G-E0EWZBLP0V
Home / SRBIJA / MARINIKA TEPIĆ DALA ISKAZ O SLUČAJU PALMA: Izašla iz policije posle skoro 2 sata, imam neposredna saznanja 7 lica (FOTO, VIDEO)

MARINIKA TEPIĆ DALA ISKAZ O SLUČAJU PALMA: Izašla iz policije posle skoro 2 sata, imam neposredna saznanja 7 lica (FOTO, VIDEO)

POLITIKA FELJTON.rs
26.04.2021.

Marinika Tepić dala je iskaz u policijskoj upravi Jagodina u vezi sa optužbama za podvođenje i seksualno zlostavljanje koje je u javnosti iznela protiv predsednika Jedinstvene Srbije i gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palme.

– Dala sam iskaz protiv nekoliko krivičnih dela koje se navode u mom pozivu među kojima su trgovina uticajem, za pedofiliju, prostituciju. Policiji sam opisala neposredna saznanja najmanje sedam lica, među njima su i svedoci i žrtve. Međutim, nisam smela da otkrijem identitet bez obezbeđivanja zaštite žrtava i svedoka, ne mogu da iznosim njihova imena – rekla je Tepić po izlasku iz policije gde je davala iskaz skoro dva sata.

MARINIKA TEPIĆ STIGLA U JAGODINU DA DA ISKAZ U 13 SATI: Sa njom u društvu došli Đilas, Borko i Zelenović

01:06

MARINIKA TEPIĆ STIGLA U JAGODINU DA DA ISKAZ U 13 SATI: Sa njom u društvu došli Đilas, Borko i Zelenović

– Stavila sam se na raspolaganje tužilaštvu, da kada potpiše posebnu zaštitu i dodeli status „posedno zaštićenog svedoka“ svim svedocima i žrtvama, u tom momentu ja ću se uključiti i biću na raspoalganju sam 24 časa dnevno sa svim žrtvama i svedocima, a sada ih je najmanje sedam – rekla je Tepić.

Istakla je da je da su neke od žrtava zaposlene u javnim preduzećima, ali ne sve.

Ona je istakla da jagodinskoj polciiji nije smela da otkrije identitet tih ljudi.

Kaže da se pred policijom pozvala na Zakonik o krivičnom postupku, koji kaže da tužilac ima pravo da obezbedi status posebno oseljivog svedoka, svedocima i žrtvama tako da ne moraju dolaze u policiju i da onda to svi znaju.

Marinika Tepić, saslušanje
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

NE PROPUSTITE

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

Tvrdi i da bi tužilac mogao njih da saslušava video linkom, skajpom ili da od njih kod kuće uzme iskaz.

Kao još jedan razlog neotkrivanja identiteta žrtava, Tepić je navela to što je, nakon njenih tvrdnji o Markovićevim radnjama, protiv nje 393 lica podnelo prijave.

Tepićku je do zgrade policije dopratio predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, a među pristalicma koji su joj aplaudirali, bio je i Nebojša Zelenović bivši gradonačelnik Šapca.

VIDEO.. MARINIKA TEPIC NAKON IZLASKA IZ POLICIJE U JAGODINI

Jagodina, Marinika Tepić, saslušanje
FOTO: KURIR

Tu su još potpredsednica Narodne stranke Sandra Rašković Ivić, i iz inicijative Ne davimo Beograd, kao i Janko Veselinović predsednik Pokreta za preokret i Dragana Rakić iz DS.

Pre ulaska u policiju, Tepić je zahvalila pristalicama na podršci.

U pitanju je informativni razgovor Tepićke sa policijom koji se obavlja po zahtevu tužilaštva za prikupljanje obaveštenja i informacija u vezi sa njenim tvrdnjama.

Marinika Tepić
FOTO: KURIR

Inače postupak u vezi sa ovim slučajem u petak je po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini izmešten u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Ovu odluku je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

1 / 15 FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

Marković je te optužbe odbacio, kao lažne, tvrdeći da se sve to dešava jer je predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa pozvao da objasni odakle mu novac na računaima na egzotičnim destinacijama.

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

25 + = 26

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.