G-E0EWZBLP0V
Home / CRNA HRONIKA / UŽASNA SMRT U SEPTIČKOJ JAMI: Telo nesrećnog Branka (64) čak 17 sati bilo u fekalijama!

UŽASNA SMRT U SEPTIČKOJ JAMI: Telo nesrećnog Branka (64) čak 17 sati bilo u fekalijama!

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
23.06.2021.

Telo Branka V. (64), koji je u ponedeljak po podne upao u septičku jamu u Ulici Žarka Samardžića u Surčinu, izvučeno je tek u utorak oko 13 sati, a akcija izvlačenja trajala je punih 17 sati!

Brankov prijatelj Ivan T. (41), koji mu je u ponedeljak prvi priskočio u pomoć i pokušao da ga izvuče iz jame duboke četiri metra, nalazi se u bolnici u lošem stanju.

Kako kažu komšije nastradalog, on je pre oko mesec dana došao kod porodice u Surčin iz Severne Makedonije, gde je živeo i radio.

Surčin, policija, nesreća, uviđaj, udes
FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Vezao se kanapom

– Branko je hteo da vidi u kakvom je stanju septička jama, tačnije da li preliva. Spustio se unutra merdevinama. Međutim, nešto je pošlo po zlu, nije valjda mogao da izađe, jer ga je smrad, odnosno gas ošamutio, pa je komšija Ivan pritrčao da ga spase. Ivan se vezao kanapom i ušao u rupu, u nameri da izvuče prijatelja – prepričava dramu komšija Dragoljub Marković, koji je pokojnom Branku bio i dobar prijatelj. Pretpostavlja se da su i Branko i Ivan brzo ostali bez svesti.

– U ponedeljak oko 19.30 bila sam u bašti i čula sam strašan vrisak. Mislila sam da su deca i pomerila sam se da vidim. Onda su počeli ženski krici da odzvanjaju, takve krike u životu nisam čula, nikad neću da ih zaboravim – kaže komšinica i nastavlja: – Komšija je pošao da mu pomogne, međutim, i njega su jedva spasli, zahvaljujući tome što je bio vezan tim kanapom. On je sada na VMA, bore mu se za život. Verujte da mi je toliko žao, kao da smo rođeni rod.

Dragan Marković
FOTO: PRINTSCREEN

Lomili beton

Vađenje tela Branka V. zakomplikovalo se, bili su angažovani vatrogasci, kao i ronioci-spasioci. Vatrogasci su, kako kažu komšije, juče morali da lome deo betona kako bi došli do tela, a prethodno je angažovana i cisterna za pražnjenje septičkih jama. Oko 13 sati telo je izvučeno.

– Čim ga odmah nisu izvukli, znali smo da je mrtav. Nije imao šanse, unutra su ta isparenja od otrovnih gasova valjda toliko jaka… – pričaju meštani.

Komšija Ljubinko Šimšić koji živi skoro pod istim krovom sa porodicom Branka V. objašnjava šta je prethodilo tragediji.

– To su zajedničke jame ima ih tri. Tog dana je bio čovek sa cisternom da očisti jame. Izvukao je dve cisterne. Kada je otišao Branko je hteo da proveri da li su čisti ti prelivnici. Spustio je merdevine i počeo da silazi. Ubrzo je upao jer je ostao bez svesti. To su primetile komšije i jedan od njih , Ivan T. je odmah pritrčao vezao se kanapom koji je držao treći čovek i pokušao da dođe do Branka. Međutim, kako je sišao tako je ostao bez svesti. Brzo su ga izvukli. Nije mogao ništa da kaže samo je odmahnuo rukom. Čujem da je u mnogo lošem stanju – priča Šimšić i dodaje da je Ivan T. pre mesec dana dobio bebu.

merdevine kojima je pokušao da siđe
MERDEVINE KOJIMA JE POKUŠAO DA SIĐEFOTO: JELENA RAFAILOVIĆ

Kako je objasnio Branko V. je iza sebe ostavio suprugu, odraslu decu i unuke. – Jedna ćerka mu je trudna u šestom mesecu trudnoće … – kaže naš sagovornik.

Kao da je slutio

Tamo ko uđe, više ne izlazi

Komšije kažu da je Branko imao čoveka koji mu je održavao septičke jame, ali je prekjuče odlučio da sam proveri stanje. – Taj čovek mu je iz šale rekao: „Tamo ko uđe, više ne izlazi.“ Nažalost, njegove reči su se obistinile – kaže sagovornik.

Prijatelj

Bio je pred penzijom

Dragoljub Marković, komšija i prijatelj nastradalog Branka, kaže da je malo pre tragedije sedeo s Brankom. – Pričali smo, ni kap alkohola nije popio, potpuno trezan je bio. Ne mogu da verujem da se ovo desilo. On je inače rukovalac građevinskim mašinama, radio je u Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, a na kraju ove godine je trebalo da ode u penziju – kaže Marković i nastavlja: – Branko je bio mnogo dobar čovek, domaćin. Renovirao je tu oko kuće, a eto, hteo je i tu septičku da proveri. Planirao je da ostane tu još nekoliko dana, pa da se vrati u Severnu Makedoniju na posao.

Septička Jama
FOTO: JELENA RAFAILOVIĆ

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 3 = 5

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.