G-E0EWZBLP0V
Home / INTERVJU / STROGO POVERLJIVA INFORMACIJA NAKON HAPŠENJA MILOŠEVIĆA ISPLIVALA U JAVNOST! Legija pretio svima, naročito Đinđiću: Pobiću vas ako ne..

STROGO POVERLJIVA INFORMACIJA NAKON HAPŠENJA MILOŠEVIĆA ISPLIVALA U JAVNOST! Legija pretio svima, naročito Đinđiću: Pobiću vas ako ne..

FELJTON.rs

Ulemek je pretio svima, naročito Đinđiću, da će ih pobiti ako mu ne uplate pare na račun u Atini, oni su se uplašili i poslali su mu milion dolara, tvrdi novinar Milomir Marić

Milorad Ulemek Legija, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), dobio je milion dolara za hapšenje predsednika Srbije Slobodana Miloševića 2001. godine, tvrdi poznati novinar Milomir Marić.

Prodali su Miloševića za 50 miliona dolara i pare podelili među sobom. To svi iz vrha DOS znaju i ćute jer su svi saučesnici

Legija je, kako kaže Marić, bio besan na tadašnjeg premijera Zorana Đinđića i šefa poslaničkog kluba DOS Čedomira Jovanovića, koje je optuživao da su ga ‘iskoristili za Slobino hapšenje’. Ulemek se smirio kada su mu na račun jedne banke u Atini isplatili milion dolara.
 

Toma Fila, advokatPretio ubistvima
Glavni urednik TV Hepi, koji je i lično svedočio ovim događajima, kaže da je Legija bio strašno ljut na šefove DOS jer su ga uvukli u hapšenje Miloševića.
– Nedugo nakon te operacije Ulemek je demonstrativno napustio Srbiju. Otišao je u Atinu, gde je imao svoje ljude, tamo je devedesetih radio kao šef obezbeđenja Vladimira Vanje Bokana… Neko vreme se bio primirio, a pravi problem nastao je kada je Legija ostao bez novca. Tada je zvao Beograd i pretio svima, naročito Đinđiću, da će se vratiti i sve ih pobiti ako mu ne uplate milion dolara – prepričava Marić, koji tvrdi da ima sasvim pouzdane informacije o svemu ovome.– Oni iz vrha DOS su se uplašili i brzo mu poslali milion dolara na račun u jednoj banci. Sad, nije na meni da govorim u kojoj, ali pouzdano tvrdim da je sve ovo suva istina, imam informacije o tome iz prve ruke, sasvim sigurno sve to je tačno… – naglašava Marić.

Milomir Marić


Da je neko iz vrha bivše vlasti uzeo keš za hapšenje Slobodana Miloševića, posredno je svojevremeno potvrdio i sam Ulemek, koji je rekao da mu je bilo naređeno da njegova jedinica bude u civilnoj odeći i da glumi ‘zemunski klan’, a sve to da bi mogla da se naplati američka ucena od pet miliona dolara.
– Informacija da je u tom događaju učestvovao ‘zemunski klan’ klasična je podmetačina smišljena mnogo ranije, jer su jedino tako mogli da uzmu novac za Miloševića, odnosno pet miliona dolara, koliko je davano za njegovo hapšenje. Da su ga uhapsili državni organi, onda ne bi mogle pare da se uzmu. Zato je puštena ta priča o ‘zemuncima’… Mojoj jedinici izričito je naređeno da bude u civilnoj odeći sa fantomkama. Poslali su nas u civilnoj odeći umesto u uniformama za intervenciju, jer je trebalo te noći da glumimo ‘zemunce’. Taj famozni ‘zemunski klan’ u to vreme nije ni postojao. Grupa oko Dušana Spasojevića Kuma nastaje tek u avgustu 2002. godine, kada se Spasojević razišao sa dotadašnjim šefom Ljubišom Buhom Čumetom – rekao je Legija u svom jedinom intervjuu iz zatvora koji je za nedeljnik ‘Ekspres’ dao 2016. godine.


Prodaja predsednika
Na drugoj strani, advokat Toma Fila tvrdi da su posle Miloševićevog hapšenja 31. marta 2001. godine dosovci za to ‘naplatili’ čak 50 miliona dolara, koje su onda podelili među sobom!?!
– Tadašnja Đinđićeva vlada uhapsila je Miloševića na prevaru, sa pisanom državnom garancijom da ga ne hapse zbog izručenja Hagu. A onda su ga prodali za 50 miliona dolara i pare podelili među sobom. To svi iz vrha DOS znaju i ćute jer su svi saučesnici – ističe Fila.
 

Pratite nas na društvenim mrežama

(FELJTON.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

99 − = 91

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.