G-E0EWZBLP0V
петак , 20 септембра 2024
Home / DRUŠTVO / SRBIJA BROJI GLASOVE! Zatvorena birališta, SNS ubedljiva pobeda. 4 puta više od opozicije

SRBIJA BROJI GLASOVE! Zatvorena birališta, SNS ubedljiva pobeda. 4 puta više od opozicije

VESTI SRBIJA: FELJTON.rs
17.12. 2023.

U Srbiji se danas održavaju vanredni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, uključujući i grad Beograd. Građani biraju poslanike u Skupštini Srbije, parlamentu AP Vojvodine i odbornike u 65 gradova i opština.

Milana Pejić

Milana Pejić

IZVOR: PINK TV/PRINTSCREEN

Dobrodošli na naš večernji blog gde ćemo pratiti prebrojavanje glasova iz minuta u minut.

  • Izbori 2023 održavaju se nešto više od godinu i po dana od prethodnih parlamentarnih, gradskih i predsedničkih izbora, koji su održani 3. aprila 2022. godine. Prema podacima Republičke izborne komisije (RIK) konačan broj birača sa pravom glasa na parlamentarnim izborima je 6.500.666.
  • Gradska izborna komisija (GIK) je utvrdila da je konačan broj birača u gradu Beogradu 1.613.369 za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda. Na pokrajinskim izborima pravo glasa ima 1.669.734 birača.
  • Na vanrednim parlamentarnim izborima učestvuje 18 izbornih lista, čiji se kandidati bore za 250 mesta u Skupštini Srbije.
  • Na beogradskim izborima građani biraju kandidate sa 14 izbornih lista, dok ih je na pokrajinskim izborima ukupno 13.

Sve o izborima 2023. i glasanju tokom dana čitajte u našem dnevnom blogu.

21.15 – Klačar: Očekujemo istu ili za nijansu veću izlaznost nego 2022.

Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar izjavio je večeras da se na parlamentarnim izborima u Srbiji može očekivati “ista, ili za nijansu veća izlaznost“ nego na izborima 2022. godine.

On je za RTS rekao da se prvo broje glasovi na parlamentarnim izborima, a potom na beogradskim.

– Na osnovu uzorka iz Srbije, ne možemo govoriti o rezultatima za Beograd, tako da će gledaoci te rezultate dobiti negde bliže 22 časa nego pre toga, imajući u vidu da su u Beogradu velika biračka mesta – rekao je Klačar.

21.12 – Prvi rezultati izbora po gradovima

Prvi preliminarni rezultati izbora 2023. stigli su iz Vrnjačke Banja i tu je lista „Srbija ne sme da stane – Aleksandar Vučić“ osvojila 56,52 odsto.

Više o tome u odvojenoj vesti.

21.00 – Nacionalno okupljanje: Izlaznost u Beogradu nešto manja nego na republici

Bojana Bukumirović, predstavnica koalicije „Nacionalno okupljanje“ koju čine Zavetnici i Dveri, kaže da je prema uzorku na gotovo 1.000 reprezentativnih biračkih mesta na teritoriji Srbije do 20 sati izlaznost 59,68 odsto što se tiče republike, a što se tiče Beograda izlaznost je nešto manja.

Kako je rekla, iz objektivnih razloga ne mogu da izađu u javnost sa preliminarnim procenama izbornih rezultata.

20.56 – Prvo oglašavanje Vučića

– Biće bolji rezultati nego što su bile procene – rekao je predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić novinarima u izbornom štabu SNS.

– Za Beograd ne mogu ništa da kažem, jer u Beogradu nijedan listić nije prebrojan – rekao je Vučić u kratkom obraćanju.

20.50 – SNS pobedila u Lincu

Na glasanju u austrijskom gradu Lincu pobedu je odnela lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

Na osnovu prebrojanih 187 glasova, lista SNS osvojila je 124 glasa, Srbija protiv nasilja 25 glasova, Srpska radikalna stranka 4 glasa, koalicija Zavetnici-Dveri 9, koalicija NADA 3, koalicija SDS-DJB jedan glas, „Mi glas iz naroda“ 16 glasova, i lista koju predvodi Usame Zukorlić jedan glas.

