G-E0EWZBLP0V
среда , 24 априла 2024
Home / DRUŠTVO / DR KON O VLASTI VELISAVLJEVIĆU: Bio je vakcinisan, a preminuo od korone, epidemiolog objasnio kako je to moguće

DR KON O VLASTI VELISAVLJEVIĆU: Bio je vakcinisan, a preminuo od korone, epidemiolog objasnio kako je to moguće

DRUŠTVO FELJTON.rs
04.04.2021.

Glumac Vlasta Velisavljević nedavno je preminuo u 95. godini od posledica korona virusa, a bio je vakcinisan. Mnogi zbog toga osporavaju vakcinu, a dr Predrag Kon je objasnio kako je moguće da osoba koja je revakcinisana umre od kovida-19.

On najpre ističe da se ne može na osnovu pojedinačnih slučajeva zaključivati nešto opšte.

–  Ne znam tačno kada je dobio koronu posle druge doze. Može da se desi, mi kad kažemo da je 78 odsto efikasna vakcina, to znači da 78 odsto stvara antitela, a 22 odsto nema antitela, ima neku zaštitu, ali može doći do smrtnih ishoda.

Doktor Kon je još jednom istakao da pojedinačne slučajeve ipak ne treba uzimati kao merilo.

– Kada masovno to pratite, u Izraelu su pratili na preko 500.000 ljudi, pa onda imate mečovanu kontrolu, pa pratite jedno dva meseca šta se dešava kod onih koji su vakcinisani i koji nisu vakcinisani, koliko se pojavljuju te bolesti vakcinisanih i nevakcinisanih i vidite da se 98 odsto manje pojavljuje obolevanje kod onih koji su vakcinisani u odnosu na one koji nisu. Na tako masovne brojeve onda imate na kraju da vakcina itekako radi. Kada se pojedinačni slučajevi izdvajaju, pogotovo kada je neko tako voljen kao Vlasta… Jako mi je žao što se to desilo, ali to ne može da se uzme kao merilo – kazao je dr Kon za TV Prva.

NE PROPUSTITE

Film Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida?“ na korak do Oskara, JEDAN OD NAJGLEDANIJIH FILMOVA STARE JUGOSLAVIJE..

Epidemiolog je govorio i o efektima vakcinacije te objasnio da se oni već i vide.

– Efekti vakcinacije se vide, samo nisu toliko jasni. Vide se recimo u Beogradu, gde je preko 32 odsto odraslog stanovništva vakcinisano, to je značajan rezultat. Vidi se i kada se uporede mesta koja su slična, sa različitim obuhvatom, vidi se da gde je veći obuhvat dolazi do zaravnjenja. Mi te rezultate već sada vidimo, s tim što jedna studija se ozbiljno radi i pokazaće u odnosu na sve vakcine, pa onda pojedinačno. Već sa jednom dozom zaštita je negde oko 80 odsto – zaključio je on.

PREDRAG SARAPA (PINK) voditelj PLJUJE VUCICA UBI se TI SI ZA LUDNICU! A danas mu je podguzna muva! ZASTO (VIDEO)

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 4 = 4

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)