G-E0EWZBLP0V
понедељак , 15 априла 2024
Home / POLITIKA / JAO NATO, OSTAĆEŠ BEZ GAĆA, DOČEK’O SI DA TE HRVAT PLAĆA!

JAO NATO, OSTAĆEŠ BEZ GAĆA, DOČEK’O SI DA TE HRVAT PLAĆA!

FELJTON.rs

14.06 2021

Na samitu NATO pakta objavljeni su novi podaci koji pokazuju da se smanjio se broj zemalja koje su ispunile ili premašile cilj alijanse da potroše 2% svog bruto domaćeg proizvoda na odbranu

Velika Britanija, jedna od 10 nacija za koje se veruje da je ispunila cilj, četvrta je na listi proporcionalne potrošnje.

Godišnja procena stvarne promene od 4,1% u okviru vojnog saveza dovela je do toga da su članovi doprineli 0,6% više nego prošle godine.

Podaci NATO-a procenjuju da su izdaci za odbranu Ujedinjenog Kraljevstva pali sa 2,32% u 2020. godini na 2,29% za 2021. godinu.

Procene za 2020. godinu, objavljene u martu, sugeririšu da je u 2019. godini porast potrošnje u odbrani Velike Britanije povećan sa 2,1% na 2,32%. Podaci su pokazali da su Sjedinjene Države zaostajale za Grčkom u proporcionalnoj potrošnji, doprinoseći 3,52% BDP-a u poređenju sa 3,82% Grčke.

Hrvatska je na trećem mestu sa 2,79%, dok Estonija (2,28%), Letonija (2,27%), Poljska (2,1%), Litvanija (2,03%), Rumunija (2,02%) i Francuska (2,01%) takođe čine 10 države koje ispunjavaju proporcionalni cilj NATO-a od 2%.

Kanada je na 25. mestu liste i troši 1,39% svog BDP-a na odbranu. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je na povećanje odbrambenih troškova u okviru alijanse.

NATO čini 30 zemalja, što je povećanje za jednu nakon što se Republika Severna Makedonija (1,61%) pridružila 2020.

Nemačka postiže 1,53% BDP-a što se tiče troškova odbrane, što je ispod NATO smernica.

Luksemburg je bio na dnu liste sa potrošnjom BDP-a od 0,57%, sada je jedina država procenjena na ispod 1%, dok su Belgija (1,12%) i Španija (1,02%) takođe na dnu liste.

(feljton.rs/espreso)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

22 − 21 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)