G-E0EWZBLP0V
Home / ZABAVA / PETINA muškaraca PERE intimno područje samo DVA PUTA NEDELJNO, a nekima je i to PREVIŠE…

PETINA muškaraca PERE intimno područje samo DVA PUTA NEDELJNO, a nekima je i to PREVIŠE…

FELJTON.rs

14.06 2021

Mnogi će pretpostaviti da svi peru intimno područje svaki dan, ali to očito nije slučaj. Istraživači su saznali da su muškarci posebno lenji kada je u pitanju intimna higijena

U studiji koju je sprovela internet stranica koja se bavi negom kože, The Derm Review, 1000 muškaraca odgovorilo je na pitanje kako često se peru ‘tamo dole’.

Rezultati su prilično šokirali i pokazalo se kako mnogi muškarci ne peru imtimnu regiju svaki dan, a čak ni svaki drugi.

Otkrili su da petina muškaraca intimno područje pere tek dva puta nedeljno, a neki i ređe. Istraživače je to prilično zateklo jer bi taj deo tela ipak trebalo da se pere svaki dan.

Pokazalo se i da 21.6% muškaraca pere intimnu regiju svaka dva dana, ali ponekad im se dogodi i da preskoče koji dan. Dobra je vest da je 39.7% muškaraca ipak reklo kako se peru svaki dan.

Ne valja ni previše

Ipak, bilo je i onih koji se peru dva puta dnevno, 38.7%, ali to može da bude problematično.

– Neredovno pranje može da dovede do neprijatnog mirisa, ali je i plodno tlo za razmnožavanje bakterija, što može da izazove bol i upale. Ipak, koža je na intimnom području jako osetljiva i ako se perete više od jednom dnevno, može doći do iritacije, suvoće i svraba. Intimno područje treba prati toplom vodom, a ako tako preferirate, možete koristiti i nežni sapun ili gel za tuširanje – rekla je biokemičarka koja se bavi proizvodima za njegu kože Eli Mekliman za The Sun.

(feljton.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 76 = 84

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.