G-E0EWZBLP0V
недеља , 5 маја 2024
Home / DRUŠTVO / PAKLENI PLAN ZA STVARANJE VELIKE ALBANIJE: Posle Kosova, neka se spreme Crnogorci! Odvajanje od Srba će ih koštati – PRVI SU NA UDARU!

PAKLENI PLAN ZA STVARANJE VELIKE ALBANIJE: Posle Kosova, neka se spreme Crnogorci! Odvajanje od Srba će ih koštati – PRVI SU NA UDARU!

FELJTON.rs
28.08.2022.

Albanija je već započela integracije sa Kosovom, a premijer Edi Rama već predlaže ukidanje pogranične kontrole prema drugim susedima.

Foto: informer

Rami je bitno da krajevi u kojima su Albanci većina budu integrisani, da bi u sledećoj fazi mogli da budu anektirani. EU neće reagovati jer Albanci sve rade vešto, a i za svoje namere imaju pokrovitelje unutar Unije.

Brisanje granica sa Kosovom očigledno je samo deo slagalice koja je na umu albanskom premijeru Ediju Rami, koji je u novogodišnjoj poruci svojim sunarodnicima rekao da je otvaranje granice sa Kosovom samo početak i da je u planu isti postupak kada su u pitanju Crna Gora, Makedonija i Grčka. Takva praksa, dodao je Rama, biće nastavljena sve do stupanja u EU. Rama je svoju izjavu ogradio evropskim vrednostima o slobodi kretanja, ističući da će ceo proces biti po kriterijumu Šengenskog sporazuma.

Ilustracija informer 

Da li je i koliko ta najava albanskog premijera ostvariva i hoće li EU reagovati, ako ništa drugo, ono zato što je Grčka članica Unije?

Politikolog Dragomir Anđelković kaže da se Edi Rama poigrava velikoalbanskom idejom, tako što je „pokriva“ evropskim principima.

– On priča o šengenskom modelu kontrole granica, odnosno o integraciji Albanije sa susednim zemljama gde žive Albanci na način koji bi mogao da prođe u Briselu, ili bi mogao da se brani kao evropski, a zapravo se iza toga krije velikoalbanska ideja.

Tanjug 

Anđelković napominje da je Rama svestan da u svojim namerama Grčku, koja je članica EU, ne može da ugrozi, jer je isuviše snažna, ali zato pričajući načelno da se to odnosi na sve susede, on samo prikriva svoje primarne aspiracije ka prostoru Crne Gore i Makedonije.

– Albanija je već započela integracije sa secesionističkom srpskom pokrajinom Kosovom i Metohijom, a sledeća faza su očigledno Makedonija i Crna Gora. Rami je svejedno da li će Nikšić biti tako povezan sa Dračom, ili da li će na isti način sa Albanijom biti povezani delovi Makedonije. Njemu je bitno da oni krajevi u tim državama u kojima su Albanci većina budu integrisani sa Albanijom i u sledećoj fazi anektirani – kaže Anđelković.

Anđelković podseća da su te dve države, to jest njihove vlasti, zavisne od albanskog faktora, a veruje da će Crna Gora biti prva na udaru.

– Pre ili kasnije Albanci će nasrnuti na Crnu Goru, a ona neće moći sama da se odbrani, jer je posvađana sa svojim srpskim okruženjem i odsečena od svojih srpskih korena – ocenjuje Anđelković.

Tanjug 

Što se tiče Makedonije, cilj Albanca je da se ta država federalizuje, a sledeća faza je da u albanskim delovima Makedonije dođe do secesije. Anđelković podseća da su Albanci sa Prizrenskom ligom definisali svoj nacionalni program i od njega neće odustati bez obzira ko se nalazi na vlasti u bilo kojoj zemlji.

– Albanci imaju isti cilj – stvaranje „velike Albanije“ i sada se samo traže modaliteti kako da dođu do tog cilja. Oni su uporni u realizaciji svoje ekspanzionističke ideje – naglašava Anđelković.

Sagovornik kaže da Rama pazi da se tako pozicionira u svojim izjavama kako bi izbio argumente svakome ko bi reko da se radi o „velikoalbanskoj“ ideji.

– Oni rade na „velikoalbanskoj“ ideji, ali ne otvoreno, već prikriveno, odnosno prikriveno rade tamo gde moraju, gde ne moraju, kao što je Kosovo, tu su direktni – objašnjava Anđelković.

Tekst potpisa .. informer

On smatra da Evropska unija na Ramine ideje neće reagovati iz dva razloga.

– Prvo, jer Albanci sve što rade, rade vešto, a drugo zato što za svoje namere imaju pokrovitelje unutra EU.

Albanski premijer je, prema rečima našeg sagovornika, ne samo lukav, već i pragmatičan političar, i vrlo dobro zna šta radi. Prema Anđelkovićevom mišljenju, ovo ne može da izazove bilo kakve sukobe, jer EU sada sukobi ne odgovaraju. S druge strane, sukobi odgovaraju Britancima jer izlaze iz EU. Anđelković naglašava da Britancima odgovara da na tlu Evrope besne sukobi kako bi mogli da „ostanu na sceni“. Isto tako, sukobi odgovaraju i Americi jer tako destabilizuju Stari kontinent. EU pak nema snage da se suprotstavi tome i da već danas počne da deluje jer vidi kuda stvari idu.

– Iz svega ovoga mi treba da izvučemo poruku, a to je da se sami moramo suprotstaviti svemu ovome, ali na racionalan način. Dakle, ne pričama, već adekvatnim kontramerama – zaključuje Anđelković.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/informer.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 66 = 70

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)