G-E0EWZBLP0V
уторак , 19 марта 2024
Home / CRNA HRONIKA / NOVI TREND MEĐU MAFIJAŠIMA: Kavački klan počeo da angažuje i devojke za učešće u likvidacijama! ONE SU U KANDŽAMA MAFIJE (FOTO)

NOVI TREND MEĐU MAFIJAŠIMA: Kavački klan počeo da angažuje i devojke za učešće u likvidacijama! ONE SU U KANDŽAMA MAFIJE (FOTO)

CRNA HRONIKA: FELJTON.rs
16.03.2023.

Studentkinja iz Bosne, maloletnica iz Srbije, Crnogorka iz Turske, Slađana iz Loznice i Mira Poštarka, dovode se u vezu sa opasnom kriminalnom grupom

FOTO: PRINTSCREEN DRUŠTVENE MREŽE

Maloletnica (17) i državljanka Bosne i Hercegovine, Azra Š. (21), uhapšene su zbog sumnje da su bile saučesnice u ubistvu Ranka Radoševića (54), zvanog Ranko Eskobar, pre nedelju dana u beogradskom naselju Rušanj, a sumnja se da su radile po nalogu pripadnika kavačkog klana.

Ubistvo u Eskobara

Ranko Eskobar je, podsetimo, označavan kao jedan od vođa nikšićkog klana i čovek blizak „škaljarcima“ i ubijenom vođi te grupe, Jovanu Vukotiću. Odatle i sumnja da su maloletnica, Azra i još tri mladića za njegovo ubistvo trebali da budu nagrađeni od strane „kavčana“.

Prema saznanjima Kurira, njih dve su, zajedno sa odbeglim Markom Pjanovićem iz Brčkog, namamile Radoševića na sastanak na koji su umesto njih došle ubice, zbog čega su uhapšeni Stefan Z. (28) i Luka V. (26) kao direktni izvršioci.

A.D., maloletnica, Rušanj, Ubistvo, Ranko Radošević Eskobar
FOTO: FACEBOOK / FOTO: PRIVATNA ARHIVA kurir

– Azra i Marko, koji su u ljubavnoj vezi, su se pretvarali da su kupci automobila, pošto je žrtva prodavala kola. Bili su dan ranije na Eskobarovom placu polovnih vozila, kao zainteresovani kupci, navodno dogovorili su kupovinu „folksvagen“. Sutradan su u zakazano vreme za kupoprodaju, na pumpu umesto njih dvoje, došli egzekutori – navodi sagovornik Kurira iz istage, a kako dodaje sumnja se i da se maloletnica sa njim prethodno dopisivala u vezi sa autom.

Uhapšena u studenjaku

Kako je Kurir već pisao, Stefan i Luka su uhapšeni u iznajmljenom stanu na dan na Novom Beogradu, a sa njima je bila i maloletnica (17), dok je Azra Š. uhapšena po poternici u studentskom domu u Sarajevu, što nam je u domu i potvrđeno. Ona, inače, studira jedan državni fakultet u Sarajevu.

Maloletnica je saslušana u ponedeljak i ona je, kako saznajemo, detaljno iznela svoju odbranu, a saslušanje Azre Š. se očekuje danas. Na teret im se stavlja saučesništvo u ubistvu.

One, međutim, nisu jedine devojke koje je kavački klan, kako se sumnja, koristio za najteža krivična dela, likvidacije.

– Žene su i ranije često iskorištavane za poslove neke kriminalne organizacije, jer su za to pogodne, a njima je uglavnom privlačno da budu okružene „opasnim momcima“. Međutim, te mlade žene su često i najslabija karika – objašnjava za Kurir Dejan Radenković, nekadašnji visoki funkcioner MUP.

Dejan Radenković
DEJAN RADENKOVIĆ FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Prema njegovim rečima, određeni klan, a verovatno i „kavački“, smatra da je bezbedniji ako ženi da zadatke oko planiranog ubistva.

– Njihove uloge su najčešće praćenje i pregovori sa žrtvom, a motivi ljubav, novac i želja da pripadaju opasnoj grupi – dodaje Radenković.

Potraga u toku

Pjanović viđen u Bjeljini!

Policija Republike Srpske intenzivno traga za odbeglim Markom Pjanovićem, inače navijačem Partizana iz Brčkog, za kojim je MUP Republike Srbije raspisalo poternicu zbog učešća u ovom ubistvu.

– Kretanje ovog lica je u poslednja 24 sata primećeno na području Bijeljine. Molimo građane, ukoliko primete lice na fotografiji ili imaju neka saznanja o njegovom kretanju da odmah pozovu broj 122 ili se obrate najbližoj policijskoj stanici – naveli su iz policije.

