G-E0EWZBLP0V
Home / DRUŠTVO / POTRESNI DETALJI UTAPANJA DVOJICE DEČAKA IZ FEKETIĆA: Prolaznici čuli zapomaganje iz vode! Jecaji roditelja paraju dušu

POTRESNI DETALJI UTAPANJA DVOJICE DEČAKA IZ FEKETIĆA: Prolaznici čuli zapomaganje iz vode! Jecaji roditelja paraju dušu

CRNA HRONIKA feljton.rs
13.06.2021.

Dva dečaka iz Feketića, E. K. (16) i njegov drug (14), udavili su se u subotu oko 17 sati kad su hteli da se okupaju u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, koji protiče kroz selo između naselja Mali Iđoš i Lovćenac.

Kako se tragedija dogodila niko u Feketiću juče nije mogao sa sigurnošću da tvrdi. Prolaznici su s glavnog puta čuli zapomaganje iz vode i ugledali decu kako se dave. Odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju.

– Nažalost, njima nije bilo spasa. Na mesto tragedije ubrzo su došli i roditelji dečaka. Majka E. K. je rekla da je znala da je njen sin sa drugom otišao do kanala da se okupa. Kad je čula šta se dogodilo, nesrećna žena nije mogla da prestane da plače i doziva svog sina – kaže naš sagovornik.

Dve verzije

Prema njegovim rečima, veruje se da su dečaci nastradali jer su bili slabi plivači, a neki kažu da čak uopšte nisu ni znali da plivaju.

– Kanal se strmo spušta od ravnog terena prema vodi, pa je moguće da se jedan dečak nesmotreno u brzini okliznuo niz strminu, a da je drugi hteo da mu pomogne – objašnjava izvor upoznat sa slučajem:

kanal na kome se dogodila tragedija
KANAL NA KOME SE DOGODILA TRAGEDIJAFOTO: KURIR/N.H.

– Čuli smo i drugu verziju, da je jedan od dečaka skočio u vodu i da se tada zapleo u travu, a da je drug skočio za njim želeći da mu pomogne. Međutim, stradala su, nažalost, obojica.

Juče je čitavo selo Feketić bilo zavijeno u crno, meštani su dolazili u domove nastradalih da njihovim roditeljima izjave saučešće. – E. K. je bio osnovac, kao i njegov drug. Obe familije su vredne, radne i poštovane u selu – pričale su uplakane komšije.

Bedžet K., brat od strica nastradalog E. K., kaže da ni u košmaru nisu mogli da očekuju da će se ovako nešto dogoditi.

– Spremamo sahranu, van sebe smo. Dečaci su bili dobri, išli su zajedno u školu, lepo su se družili. Svi smo ih voleli i u porodici i u selu. Roditelji su zanemeli od tuge, nemaju snage da daju izjave. Ne znam kako će se oporaviti od ovog gubitka – rekao je Bedžet K. jedva zadržavajući suze.

Preko puta kuće u kojoj je s porodicom živeo E. K. nalazi se porodična kuća njegovog, takođe nastradalog, druga. I njegova porodica se nosi sa istim bolom i tugom i ne može da govori. Zatvorili su se u kuću i čuje se samo jauk.

Stalno se kupaju

Na obližnjoj pumpi nam kažu da se u tom kanalu deca kupaju svakog leta. – Sezona nije još ni počela, a već je ta voda odnela dva života. Tu voda nije dublja od dva metra, ali deca nisu znala da plivaju – pričaju meštani. Još nije potvrđen dan kad će dva mala kovčega iz Feketića biti proneta selom na njihov poslednji put, a najverovatnije će to biti u ponedeljak.

Nesreća za nesrećom

Za godinu dana stradalo petoro dece

Nažalost, ovo nije jedina tragedija u selu Feketić u kojoj su deca izgubila život.

– U oktobru nas je zadesila velika nesreća, poginulo je dvoje dece na putu, a eto, za godinu dana u Feketiću je petoro dece izgubilo život – kaže komšija nastradalog E. K.

Deca se dave tokom igre

x maj 2021 – Dečak U. L. (6) udavio se na Vaskrs u septičkoj jami u naselju Karaula u Nišu dok se igrao s bratom

x april 2021 – Dečak (5) utopio se u ribnjaku u dvorištu kuće u Brusu kad je došao do bazena da se poigra

x april 2021 – Strahinja S. (10) utopio se u jezeru u selu Manđelos kod Sremske Mitrovice dok se igrao s drugom

x avgust 2020 – Braća D. M. (5) i D. M. (7) utopila su se u jezeru Očaga kod Lazarevca dok su roditelji čuvali bebu

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 2 = 4

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.