G-E0EWZBLP0V
Home / SRBIJA / „OD PIŠTOLJA SE NE ODVAJAM“: Ovako je govorio deka Milutin nakon što je pucao u provalnika – danas je preminuo od srca

„OD PIŠTOLJA SE NE ODVAJAM“: Ovako je govorio deka Milutin nakon što je pucao u provalnika – danas je preminuo od srca

FELJTON.rs

23. 03. 2021.

ОД ПИШТОЉА СЕ НЕ ОДВАЈАМ: Овако је говорио дека Милутин након што је пуцао у провалника - данас је преминуо од срца
MILUTIN Cvetković(86), penzionisani policajac iz Lebana, koji je pre deset dana pucao u lopova nakon što je bio napadnut u porodičnoj kući, umro je jutros usled slabosti srca i aritmije, potvrđeno je „Novostima“ u Domu zdravlja u Lebanu.

Milutin je, štiteći dom u kome je živeo i svoju nepokretnu suprugu, pre deset dana pucao iz pištolja na lopova koji je razbio staklo na prozoru i ušao u kuću. Provalniku D.S.(34) je naneo teške telesne povrede opasne po život. NJegovo stanje je, posle operacije, stabilizovano. Metak mu je prošao kroz dvanaestopalačno crevo i završio u desnom bubregu koji je, zbog velikog oštećenja, morao da bude odstranjen.  

Incident se, prema svedočenju Cvetkovića, dogodio 20 minuta posle ponoći 13. marta.

– Ništa nisam čuo, uhvatio me je prvi san, dremuckao sam u fotelji pored moje supruge koja je čvrsto spavala. Probudio me čovek sa podignutom sekirom u rukama i sa fantomkom, stajao je tačno iznad moje glave. Odmah sam skočio sa fotelje – opisuje Cvetković, iskusni policajac i ratnik, koji je za razliku od svoje supruge, koja se probudila vrišteći, ostao pribran.

– Rekao mi je: „Ti imaš pare, rekli su mi da imaš puno para i ako mi ih odmah ne predaš, ode glava i tebi i tvojoj ženi“. Bio sam pribran i pokušao sam da mirno razgovoram sa njim.

– Znate, ja se od svog pištolja „7,65“ nikada ne odvajam. Dok sam polako ustajao iz fotelje, praveći se da sam teško nepokretan, iz čarape pored gležnja, izvukao sam pištolj. Pošto moje ubeđivanje nije uspelo i pošto sam video da ima nameru da me ubije, pucao sam u njega. Ciljao sam nogu, tog momenta on se srušio na pod, a ja sam odmah pozvao policiju – rekao je tada Cvetković.

(feljton.rs/novosti)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 + 1 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.