G-E0EWZBLP0V
Home / SRBIJA / NOVOSADSKE PRIJATELJICE NOĆI LIJU SUZE ZBOG KORONE! Nema Novosadskog sajma, nema Egzita, pandemija ih ŽESTOKO OJADILA

NOVOSADSKE PRIJATELJICE NOĆI LIJU SUZE ZBOG KORONE! Nema Novosadskog sajma, nema Egzita, pandemija ih ŽESTOKO OJADILA

Godinu dana od pojave pandemije korona virusa kod nas, mnoge delatnosti su ostale bez značajnih prihoda, pa tako i one koje su još zakonski ilegalne, a faktički se odvijaju svakodnevno ili bolje reći svakonoćno pred našim očima

Tako je i sa prostitucijom u Novom Sadu, u čemu su najgore prošle, kako kažu, elitne prostituke.

– Naše „koleginice“ sa ulica se još kako – tako snalaze, ali smo mi baš debelo ojađene. Ako vam kažem da sam u normalnim godinama zarađivala oko 70.000 evra za nedelju dana dok se održavao Novosadski sajam, a nešto manje, oko 40.000 evra za četiri, pet dana u vreme „ Egzita“, onda je sve
jasno – ispričala je za Infrmer devojka čije ime je poznato novinaru, ali je rekla da je potpišemo samo kao Sultana i da ima oko 25 godina.

Napominje i da je niko od klijenata ne zna ni pod ovim imenom. Uslov da razgovara je da nema nikakvog slikanja, niti iz daljine, niti sa zamućenim lice u obradi fotografija.

– Ne samo da nema stranaca koji su spremni da duboko zavuku ruku u džep kada dođu u Novi Sad na nakeoliko dana, nego su i domaći tajkuni prešli na jeftiniju „ poslovnu pratnju“ . Uprkos tome što s njima ne mogu da primirišu kompletan ugođaj i dobiju visoko kvalitetne usluge, koje pruža tridesetak nas u Novom Sadu, a za koje svi znaju da smo elita u našem poslu – objašnjava „Sultana“.

U strahu od korone veoma oprezne

Ona dalje kaže da posla imaju samo par puta mesečno kada naleti neki poslovni čovek iz inostranstva, ali su u strahu zbog korone i oni veoma oprezni, manje je seksualnih igara i predigri, koje predstavljaju sastavni deo kompletnog užitka i naravno, niža je cena.

– Sada posle takvih susreta jedva plate 300-400 evra, a to su nam nekada bogati klijenti davali da sebi kupimo neki skupi parfem ili nešto slično i nije ulazilo u cenu. Vidim da oko neke pomoći kukaju ovi sa estrade, znam da mi nismo u legalnim tokovima, ali bi možda mogao da se nađe i neki model kratkotrajne pomoći za nas jer smo gotovo bankrotirale – predlaže „Sultana“.

Međutim, i pored krize za one najeltnije „ prijateljice noći“ u Novom Sadu, kako saznajemo iz pouzdanih izvora, prostitutke na niđem nivou se i dalje nude na različite načine, od klasičnih štajgi na autobuskim i železničkim stanicama, preko SMS poruka do javnih oglasa.

Tradicionalno, najviše ih ima oko Kaćke petlje, ali i na mestu gde se najmanje očekuju – kod Gradskog groblja.

– Ulične prostutke kod groblja klijente ” obrađuju” po cenama koje se kreću od 500 dinara pa najviše do 30 evra. Za mlađe prostitutke cena je viša, a posebno se plaćaju i posebne želje. Posao se obavlja u nekoliko obližnjih kućica, za koje svi znaju, ali i u vozilima i kabinama kamiona – kaže za Informer Novosađanin, koji duže vreme prati ovu oblast kao predmet sociološkog istraživanja .

„Običnom“ prostitucijom u Novom Sadu bavi se oko 300 žena?!

Prema nezvaničnim procenama, „običnom“ prostitucijom se u Novom Sadu bavi oko 300 žena , van onoga što se naziva tzv.elitna prostitucija.

– Visokom ili elitnom prostitucijom se bave i poznate dame iz javnog života i sveta estrade. Njihova cena je od hiljadu pa do pet hiljada evra za noć, a sve se odvija na dobro skrivenim, skupim lokacijama u gradu, ali i u vikendicima na Fruškoj gori.

Skupi pokloni od stalnih mušterija sastavni su deo druženja, a njihova vrednost zna da dostigne i celih deset hiljada evra .

Sa dolaskom korone sve ovo je skoro nestalo. Stranaca nema ili su retki, a kod domaćih je, verujem, najviše uticao, strah da im prostitutke ne prenesu koronu – navodi naš sagovornik.

Prema podacima iz novosadske policije gotovo da nema pravila ko se sve bavi prostitucijom. U pitanju su žene različitog materijalnog statusa , od onih sa najnižim stepenom obrazovanja, preko studentkinja, pa do majki i supruga iz ” srećnih porodica”.

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 1 = 6

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.