G-E0EWZBLP0V
Home / PLANETA / PROVOKACIJA IZ HRVATSKE! „ZA DOM SPREMNI“ U ŽIVOM PROGRAMU: General raširio zastavu pa dabio SRAMAN poklon (VIDEO)

PROVOKACIJA IZ HRVATSKE! „ZA DOM SPREMNI“ U ŽIVOM PROGRAMU: General raširio zastavu pa dabio SRAMAN poklon (VIDEO)

Sramotna provokacija ponovo dolazi iz Hrvatske

Željko Glasnović, hrvatski general i proustaški političar gostovao je u emisiji „Bujica“ kod voditelja Velimira Bujaneca, te je tamo na poklon dobio rakiju u čuturi na kojoj je pisalo „HOS – Za dom spremni“.

HOS je bila skraćenica za Hrvatske oružane snage u (NDH), koje su nastale 1944. spajanjem domobranskih i ustaških jedinica, ali i ustaška jedinica u prošlom ratu. 

Osim toga, Glasnović je na poklon dobio i zastavu.

Glasnović je kao saborski zastupnik 2018. godine bio počasni gost ekstremno desne nemačke stranke NPD, koja okuplja i neonaciste.https://www.youtube.com/embed/nsSiMMagKiM

Velimir Bujanec učestvovao je u zločinačkim operacijama etničkog čišćenja Bljesak i Oluja.

Fotografisan je u nacističkoj uniformi 1994. godine, s nekoliko drugih fašističkih i rasističkih obilježja u pozadini: NDH zastava i natpis „Za dom spremni“, fotografije Jure Francetića i Rafaela Bobana, ali i poster Ku Klux Klana.

Uhapšen je 2013. godine, a kod njega je pronađen kokain. Nedugo posle toga uhapšen je zajedno s dvojicom dilera i pritvoren zbog optužbe za dilovanje kokaina. Prema optužnici, 2013. godine u više navrata je preprodavao drogu, te je davao prostitutkama u zamenu za seksualne usluge.

Nakon što je proveo mesec dana u pritvoru, nagodio se sa tužilaštvom.

(feljton.rs/srbijadanas)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 + 6 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.