Marko Pjanović, Ranko Radošević Eskobar, Ranko Eskobar, optuženi
FOTO: MUP RS

Pratila Vukotića

Vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića, koji je ubijen u Istanbulu 8. septembra prošle godine, od maja te godine je u stopu pratilo čak pet pripadnika suprotstavljene kriminalne grupe, a među njima je bila i jedna žena, crnogorska državljanka, Elanur T., koja je uhapšena u velikoj akciji turske policije, osam dana posle egzekucije.

Kako je Elenur pratila Vukotića, snimile su i kamere u tržnom centru u Istanbulu.

– Tada su osim poslednjih trenutaka života Jovana Vukotića, kamere snimile i troje osumnjičenih, među kojima je i uhapšena žena, kako prate u stopu šefa „škaljaraca“ i njegovu trudnu suprugu – podseća sagovornik Kurira.

Inače, pomoćnicu u klanu imali su i Veljko Belivuk i Marko Miljković, a zvali su je Mira Poštarka, najvetovatnije zbog uloge koju je imala – prenošenje informacija.

Belivukov klan

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin, prvi put je u utorak na suđenju klanu, koji je bio beogradski ogranak kavačkog klana, pomenuo ženu, za koju se veruje da je bila na početku istrage protiv Belivukovog klana označena kao pripadnica te kriminalne grupe.

On je pomenuo Miru Poštarku, a za koju je rekao da je Belivukova prijateljica, koja je dolazila na stadion Partizana u Beogradu.

Podsećamo i da je kao pripanica Belivukovog klana optužena Slađana Sekulić iz Loznice. Ona, takođe, nije učestvovala u ubistvima, ali je prema optužnici pružala logistiku klanu,

Uhašena srednjoškolka u Beogradu

Teniserka prenela 8,5 kg droge

J. M. (19) u žutim „smartu“ sa Kopaonika dovezla u prestonicu marihuanu, zapakovanu u crnu sportsku torbu

Mlada teniserka J. M. (19), uhapšena je u utorak zbog sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, policija je u utorak u Kumodražu u Beogradu zaustavila automobil „smart“ u kom su se nalazili osumnjičeni i pregledom vozila pronašla i zaplenila oko 8,5 kilograma marihuane.

– J. M., koja se sumnjiči da je radi dalje prodaje prenosila drogu, koju je, kako se sumnja, preuzela na Kopaoniku, učenica je srednje škole i povremeno daje časove tenisa. Njen vanbračni partner sa kojim živi, navodno je MMA trener – kaže izvor. J. M. je osumnjičena da je žutim „smartom“ otišla na Kopaonik gde je od nepoznatih osoba navodno preuzela crnu torbu. Utvrđeno je da se u torbi nalazilo 20 paketa marihuane ukupne težine 8,5 kilograma. Nije poznato za koju kriminalnu organizaciju je posredovala.

– Malo je verovatno da je ona u svojoj režiji prevozila narkotike. Verovatno je radila za nekoga. Sa njom je u autu u trenutku hapšenja bio i jedan maloletnik, kome su takođe stavljene lisice – kaže izvor i dodaje da je uhapšena devojka iz dobre porodice, koja nema veze sa kriminalom.

Državljanke Slovenije

Sestre šverovale 30 kg marihuane

Državljanke Slovenije H. V. (29) i H. B. (24), inače sestre poreklom sa Kosova i Metohije, uhapšene su u Beogradu početkom februara ove godine, kada je kod njih pronađeno 48 paketa sa ukupno 30 kilograma marihuane!

Naime, policija je pregledom automobila „seat“ kojim je upravljala H. V, dok je na mestu suvozača sedela H. B.

Slovenke, Zaplena marihuane
FOTO: PRINTSCREEN DRUŠTVENE MREŽE

– Droga je pronađena ispod tapacirunga u gepeku, a one su na saslušanju tvrdile da ne znaju čija je druga i da su šokirane što se to nalazi u njihovom automobilu – podseća naš izvor.

Izvor: ( FELJTON.rs/Kurir.rs – Ekipa Kurira)

ZBOG BAHATOG VOZAČA SAM POSTALA INVALID, A ON NI DAN NEĆE BITI U ZATVORU: Ipak neće biti tako, ponavlja se sudjenje za gaženje pešaka na pešačkom

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

https://bakinicvarci.wixsite.com/bakini–varci

https://bakinicvarci.wixsite.com/bakini–varci

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 6 = 2

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)