G-E0EWZBLP0V
субота , 27 априла 2024
Home / DIJASPORA / MILOGORCI I DPS POBEGLI IZ PARLAMENTA CG, MILO JE BIO UZ MLADIĆA U VREME SREBRENICE! Kako sada stati uz muslimane i Albance koji traže da se prizna genocid?!

MILOGORCI I DPS POBEGLI IZ PARLAMENTA CG, MILO JE BIO UZ MLADIĆA U VREME SREBRENICE! Kako sada stati uz muslimane i Albance koji traže da se prizna genocid?!

FELJTON.rs

09.06 2021

Nakon više od četiri sata u Skupštini Crne Gore završena je rasprava o predlogu nove rezolucije o Srebrenici, a kako je najavio predsednik Aleksa Bečić o njoj će se glasati naknadno, ne precizirajući kada

Vladajući Demokratski front neće glasati za predlog nove rezolucije o Srebrenici, koju je podnela grupa opozicionih poslanika, prevođenih Bošnjačkom strankom, kojom se traži priznanje da se u tom gradu tokom protekog rata dogodio genocid, da se ne sme negirati taj zločin i da se 11. jul proglasi Danom sećanja u Crnoj Gori.

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA JASNA BRCKALOVA! NAPLACUJE! HOCU 1.225.000 ZA DUG OD 70.000 DIN

Poslanici pojedinačno najuticajnije DPS Mila Đukanovića nisu prisustvovaali raspravi, a glavno pitanje poslanika DF-a je bilo i zašto je ovaj predlog na dnevni red došao posle gotovo tri decnije od rata i zašto Bošnjaci takvu rezoluciju nisu predložili kada je na vlasti bila DPS, sa kojom su bili decenijama u vladajućoj koaliciji i mogli su je lagano usvojiti.

Bošnjački, albanski i poslanici dela opozicije, kao i deo vladajuće većine URA Dritana Abazovića izjasnili su se da će glasati za predloženu rezoluciju.

Oni su u svojim diskusijama pozivali na njen izglasavanje, a u svojim diskusijama su redom isticali da se u Srebrenici dogodio genocid, kao i da je to potvrđeno jučerašnjom presudom generalu bivše VRS Ratku Mladiću, koji je u Hagu pravosnažno osuđen na doživotni zatvor.

Poslanici, koji su se izjasnili da će glasati za rezoluciju, tvrde da ona ne osuđuje srpski narod, već da je presudom Mladiću genocid u Srebrenici dobio „ime i prezime“.

– Smatram da na osnovu pravosnažne presude Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde i na osnovu usvojenih rezolucija u Evropskom parlamentu i u Kongresu SAD-a, usvajanjem Rezolucije u ovom parlamentu Crna Gora će nedvosmisleno pokazati da joj je mesto u društvu razvijenih demokratija“, rekao je podnosilac rezolucije Ervin Ibrahimović.

Poslanica Socijaldemokratske partije SDP Draginja Vuksanović-Stanković (Njihov bivši lider Ranko Krivkapić pobegao sa ratišta) rekla je da genocid u Srebrenici nije političko, nego civilizacijsko pitanje i da je negiranje ili umanjivanje genocida u Srebrenii isto što umanjivati Holokaust ili Jasenovac.

– Oni koji u Ratku Mladiću vide samo Srbina najveći su eprijatelji srpskog naroda -rekla je ona i dodala da bi danas ponovo „neki hteli koncepte etnički čistih teritorija i koncept etničkog čišćenja“.

– Srpski svet nije ništa drugo do ista velikodržavna politika iz devedesetih koja je dovela do genocida – rekla je i dodala:

– Da li je moguće da im nije dosta patnje svih pa i svog naroda zarad suludih i nacionalističkih ideja “velike Srbije“. Neće biti ni “velike Srbije“ niti “srpskog sveta“. Danas su Srbi na vlasti sledbenici Šešelja i Miloševića. Oni isti koji su zapalili bivšu Jugoslaviju. Ta valst u Beogradu danas kontroliše makar dve trećine ove naše vlasti – kazala je Vuksanović Stanković.

SLEDECA VEST

UBIŠE BOGA U NJEMU: OSUMNJICEN JE DA JE POKUSAO DA PRODA STOMATOLOSKU OPREMU UKRADENU U NOVOM SADU pogledajte(video)

HIT VEST NE PROPUSTITE…

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

U raspravi je bilo iskri kada je poslanica Bošnjačke stranke za Republiku Srpsku rekla da je takozvana, a poslaniku Marku Milačiću opozicija je zamerila to što je svoje obraćanje završio povikom „živela Republika Srpska“.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović je s druge strane istakao da je predlog rezolucije o Srebrenici provokacija kojom se želi satanizovati srpski narod i proglasiti genocidnim.

On je istakao da poslanici DF neće glasati za ovu rezoluciju.

– Ona je direktno usmerena protiv srpskog naroda, ali je namenjena za dnevno političku upotrebu, jer oni koji stoje iza nje očigledno su više razmišljali o političkih poenima, nego o žrtvama, više su razmišljali o podizanju tenzija u društvu, a kako bi podigli svoje posrnule rejtinge. Mene interesuje osnovni cilj ovog teksta, a to pokušaj satanizacije srpskog naroda – kazao je Vučurović.

On je kazao da je razočaran da danas nisu prisutni predstavnici vlade, jer je, kako je podsetio, i u samoj vladi došlo do grkih reči na ovu temu.

Vučurović je osudio zločin u Srebrenici i istakao da očekuje da se osudi i zločin nad Srbima.

Takođe, rekao je da su ovakvi projekti napravljeni da se baš Srbi nateraju, nagovore, instruiraju da ovaj teški zločin u Srebrenici nazovu genocidom.

– Nema čega srpski narod da se stidi ili kaje ili nosi neki teret, mi smo pobednički i slobodarski narod, ali i narod koji je često bio na putu stradanja. I onda se pojave dušebrižnici koji kažu da se suočimo sa istinom. Naša istina su genocid u Jasenovcu, Prebilovci, Jadovno, Koristska jama, Velika, Piva, Zidani most, Oluja, Bljesak i mnogi drugi – jasan je Vučurović.

On konstatovao da nema niko u plenarnoj sali Skupštine da nije osudio zločin u Srebrenici, ali zato ima pola onih poslanika koje nije briga za zločine nad Srbima i koji to ne osuđuju, a ti isti su slali svoje predstavnike na proslavu zločinačke Oluje.

Vučurović je pozvao predlagače da povuku predloženu rezoluciju, jer ona, kako je rekao, nije nikakv akt pomirenja i ujedinjenja, već provokacija srpskog naroda.

Podsetmo, Milo Đukanoviće je 1995. godine bio jedan od najvatrenijih podržavalaca politike Slobodana Miloševića i bio je veliki Srbin. 

Koliko je podržavao Mladića i karadžića najbolje govori to što je 1995. godine kada je Srbija uvela sankcije Republici Srpskoj na nekih par meseci, kada je rat još trajao i kada je Vojska prosto stala, nije mogla više da funkcioniše i bila bukvalno pred uništenjem, a tenkovi i mehanizacija bez goriva, poslao gorivo od Banjaluke, preko Bijeljine, Srebrenice, pa do Hercegovine, ali i vojnu opremu, poljske bolnice. 

On je tada spasao vojsku i Republiku Srpsku.

Kako posle svega podržati genocid u Srebrenici. Mada, kad je Đukanović u pitanju ništa nije isključeno… Praksa je do do sada milion puta pokazala!

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(feljton.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

72 − 69 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)