G-E0EWZBLP0V
четвртак , 28 марта 2024
Home / CRNA HRONIKA / „BILO JE ON ILI MI“ Bivši policajac koji je ranio provalnika: Tražio mi je novac, iz nogavice sam izvukao pištolj i pucao. PAO JE NA POD

„BILO JE ON ILI MI“ Bivši policajac koji je ranio provalnika: Tražio mi je novac, iz nogavice sam izvukao pištolj i pucao. PAO JE NA POD

policajac, lebane, provalnik, Milutin Cvetković

Policajac u penziji Milutin Cvetković (86) iz Lebana, koji je u noći 13.marta ranio provalnika sa sekirom u rukama i fantomkom na glavi, kaže da je morao da puca jer bi u protivnom on njega ubio budući da nije imamo nikakvu ušteđevinu koju je lopov tražio.

– Moja penzija je 30.000 hiljda dinara i ja tog momenta nisam imao u novčaniku ni pet hiljada – počinje priču starina koji je jutros pušten iz policije.

Milutin Cvetković
Milutin Cvetković

Te noći, 10 do 20 minuta iza ponoći u kući Cvetkovića na periferiji varoši Lebane, u staroj ali prostranoj kući pored tesne asfaltirane uličice odvijala se velika drama.

– Bilo je on, ili mi. Moja penzija je samo 30.000 dinara. Ne veruju mi ni komšije, a lopov mi ni slučajno ne bi poverovao – kaže naš sagovornik.

„Video sam čoveka sa sekirom iznad moje glave“

Razbojnik je tu kuću u gusto naseljenom kraju, ušao tako što je polomio staklo na jednom od tri prozorska krila. Ušunjao se nečujno i tačno je znao u kojoj sobi spavaju Cvetkovići.

– Moja teško pokretna supruga je spavala u krevetu, a ja sam dežurao pored nje u fotelji. Uhvatio me je prvi sam kada sam iznad glave ugledao čoveka sa fantomkom na glavi i sa sekirom iznad moje glave. Naredio mi je da ustanem, što sam i učinio. Rekao je da je čuo da imam mnogo novca i da mu ga odmah predam. Bio sam smiren, počeo da se ubeđujem s njim, ali nije vredelo – objašnjava.

Prozor koji je provalik razbio
Prozor koji je provalik razbio

Za sve to vreme Cvetkovićeva supruga je vrištila, zapomagala i dozivala pomoć, ali je prestala kada je lopov i njoj, priča starina, zapretio sekirom.

– Nisam se uplašio jer sam iskusan policajac i bio sam na Paštriku i drugim opasnim mestima tokom rata na Kosovu. Prevario sam ga. Iz nogavice sam izvukao pištolj i pucao mu u nogu. Pao je na pod. Potom sam odmah pozvao hitnu pomoć i policiju.

Ekipa hitne je s jedne strane pružala pomoć ranjenom, s druge istraumiranoj Cvetkovićevoj supruzi.PROČITAJTE JOŠ:

Pucanje u provalnika – ubistvo u pokušaju

Kasnije su mu u policiji rekli da je, zapravo, pucao malo više, odnosno, da ga je ranio u stomaku zbog čega je provalniku, kako je Cvetkoviću rečeno, izvađen jedan bubreg.

Tužilac je kvalifikovao pucanje u provalnika kao ubistvo u pokušaju, a policija ni do danas nije navela ime provalnika i razbojnika osim da ima 34 godine, mada nezvanično saznajemo da je reč o D.S. iz Lebana.

Provale i krađe su učestale u Lebanu, jednoj od najsiromašnjih opštini na jugu Srbije, ali se do sada nikada nije desilo da lopov naiđe na otpor i to od osobe stare 86 godina. Međutim, iako je odavno u penziji, Cvetković nije zaboravio kako se postupa u samoodbrani.

– Još u staroj Jugolsaviji dobio sam za predani rad orden s potpisima druga Tita, imam i druga priznanja, a na Paštriku i i Košarama bio sam komandir Policijskog odeljenja. Znam albanski i turski jezik i to odlično – priča.

Komšije: Šokirani smo što se ovako nešto desilo

Komšije su rekle „Blicu“ da nisu čule zpomaganje žene i da su o svemu saznale kada su oko 13 sati u ulici videle sanitet, policiju i inspektore.

– Ovo dvoje ljudi žive vrlo povučeno. Jedna ćerka im je udata Aranđelovcu, druga ovde u Lebanu i ona ih obilazi svaki dan. Zaista smo šokirani što i se ovako nešto desilo.

Cvetković inače veli da je zaboravio da kaže policiji da je provalnik i lopov navodno imao još dva saučesnika, a na pitanje otkuda mu takva informacije odgovara: „Operativni rad, pa ja sam policajac“.

(feljton.rs/blic)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

72 − 69 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)