G-E0EWZBLP0V
Home / PLANETA / ČUVENI RUSKI DOBROVOLJAC U KRITIČNOM STANJU: Albert je na Kosovu izgubio oko, bori se za život u kovid bolnici u Batajnici

ČUVENI RUSKI DOBROVOLJAC U KRITIČNOM STANJU: Albert je na Kosovu izgubio oko, bori se za život u kovid bolnici u Batajnici

Feljton.rs

08. 03. 2021.

ЧУВЕНИ РУСКИ ДОБРОВОЉАЦ У КРИТИЧНОМ СТАЊУ: Алберт је на Косову изгубио око, бори се за живот у ковид болници у Батајници
ALBERT Ahsarbekovič Andijev, legendarni dobrovoljac iz Rusije koji se borio na Kosovu i Metohiji tokom NATO agresije, je u kritičnom stanju zbog korona virusa i nalazi se na lečenju u Batajničkoj kovid bolnici.

To su objavili njegovi ratni drugovi na društvenim mrežama, uz želje da ovaj veliki čovek što pre ozdravi i pobedi opasnu zarazu.

Andijev, koji je rođen u Južnoj Osetiji, 1999. godine je prešao hiljade kilometara da bi branio našu zemlju tokom NATO bombardovanja.

Po dolasku na Kosovo Andijev je raspoređen kao snajperista u 549. motorizovanu brigadu koja je branila samu državnu granicu prema Albaniji i Makedoniji u dužini od 150 kilometara.

U akciji protiv terorista kod Suve Reke pogođen je u oko, nakon čega je snajper prebacio na drugo rame i jezikom obrisao nišan od krvi. Nastavio je da se bori sve dok se nije onesvestio.

– Nisam izgubio oko, već sam ga ostavio, da bih se kad-tad vratio tamo i potražio to moje oko, koliko god to da me bude koštalo – rekao je jednom prilikom Andijev.

Ranjen je u ruku i ratni je vojni invalid 100 odsto. Posle rata je ostao da živi u Srbiji, oženio se i dobio sina.

(feljton.rs/novosti)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 1 = 1

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.