao do svoje sobe. Pobegla sam u sobu u kojoj sam bila s momkom, ali je on došao za mnom, vređao me, gađao nekim jabukama i đubretom koje je stajalo na komodi. Tek kad je primetio da se moj dečko budu, otišao je – ispričala je ova devojka.

Ona je naredne, 2010, došla u stanicu da se raspravi sa S, koji joj je ispričao tužnu priču o ženi, ratištu, deci, a potom kaže da je 2017. otišla u Petnicu kako bi razgovarala o nekim drugim problemima, ponovo je otišla kod S. i tražila sve fotografije na kojima je ona. S. joj je dao USB stik, ali kad ga je pokrenula doživela je šok.

– Videla sam sve fotografije. One za koje sam znala kada su nastale, i fotografije sebe bez svesti. Potpuno gole. Stavljao je na mene jabuke, tkanine, premeštao moje telo u razne poze – prica ona i dodaje da su te slike nastale kada je došla kod njega da razgovaraju.

Samo nagađa kako je ostala bez svesti, da li zbog alkohola ili jakog anksioznog napada. Odlazi u upravu i prijavljuje osnivaču i bivšem direktoru, Vigoru Majiću i Nikoli Božicu šta se dogodilo. Odgovaraju joj da je s njim razgovarano, da je on težak covek, pa i suicidalan. Kažu joj da je hard disk sa fotografijama „sklonjen“. Te godine je sa S. raskinut radni odnos, ali se iz mejl prepiske, u koju je „Vreme“ imalo uvid pokazuje da je on i kasnije učestovovao u izradi „Petničkih svezaka“.

Uprava je navela da su ga angažovali honorarno jer su čuli da je u teškoj materijalnoj situaciji, i da nije imao nikakav kontakt s decom.

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

86 − 78 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)