G-E0EWZBLP0V
Home / DRUŠTVO / SJAJNA VEST! STIŽE DODATNA POMOĆ DRŽAVE! Ovoj grupi građana namenjeno je čak 100 miliona dinara, A OVO SU USLOVI!

SJAJNA VEST! STIŽE DODATNA POMOĆ DRŽAVE! Ovoj grupi građana namenjeno je čak 100 miliona dinara, A OVO SU USLOVI!

FELJTON.rs

Ministarstvo privrede je za podršku sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnicima kroz nekoliko programa opredelilo više od dve milijarde dinara, a rebalansom budžeta predviđena su i dodatna kreditna sredstva, rekao je danas državni sekretar u tom ministarstvu Milan Ljušić

On je na onlajn “Danu preduzetnika” koji je organizovala Privredna komora Srbije istakao da je za program nabavke opreme opredeljeno više od 1,5 milijardi dinara i posebno istakao značaj novoustanovljene linije podrške za mlade i žene preduzetnike.

KO SVE IMA PRAVO NA 120 EVRA? Širi se spisak građana koji mogu da očekuju državnu pomoć!SRBIJA IMA PARA ZA TREĆI PAKET POMOĆI GRAĐANIMA! Mali: Na računu imamo 259 milijardi!

SLEDEĆA VEST..

Podignuta optuznica protiv DRAGANA MARKOVICA PALME ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE ZENA I DECE! PALMA PRETI NA KONFERENCIJI, (VIDEO)

Aleksandra Vučetić iz Ministarstva privrede istakla je da se na osnovu podrške očekuje ukupna vrednost investicija od 9,2 milijarde dinara.

Ona je iznela detalje programa za podršku početnicima u poslovanju za koji je ukupno izdvojeno 150 miliona dinara bespovratne podrške, programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte gde su bespovratna sredstva 200 miliona dinara, kao i programa za nabavku opreme za koji je opredeljeno 1,5 milijardi dinara bespovratnog novca.

Novi program, usmeren na žene preduzetnike i mlade preduzetnike, podržan je sa 100 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Uz uslov da su im mala privredna društva ili preduzetničke radnje osnovane u poslednjih pet godina, za mlade je obaveza da imaju do 30 godina a za žene da su osnivači ili da imaju natpolovično učešće u firmi odnosno da su jedan od zakonskih zastupnika.

Bespovratna sredstva mogu dobiti u iznosu i do 2,7 miliona odnosno maksimalnih 45 procenata investicije.

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

38 + = 40

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.