G-E0EWZBLP0V
Home / SRBIJA / SRPSKA LEKCIJA NEMCIMA, FRANCUZIMA, ITALIJANIMA! DA SU NAS SLUŠALI SADA NE BI IMALI PROBLEM! Otkačili Brisel, uzimaju ruski Sputnjik V!

SRPSKA LEKCIJA NEMCIMA, FRANCUZIMA, ITALIJANIMA! DA SU NAS SLUŠALI SADA NE BI IMALI PROBLEM! Otkačili Brisel, uzimaju ruski Sputnjik V!

Pandemija je pokazala da Evropska unija u sferi vakcina nema suverenitet. Da ga nema ni velika i moćna Nemačka, ali i ništa manje značajne Francuska, Italija…

Voda im je došla do grla kada se pokazalo da britansko-švedska AstraZeneca pravi trombove i ubija vakcinisane.

U čudu se našla i Angela Merkel koja je sebe već naterala da izjavi:

– Ako Evropska unija ne naruči zajednički rusku vakcinu protiv koronavirusa Sputnik V, Nemačka može početi da je sama kupuje –

– Prihvatićemo zajednički nastup EU, ali još ne vidim nikakve znakove da će se to dogoditi. Ako izostane – Nemačka će morati da krene svojim putem.

Odmah se oglasio i italijanski premijer Mario Dragi koji takođe nije isključio da će – u nedostatku koordinacije unutar EU – i njegova zemlja samostalno naručiti rusku vakcinu Sputnjik V.

Dragi je naglasio: 

– Ako EU-koordinacija ne uspe, onda se mora delovati nezavisno. To je već rekla Angela Merkel, a – evo i ja govorim.

Ovo je, nema sumnje, šamar i Briselu i Vašingtonu. Jer, Zapad koji je na Rusiju poslednjih decenija gledao s visoka – sada faktički moli rusku vakcinu.

A tvrdio je da je lažna, slaba i štetna po ljudsko zdravlje. Da je i geopolitički – maligna.

Francuska, takođe, ističe da će uzetu vakcinu Sputnjik Ve ukoliko dobije saglasnost Evropske agencije za lekove (EMA) i ukoliko je proizvodnja u skladu sa važećim standardima kvaliteta, izjavio je državni sekretar za evropska pitanja u vladi Francuske Kleman Bon u intervjuu za TV BFM.

– Mi ni na jedan način ne vodimo anti-rusku politiku – rekao je Bon i potvrdio da je Rusija već podnela zahtev za odobrenje vakcine Sputnjik Evropskoj agenciji za lekove, prenosi TASS.

Bon je naglasio da ne dolazi u obzir da se ruska vakcina upotrebi za vakcinisanje pre nego što se preparat naučno testira i ukazao da je za proveru vakcine potrebno oko dva meseca.

On je potvrdio i da je pitanje proizvodnje ruske vakcine u Francuskoj takođe u fazi razmatranja.

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 + = 6

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.