G-E0EWZBLP0V
Home / MOJ BIZNIS / MORAO SAM DA IH OTERAM: Stolar Siniša digao Srbiju na noge oglasom da poklanja 2 kuće i radionicu, ali priča je upravo DOBILA OBRT

MORAO SAM DA IH OTERAM: Stolar Siniša digao Srbiju na noge oglasom da poklanja 2 kuće i radionicu, ali priča je upravo DOBILA OBRT

SRBIJA FELJTON.rs
13.06.2021.

Stolar Siniša Stević iz sela Majilovac kod Velikog Gradišta prošle godine došao je u žižu javnosti kad je obelodanio da svoje dve kuće i stolarsku radionicu, koja se prostire na nekoliko stotina kvadrata i opremljena je svim mašinama, poklanja porodici koja će živeti sa njim i voditi računa o domaćinstvu i zanatskoj radnji.

Siniši su se telefoni bili usijali, javilo mu se više od 50 porodica, a na njemu je bilo da izabere jednu koja mu je najviše prirasla srcu. Tako je i bilo. Odluka je pala na mladi bračni par iz sela u okolini Vršca.

– Dnevno sam razgovarao sa nekoliko porodica. Mnogi su bili fini i slatkorečivi i bilo mi je vrlo teško da izaberem. Odlučio sam se za jedan bračni par. Imaju oko tridesetak godina. Bili su u veoma nezavidnoj finansijskoj situaciji, delovali su jako fino i želeo sam da im pomognem misleći da ćemo živeti u miru i slozi – izjavio je Siniša.

Doselili su se u Mijailovac, postepeno prenosili svoje stvari u Sinišin dom, ali kako su dani prolazili priča je dobijala drugačiji epilog.

Siniša Stević
FOTO: RINA

– Vrlo brzo pokazalo se da su izgleda očekivali da kod mene dođu na izdržavanje. Sve sam radio sam, održavao kuću i radnju, a da od njih nije bilo nikakve pomoći. Mislio sam da će se vremenom možda nešto promeniti, da im treba određeni period da se prilagode, ali slaba vajda. Sve je ostalo isto. Osim što sam radio u domaćinstvu, morao sam da idem i za njima. Nisam više to mogao da tolerišem i morao sam im reći da idu. Otišli su iz moje kuće pre petnaest dana – izjavio je stolar.

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA JASNA BRCKALOVA! NAPLACUJE! HOCU 1.225.000 ZA DUG OD 70.000 DIN

Iako razočaran, Siniša ne odustaje od svoje odluke i nada se da će, ipak, uspeti da pronađe dobru i vrednu porodicu kojoj će pokloniti sve ono što je za života stekao, a što sigurno nije malo.

Siniša Stević
FOTO: RINA

– Ko zna koliko sam finih ljudi propustio, a koji su se javili. Posle ovog što se desilo kontaktirao sam neke koji su me ranije zvali, ali sada pet puta merim i jednom sečem. Ukoliko ne uspem da pronađem, postoji i opcija da svoju radionicu dam u zakup, ko hoće da radi, posao mu je potpuno razrađen. Ja sam na izmaku snage i red je da malo odmorim, a žao mi je da propadne sve što sam stvarao godinama – kaže Siniša.

Stević je decenijama unazad jedan od najpoznatijih stolara u tom delu Srbije. Ispod njegove vešte ruke izašlo je na stotine proizvoda od drveta, a težak rad i još teži život obeležili su njegov vek.

– Sve što imam posle smrti bi ostalo toj porodici. Moja familija nije se javljala godinama, javila se tek sad kad je videla da poklanjam kuće, pa bih sa ljudima koji dođu kod mene potpisao ugovor kako ne bi imali problema da naslede imanje. Da porodica bude poštena i da nikad ne dozvoli da se ugasi slavska sveća. To je jedino što ja tražim za uzvrat od onih koji se odluče da žive sa mnom i dobiju sve ono što sam radom stekao – zaključio je Siniša.

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 2 = 2

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.