G-E0EWZBLP0V
субота , 20 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / IGORA SRBINA ŠPANCI OPISALI KAO NAJOPASNIJEG KRIMINALCA U EVROPI: Počinio trostruko ubistvo, imao 20 lažnih identiteta, UBIJAO BEZ ZALOSTI

IGORA SRBINA ŠPANCI OPISALI KAO NAJOPASNIJEG KRIMINALCA U EVROPI: Počinio trostruko ubistvo, imao 20 lažnih identiteta, UBIJAO BEZ ZALOSTI

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
07.04.2021.

Norbertu Feheru, poznatijem kao Igor Srbin i Igor Rus, sledeće nedelje se nastavlja suđenje u Španiji zbog ubistva tri osobe u Aragonu.

Kako navode španski mediji Igor je jedan od najopasnijih kriminalaca u Evropi. Našao je se na listi najtraženijih u mnogim zemljama Evrope a uhapšen je upravo u Španiji 2017.godine nakon što je počinio tri ubistva.

Njemu se na teret stavljaju ubistva počinjena 17. decembra u Aragonu kada je ubio farmera Jose Luis Iranzo i još dvojicu muškaraca. Nakon toga on je uzeo kombi sa farme i pobegao sa oružjem. Uhapšen je osam sat nakon trostrukog ubistva. Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno četiri vatrena oružja i desetak noževa. Takođe je utvrđeno da je imao oko 20 lažnih identiteta.

Ispovest, Igor Vaclavić, Igor Srbin, ćelija, Cimer
FOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN

Na suđenju u Španiji pozvano je čak 60 svedoka, a među njima je 20 pripadnika španske Civilne garde, 30 pripadnika kriminalističkog odeljenja Civile garde Teruea, Saragosa i Madrida, petoro rođaka ubijenih, četiri stručnjaka Aragonskog instituta za pravnu medicinu (IMLA) i zamenik direktora Kazneno-popravnog centra Zuera.

Za 12. april zakazano je pripremno ročište kada će se konstituisati porota, a optuženi će imati priliku da se izjasni o krivici, 13. i 14. će priliku da govore imati svedoci, a 15. i 16. to će učiniti stučnjaci i policijski agenti.

I ovo suđenje opasni ubica će pratiti iz kabine specijalno izgrađene za ovu priliku, teške 700 kilograma, jer ga se svedoci plaše. Kabina je sastavljena od prozirnih polikarbonatnih zidova, sa čeličnom konstrukcijom, a u njoj se nalazi mikrofon i zavese koje se na zahtev svedoka navlače jer se, kako su na ranijim suđenjima pričali, ne osećaju bezbedno u njegovom prisustvu. Igoru Srbinu se na teret stavljaju pored tri ubistva, tri razbojništva, dva napada, jedno krivično pripadanje kriminalnoj organizaciji i ilegalno posedovanje oružja. Srpska javnost poznaje ga po lažnim imenima Igor Vaclavić, Igor Srbin, Igor Rus.

Inače, ovo će biti drugo suđenje sa kojim se Feher suočava u Španiji, pošto ga je u februaru 2020. godine isti sud već osudio na 21 godinu zatvora zbog dva krivična dela ubistvo u pokušaju.

Prethodno je u leto 2019. godine u Italiji osuđen na dožoivotni zatvor zbog ubistva Davida Fabrija i Valerija Verija, 1. i 8. aprila 2017. godine, a sada je udovica Davida Fabrija tužila Italiju jer je, kako je navela u tužbi, ubica njenog supruga odavno trebalo da bude proteran iz Italije i u tom slučaju do zločina ne bi ni došlo.

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 1 = 2

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)