G-E0EWZBLP0V
четвртак , 25 априла 2024
Home / DRUŠTVO / LJUBAVNA OSVETA, PRVI MILION, RUSKA MAFIJA…Presuda za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka je doneta, ali 7 godina kasnije, DVE STVARI SU OSTALE MISTERIJA

LJUBAVNA OSVETA, PRVI MILION, RUSKA MAFIJA…Presuda za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka je doneta, ali 7 godina kasnije, DVE STVARI SU OSTALE MISTERIJA

FELJTON.rs

29.05 2021

Aleksandar Zdravković (42), bivši pripadnik „zemunskog klana“, osuđen je juče u ponovljenom postupku pred Višim sudom u Beogradu na devet godina zatvora zbog pokušaja ubistva biznismena Milana Beka (59), 14. novembra 2014. u naselju Senjak.

Međutim, ni posle šest i po godina od napada na tajkuna nije utvrđeno ko je nalogodavac atentata i ko je bio drugi pucač!

Ovo je, inače, druga prvostepena presuda Zdravkoviću, jer je Apelacioni sud prvu presudu od deset godina robije poništio i sudski proces je vraćen na početak. Prilikom iznošenja završnih reči u ponovljenom postupku, tužilaštvo je tražilo da se on kazni sa 15 godina.

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

Nada se blažoj kazni
I na ovu, novu prvostepenu presudu postoji pravo žalbe. Ukoliko bude potvrđena na Apelacionom sudu, Zdravkoviću je ostalo da odsluži još pet godina robije, s obzirom na to da je u pritvoru proveo četiri.
On je juče sa slobode došao u beogradsku Palatu pravde, na izricanje presude, nakon čega je glasno prokomentarisao:
– Sreća moja što krajnju odluku donosi Apelacioni sud!
Predsedavajuća sudija Marina Anđelković prethodno je istakla da je tokom postupka utvrđeno da je Zdravković sa još jednim nepoznatim muškarcem iz pištolja „sig sauer“ i „zbrojovka“ pucao u Beka i teško ga ranio. Tom prilikom je umalo nastradao i Bekov vozač Dragan Dragaš.


– Na jednoj čauri sa mesta napada nađen je Zdravkovićev DNK. Osim toga, veštačenjem smo saznali da je njegov mobilni telefon tog dana bio dostupan ujutru i tek uveče, posle devet sati. Jedan od ključnih dokaza protiv optuženog bilo je svedočenje Beka, koji je izjavio da sa sve većom sigurnošću može da kaže da je Zdravković pucao na njega – rekla je sudija.

Slika sa mesta pucnjave

Podsetimo, Beko je u aprilu prošle godine, stojeći na metar od bivšeg „zemunca“ u sudnici Palate pravde, izjavio da je vremenom sve uvereniji da je na njega pucao upravo Zdravković.
– Kako vreme prolazi moj emotivni odnos prema samom događaju polako se uravnotežuje i mislim da mogu racionalnije da prizivam sva sećanja. Ono što osećam danas, kad vidim ovu osobu, jeste duboka nelagoda. Čak i alarm, zato što me i fizički i sa slikama koje pamtim ubedljivo podseća na osobu koja je na mene pucala – kazao je Beko i naglasio da isto govori i svojim prijateljima.
Zdravković je tada ponovo negirao krivicu i direktno se obratio Beku:

SLEDECA VEST

UBIŠE BOGA U NJEMU: OSUMNJICEN JE DA JE POKUSAO DA PRODA STOMATOLOSKU OPREMU UKRADENU U NOVOM SADU pogledajte(video)

HIT VEST NE PROPUSTITE…

FELJTON.rs: POCELA CISTKA INSPEKTORA U Policijskoj ispostavi Klisa Novi Sad! INSPEKTOR T.T. SUSPENDOVAN I UZETA MU ZNACK


– Stojim pred vama mirne savesti. Žao mi je zbog svega što vam se dogodilo, ali ja sa tim nema veze. Ne znam gde sam bio tog dana kad ste ranjeni, jer mi datum nije bitan, ali znam gde sigurno nisam bio!
Tokom prethodnog postupka, koji je okončan 29. novembra 2019. godine, na optuženičkoj klupi sedela je i Maja Adrovac (36) zbog sumnje da je pomagala ubici, ali je ona pravosnažno oslobođena. Iako je bilo nesporno da je imala neposredan kontakt sa četiri čaure sa mesta napada, to nije bilo dovoljno da se utvrdi da je Zdravkoviću dala metke, znajući šta on planira.

Spekulacije o motivu

Do danas je ostao nepoznat i identitet drugog pucača, kao i pozadina atentata. Spekulisalo se da Ivan Adrovac (38), Majin muž i Zdravkovićev prijatelj, ima direktna saznanja o motivima napada na Beka, ali sud nije uspeo da ga sasluša. Adrovac je, inače, u zatvoru u Cirihu, gde služi kaznu od 14 godina zbog više pljački zlatara u državama zapadne Evrope.
Takođe, spekulisalo se i da iza pokušaja atentata na Beka stoje „potpuni amateri“, da je čak reč o ljubavnoj osveti, da je izrešetan zbog prvog pozajmljenog miliona koji navodno nije vratio, da se zamerio nekom moćnom tajkunu iz Nemačke, da iza svega stoji ruska mafija… T. I.


Odbio da otkrije šta je pravi motiv napada

Pokušaj atentata na Milana Beka desio se ispred njegove kuće na Senjaku kada je kolima prilazio kapiji. On je sedeo na suvozačevom mestu i razgovarao telefonom, a njegov vozač je primetio napadača i rekao: „Šefe, ovaj će da puca na vas.“
Pucač je ispalio više metaka, od kojih su tri pogodila biznismena. Povrede su bile opasne po život, zbog čega je tužilaštvo ovaj napad označilo kao pokušaj ubistva. U prvoj izjavi koju je dao tokom istrage, Beko je rekao da ima svoje sumnje ko stoji iza napada, ali da nadležni nemaju hrabrosti da slučaj istraže do kraja. Isto je ponovio i na suđenju, ali je odbio da iznese svoja saznanja.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(feljton.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 4 = 2

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)