G-E0EWZBLP0V
четвртак , 20 јуна 2024
Home / SRBIJA / DVE DECENIJE ROBIJE ZA BEZOBZIRNO UBISTVO! Sudija se požalio: Zakon me je onemogućio da prekoračim optužnicu

DVE DECENIJE ROBIJE ZA BEZOBZIRNO UBISTVO! Sudija se požalio: Zakon me je onemogućio da prekoračim optužnicu

Veće Višeg suda u Nišu kojim je predsedavao sudija Mirko Drašković izreklo mu je jednu od najtežih krivičnih sankcija koje predviđa Krivični zakonik s obzirom na brutalnost dela za koje se teretio

Siniša Branković (51) osuđen je danas na 20 godina zatvora zbog ubistva Vinke Stojanovič (69).

Branković je 7. maja 2020. godine staricu usmrtio iz bezobzirne osvete zato što ga je dve godine pre zločina prijavila za krađu šume, zbog čega se protiv njega vodi postupak pred aleksinačkim Osnovnim sudom.

Veće Višeg suda u Nišu kojim je predsedavao sudija Mirko Drašković izreklo mu je jednu od najtežih krivičnih sankcija koje predviđa Krivični zakonik s obzirom na brutalnost dela za koje se teretio.

– Optuženi Siniša Branković kriv je što je iz bezobzirne osvete, jer je smatrao da ga je prijavila za krađu drva, ubio Vinku Stojanović tako što je nožem čija je oštrica bila dužine 12.5 centimetara žrtvi naneo devet uboda u glavu i vrat, povrede po rukama, udarao je čašom a zatim joj je naglim uvrtanjem glave i vrata naneo povredu kičmene moždine koja je bezuslovno smrtonosna – kazao je sudija Drašković.

Sin svirepo ubijene Vinke

Brankoviću je takođe izrečena i mera bezbednosti obaveznog lečenja od alkoholizma koja će trajati sve dok postoji potreba za njom ali ne duže od trajanja izrečene kazne.

Obrazlažući razloge za izricanje dvadesetogodišnje robije, Drašković je kazao da sudsko veće nije malo dilemu u pogledu Brankovićeve krivice.

– Vi ste uglavnom priznali krivicu, osim što ste negirali zavrtanje vrata a to je modus kojim ste izvršili delo. Međutim, nismo sasvim sigurni u pogledu motiva ubistva. Iskreno smatram da razlog ubistva nije bila samo osveta zbog prijave za krađu drva. Povreda na sluzokoži vagine žrtve ukazuje na nešto drugo, ali nam je zakon onemogućio da prekoračimo optužnicu koja vas je teretila samo za teško ubistvo – istakao je Drašković gledajući u oči Brankovića.

Sudija je objasnio da, iako je Vinkin sin Boban Stojanović za bivšeg prijatelja zahtevao doživotnu robiju, sudsko veće je bilo stava da se ipak nisu stekli uslovi za nastrožu kaznu.

– Dali smo vam jednu od najvećih kazni koju propisuje novi zakon. Da je na snazi prethodni, dobili biste 30 godina. Na ovu odluku imate pravo žalbe –  kazao je Brankoviću sudija Drašković.

Vinki naneo 9 uboda nožem

Prema navodima optužnice, nakon što se posvađao sa žrtvom, kuhinjskim nožem čija je oštrica bila dužine 12.5 centimetara naneo joj je devet uboda nožem u glavu i vrat, kao i rane po rukama, udarao je čašom, a zatim joj uvrtao vrat sve dok nije nastupila smrt.

Siniša je na saslušanju pred sudom priznao zločin, osim što je osporio da je starici zavrtao vrat.

– Tog dana sam otišao kod Vinke da sadimo pasulj i da im očistim sobu, jer smo se pomagali, trebalo je za taj posao i da mi plati. Boban je otišao u Sokobanju poslom, pa sam njegovu majku zatekao samu. Pre dve godine ona me tužila za neku šumu iako nije njena, pa smo se tog dana oko toga posvađali. Popili smo po dve – tri rakije, a oko 22 sata opet smo se oko toga dohvatili – rekao je Branković na prethodnim ročištima.

– Ona mi je kazala da sam pijana stoka. Uzeo sam nož koji mi se našao pri ruci i počeo da je udaram njime u predelu vrata dok je sedela na krevetu, pa sam dohvatio staklenu čašu i udarao je po glavi. Ona se branila, ali je bila slabija od mene. Kada je prestala da se pomera, okrenuo sam je na stomak… Ne znam zašto sam to učinio, nisam prema njoj imao neke seksualne namere… Otišao sam kući da spavam, a ujutro sam pobegao…. Ne znam zašto sam to uradio, jednostavno se desilo – dodao je.

– Nemam drugo šta da kažem, tako je bilo, ne mogu da poreknem, ali joj nisam uvrtao glavu, nije za tim bilo potrebe. Jedino kad sam je okretao, ako sam joj tada uvrnuo vrat – branio se optuženi i isticao da je impulsivno reagovao jer je bio uvređen, te da nije imao nameru da Vinku ubije.

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 32 = 41

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)