G-E0EWZBLP0V
петак , 29 марта 2024
Home / CRNA HRONIKA / PROPEVAO! OTKRIVENE ŠIFRE KAVČANA NA SKAJU: Informacije o kretanju meta za likvidaciju slali preko kriptovanog telefona

PROPEVAO! OTKRIVENE ŠIFRE KAVČANA NA SKAJU: Informacije o kretanju meta za likvidaciju slali preko kriptovanog telefona

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
25.03.2021.

Kraljevčanin Strahinja Savić priznao crnogorskim istražiteljima da je po nalogu sugrađanina Lazara Ilića, koji se sumnjiči za ubistvo u Beogradu, informacije o kretanju „škaljarca“ slao preko kriptovanog telefona nepoznatim osobama

Strahinja Savić iz Kraljeva, koji je uhapšen u Crnoj Gori zbog sumnje da je učestvovao u pripremi likvidacije Marka Ljubiše Kana, visokopozicioniranog člana škaljarskog klana, priznao je da je naloge primao od Lazara Ilića, za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog sumnje da je ubio Aleksandra Šarca u tržnom centru „Ušće“ u Beogradu!

BUGARSKA VODITELJKA NAPRAVILA DIL SA KAPETANOM DRAGANOM:TI IZJAVI DA SAM POGODILA U CENTAR, JA TE ZOVEM U JUTARNJI SVAKI VIKEND!

Savić je, kako prenose Vijesti, istražiteljima dao i šifru svog kriptovanog telefona iz čije je sadržine otkriveno da je sve o kretanju Kana javljao osobama pod pseudonimima Predator i Pirana novi.

– Policija i dalje radi na identifikaciji osoba koje su se krile iza ovih pseudonima, za koje se sumnja da su pripadnici kavačkog klana ili njegovog beogradskog ogranka, na čijem su čelu bili uhapšeni Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković. Interesantno je da su upravo Belivuk i Miljković baš u vreme pripreme ubistva Kana, koji važi i za prijatelja Luke Bojovića, bili u Kotoru, i to u gostima kod vođe „kavčana“ – otkrivaju izvori iz istrage.

Bili u Crnoj Gori Miljković i Belivuk
BILI U CRNOJ GORI MILJKOVIĆ I BELIVUKFOTO: ZORANA JEVTIĆ, DADO ĐILAS

Podsetimo, Savić i Ilić su uhapšeni 22. januara u štek stanu u Budvi zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Kana. I Šarac, kog je u Beogradu, kako se sumnja, ubio Ilić, bio je blizak škaljarskom klanu.

Crnogorski istražitelji sumnjaju da je uhapšeni srpski državljani trebalo da likvidiraju Marka Ljubišu Kana za račun suprotstavljenog kavačkog klana, a ne isključuju ni mogućnost da su oni deo Belivukove ekipe

EVO JE JOS JEDNA SILOVANA KOJA SKUPLJA SNAGU DA PROGOVORI:OGLASILA SE BOJANA MALJEVIĆ I CITIRALA: „Jednom ću svedočiti protiv dvojice“

– Strahinja Savić je na saslušanju priznao da je u Crnu Goru došao između 19. i 20. januara i da mu je zadatak bio da prati osobu čije je ubistvo planirano. Objasnio je sve detaljno, na koji način je prešao granicu, ko mu je omogućio prevoz i koja je zapravo bila njegova uloga – prenose Vijesti.  

DEŠIFROVALI PORUKE  

Zvali se po superherojima

Ekipa Veljka Belivuka je, kako smo ranije pisali, međusobno komunicirala preko aplikacije Skaj, a policija je nakon hapšenja pronašla 44 takva telefona. Navodno, uspeli su da ih dekodiraju i u njima pronađu slike i snimke. Među fotografijama su i one na kojima su osakaćena tela žrtava. Istražitelji su navodno uspeli da povežu i pseudonime sa konkretnim osobama, a Belivukovi vojnici su se na Skaju zvali po superherojima, likovima iz serija i filmova i slično.

Kako se navodi u spisima predmeta, Savić je tokom iznošenja odbrane izjavio da je sve radio po nalogu Lazara Ilića.

– Tvrdi da je prema njegovim instrukcijama zauzeo poziciju u ugostiteljskom objektu kod budvanskog sportskog centra, odakle je nesmetano mogao da uoči dolazak oštećenog i preko kriptovanog telefona izveštava druge o njegovom kretanju, a sve kako bi javio kada se stvori pogodan trenutak za ubistvo – navodi se u dokumentima iz istrage i dodaje da su analizom sadržaja kriptovanog telefona, čiju je šifru predao, potvrđeni navodi njegovog priznanja.

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

35 − = 27

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)