20.46 – Šta znači veća izlaznost u Beogradu

Nevladine organizacije, istraživači i sama Republička izborna komisija (RIK) na osnovu dosadašnje izlaznosti u toku izbornog dana predviđaju povećanu izlaznost u Beogradu za nekoliko procentnih poena. Ali šta to uopšte znači za rezultat izbora i koliko je to uopšte ljudi više izašlo danas na glasanje u odnosu na prošlogodišnje izbore?

20.40 – Lacmanović: Visoka izlaznost

Programski direktor agencije „Faktor plus“ Predrag Lacmanović izjavio je danas da se izlaznost na današnjim izborima može smatrati visokom.

Lacmanović je za Tanjug pojasnio da se takav zaključak izvodi iz toga što smo prethodne godine imali i predsedničke izbore, dok su ove godine građani glasali na parlamentarnim, lokalnim i pokrajinskim izborima, pa se i izlaznost drugačije upoređuje.

20.30 – SPN: Uvereni smo u pobedu u Beogradu

Peđa Mitrović iz „Srbije protiv nasilja“, saopštio je da je kroz sistem za prijavu neregularnosti procesuirano više od 450 kršenja izbornih prava.

– Osim toga, svi su izgledi da će „Srbija protiv nasilja“ ostvariti pobedu u Beogradu. Pozivamo sve građane da strpljivo sačekaju svoj red iako su biračka mesta zatvorena – poručio je Mitrović.

On je dodao i da je izlaznost na mestima gde je opozicija prošle godine odnela pobedu porasla u ovim izbornom procesu.

20.25 – RIK: Birališta zatvorena, ko se u 20 sati zatekao na glasačkom mestu i dalje može da glasa

Republička izborna komisija objavila je da su birališta u Srbiji zatvorena u 20 sati osim na onim mestima gde je došlo do kašnjenja. Kako je navedeno, samo oni koji su se u 20 sati zatekli na biralištima, a još nisu stigli da glasaju, dobiće priliku da izvrše svoju građansku dužnost, dok svi koji su pristigli nakon 20 sati tu mogućnost neće imati.

20.22 – Ovako izgleda atmosfera u izbornim štabovima

U izbornim štabovima stranaka koje učestvuju na današnjim izborima uveliko je počelo okupljanje. Pristižu lideri i visoki funkcioneri, stiglo je i posluženje, koje je u nekim štabovima bogato a u nekim simbolično.

Više o tome pročitajte u odvojenom tekstu.

20.10 – Vučić: Očekujem ubedljivu pobedu

Predsednik Srbije i nosilac liste „Srbija ne sme da stane“ Aleksandar Vučić poručio je jutros da očekuje veoma dobru izlaznost na izborima i ubedljivu pobedu liste na kojoj je nosilac.

20.07 – Đilas: Branićemo volju građana

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da očekuje da građani Srbije danas izađu na biračka mesta u velikom broju i pokažu svoju volju i dodao da će lista „Srbija protiv nasilja“ braniti njihovu volju svim demokratskim sredstvima.

20.04 – Brnabić: Očekujem pobedu

Predsednica Vlade Srbije i potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke rekla je danas da očekuje da će lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ pobediti na ovim izborima.

Više o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

20.03 – Dačić: Izbori veoma značajni

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je da su današnji izbori veoma značajni, jer je važno da u narednom periodu Srbija ima političku stabilnost i državno jedinstvo.

20.02 – Srbija čeka rezultate

Građani Srbije sa nestrpljenjem očekuju rezultate ovogodišnjih vanrednih parlamentarnih, pokrajinskih i beogradskih izbora a, prema najavama, prve projekcije se mogu očekivati oko 21.30 sati.

20.00 – Zatvorena birališta

Birališta u Srbiji zatvorena su 20 sati. U ovom blogu pratite uživo prebrojavanje glasova.

