G-E0EWZBLP0V
Home / SRBIJA / OPTUŽNICA PROTIV ALEKSIĆA NA KLIMAVIM NOGAMA ALI IPAK DO KRAJA NEDELJE? Advokat Milene Radulović o suđenju bivšem učitelju glume

OPTUŽNICA PROTIV ALEKSIĆA NA KLIMAVIM NOGAMA ALI IPAK DO KRAJA NEDELJE? Advokat Milene Radulović o suđenju bivšem učitelju glume

  • FELJTON.rs
  •  07.04.2021.
Mika Aleksić

Advokat Jugoslav Tintor potvrdio je da Više javno tužilaštvo u Beogradu trebalo da do kraja nedelje podigne optužnicu protiv učitelja glume Miroslave Mike Aleksića, koji se tereti za nekoliko silovanja i nedozvoljene polne radnje nad više devojaka, među kojima su glumice Milena Radulović i Iva ilinčić.

– Prikupljeno je dovoljno dokaza i očekujem da će optužnica biti do kraja nedelje, ali nemam informaciju koji dan će biti u pitanju. Vidimo da je kraj istrage i logičan sledeći korak je podizanje optužnice. Onda smo u narednoj fazi – kaže advokat oštećenih devojaka Jugoslav Tintor.

Do petka bi trebalo da sudu bude dostavljena optužnica, nakon čega će Viši sud doneti odluku da li će biti potvrđena ili vraćena na dopunu. Ukoliko bude potvrđena, sud bi trebalo da zakaže pripremno ročište i glavni pretres.

Jugoslav Tintor
Jugoslav Tintor

– Mislim da optužnica neće biti vraćena na dopunu, jer su dokazi dovoljno jaki da bi se taj postupak započeo pred sudom. Nakon toga, odbrana ima pravo žalbe. Apelacioni su će utvrditi da li će se žalba odbiti kao neosnovana i nakon toga će ona postati potvrđena ili pravosnažna – rekao je Tintor za Mondo.

Iako se pisalo da sud imajući u vidu osetljivost predmeta, može doneti odluku po zahtevu nekog od učesnika u postupku da sa suđenja isključi javnost, to se za sada neće desiti.

– Za sada je javnost uključena i glavni pretres je javan, osim ako sud ne donose drugačiju odluku. Ja nisam tražio da se javnost isključi sa suđenja i ne znam da li će biti osnova za tako nešto – kaže advokat Tintor.PROČITAJTE JOŠ:

Nije poznato da li će samo maloletnoj osobi ili svim devojkama biti dodeljen status posebno osetljivih svedoka, kojim će im biti omogućeno da svedoče iz druge prostorije, kako sa okrivljenim ne bi boravile u istoj prostoriji.

– Tražili smo da maloletnica u postupku dobije status zaštićenog svedoka. Ona jedina ima takvu poziciju za sada, dok je za ostale devojke to nismo tražili, s obzirom da su neke od njih o slučaju već govorile javno. Videćemo kako će se situacija odvijati – zaključuje advokat.

Da podsetimo, učitelj glume Miroslav Aleksić trebalo da se suoči sa 19 krivičnih dela, koja su načinjena nad devet devojaka. U pitanju je optužba za osam silovanja i 11 slučajeva polnog uznemiravanja.

Advokat Tintor potvrdio je da je ukupno devet devojaka saslušano, dok se za tri devojke ispostavilo da je proces zastareo.

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/blic)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 + 1 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.