19.28 – U štabovima stranaka zadovoljni i optimistični

Stranke, učesnice izbora, već su u niskom startu i sa nestrpljenjem očekuju prve preliminarne rezultate izbora. Ako je pak suditi po njihovim izjavama, za sada su zadovoljni odzivom birača.

Više o tome pročitajte u odvojenom tekstu.

19.25 – Kako su glasali gradovi u Srbiji do 18 sati

Ukupan procenat izlaznosti u Subotici do 18 sati je 47.9 odsto, prema podacima GIK-a.

Do 18 sati u Novom Sadu glasalo je 51 procenat birača (GIK).

Do 18 časova u Nišu je prema podacima GIK glasalo 52,09 odsto birača. Najveća izlaznost zabeležena je idalje u gradskoj opštini Medijana (54,47 odsto do 18 časova) a zatim slede gradske opštine Pantelej (53,96 odsto), Niška Banja (52,16 odsto), Palilula (52,04 odsto) i Crveni Krst (48,95 odsto).

Prema GIK, u Kraljevu je do 18 sati glasalo – 48,87; Kruševcu – 56,3; Novom Pazaru – 51; Trsteniku – 53 procenta.

Prema podacima Pokrajinske izborne komisije izlaznost birača na teritoriji AP Vojvodine do 18h iznosi 52,24 odsto.

19.18 – Izborna noć na „Blic TV“

Specijalna emisija „Izborna noć“ emituje se večeras od 19:55 samo na „Blic“ televiziji. Na MTS kanalu 115, pratite iz minuta u minut prve informacije o rezultatima. Reporteri na licu mesta. Ekskluzivni gosti. Uključenja iz izbornih štabova.

19.16 – Cesid: Do 19 sati glasalo 55,9 odsto birača

Do 19 sati u Srbiji je ukupno glasalo 55,9 odsto građana sa pravom glasa, objavio je Cesid.

18.30 – RIK: Do 18 sati glasalo oko 22.000 birača sa Kosova i Metohije

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević rekao je da je do 18.00 sati na 51 biračkom mestu na jugu centralne Srbije glasalo oko 22.000 birača sa teritorije Kosova i Metohije, i ukazao na to da je ovaj broj veći nego prošle godine.

18.10 – Izlaznost po gradovima: Ceo spisak do 16 sati

Ukupna izlaznost na vanrednim izborima 2023. do 17 sati iznosi 47,2 odsto objavio je Cesid, a Gradske izborne komisije su objavile podatke po gradovima u Srbiji.

17.30 – Nepravilnosti do 17 sati

U periodu od 14h do 17h posmatrači Cesida uočili su naredne nepravilnosti na biračkim mestima:

  • Učestalo nepoštovanje procedura od strane članova biračkog odbora na većem broju biračkih mesta (Čačak 20 i Sombor 21 – lampa nije radila dok je glasalo nekoliko birača, Grocka 8 – birači su glasali bez provere identifikacionih dokumenata);
  • Na nekoliko biračkih mesta birači su glasali bez da im je prst bio obeležen sprejom;
  • Prisustvo propagandnog materijala na biračkim mestima;
  • Na nekoliko biračkih mesta posmatrači su primetili mali broj prisutnih članova biračkih odbora na biračkim mestima;
  • Porodično glasanje;
  • Potpisivanje birača na pogrešno mesto u izvodu iz biračkog spiska;
  • Na biračkom mestu 198 u Novom Sadu ispred biračkog mesta uočeno je vršenje pritiska na birače;
  • Na biračkom mestu 19 na Vračaru biraču nije glasao jer je na njegovom mestu već bio neko potpisan.

17.20 – Do 17 sati glasalo 47,2 odsto birača

U Srbiji je do 17 sati na vanrednim izborima 2023. do 17 sati glasalo 47,2 odsto građana, objavio je Cesid.

Izvor: ( FELJTON.rs/blic.rs)

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

NE PROPUSTITE…

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

17 − = 10

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)