G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / KULTURA / EMOTIVNA ISPOVEST ŠVARCENEGERA KRUŽI INTERNETOM: Otkrio zbog čega su RUSI njegovi heroji, a Putinu je poručio samo JEDNO (VIDEO)

EMOTIVNA ISPOVEST ŠVARCENEGERA KRUŽI INTERNETOM: Otkrio zbog čega su RUSI njegovi heroji, a Putinu je poručio samo JEDNO (VIDEO)

POP KULTURA FELJTON.rs
20.03.2022.

Arnold Švarceneger uradio je pomali neočekivani potez – snimio je klip u kojem se obraća direktno ruskim vojnicima i Putinu, i objavio ga je na Tviteru, kako bi ga što više ljudi moglo videti.

U devetominutnom videu, glumac i bivši guverner Kalifornije podelio je intimna i lepa sećanja koja ima na Rusiju i istakao da su ga snaga i srce ruskog naroda uvek inspirisali. Pored toga, on je izneo stav o tome ko je krivac za stanje u Ukrajini, i uputio javni apel, kako ruskoj vojsci, tako i predsedniku Putinu.

Arnold Švarceneger
FOTO: EPA/ HANNA BARDO

– Obraćam vam se danas jer postoje stvari u svetu za koje vi ne znate, i koje su skrivane od vas. Grozne stvari, za koje bi trebalo da znate. Ali pre nego što vam kažem nešto o teškoj realnosti, prvo ću vam ispričati priču o Rusu, koji je postao moj heroj.

1961. kada sam imao 14 godina, jedan prijatelj pozvao me je u Beč da gledam svetsko takmičenje u dizanju tegova. Tada je Jurij Petrovič Vlasov osvojio titulu šampiona sveta, i postao prvi čovek koji je podigao 200 kila preko glave. Prijatelj me je nekako odveo u bekstejdž – tada sam ja kao četrnaestogodišnji dečak stajao ispred najjačeg čoveka na svetu. Nisam mogao da verujem. Hteo je da se rukujemo, a meni je kroz glavu prošlo kako imam malu dečačku ruku, a on ogromnu, koja može da me proguta. Međutim, bio je nežan, ljubazan. I nasmejao mi se. Nikad neću zaboraviti taj dan.

Arnold Švarceneger
FOTO: PROFIMEDIA

Otišao sam kući i stavio sam njegovu fotografiju iznad glave, kako bi me inspirisala kada sam počeo da dižem tegove. Otac mi je rekao: „Skloni tu sliku, i nađi Nemačkog ili Austrijskog heroja!“ Postao je mnogo ljut, i svađali smo se. Nije voleo Ruse zbog njegovog iskustva u Drugom svetskom ratu. Bio je povređen u Lenjingradu, gde ne nacistička vojska čiji je bio član napravila haos. Međutim, nisam želeo da skinem Jurijevu fotografiju, jer me nije zanimalo koju zastavu nosi.

Moja veza sa Rusijom postala je još jača – zbog takmičenja u dizanju tegova, zbog mojih filmova. Često sam tamo putovao, i upoznao sam brojne fanove, i Jurija još jednom. Snimao sam Crveno usijanje. To je bio prvi američki film kojem je bilo dozvoljeno da se snima na Crvenom trgu, i tada smo se družili. Poklonio mi je ovu plavu šolju, i od tada svako jutro pijem kafu iz nje.

Arnold švarceneger
FOTO: PRINTSKRIN

Ovo sam vam ispričao da bih vam objasnio zbog čega osećam veliku blagonaklonost prema narodu Rusije. Imaju snagu, i veliko srce koje me je uvek inspirisalo. Zbog toga se nadam da ćete me saslušati do kraja, jer želim da vam ispričam šta se zapravo zbiva u Ukrajini.

Jasno mi je da niko ne voli da čuje kritike na račun vlasti, ali postoje stvari koje nisu ispravne, i tada moram da kažem šta mislim o njima. Rečeno vam je da je ovo rat da denacifikujete Ukrajinu. Denacifikujete zemlju čiji je predsednik Jevrejin?

Volodimir Zelenski
FOTO: EPA / SERGEY DOLZHENKO

Vidite…Ukrajina nije započela ovaj rat. Nisu ni nacionalisti, a ni nacisti. Oni koji su na vlasti u Kremlinu su započeli rat. Ovo nije rat ruskog naroda. Znajte da je 141 zemlja u Ujedinjenim Nacijama glasala da je Rusija agresor, i svet je okrenut protiv Rusije zbog akcija koje sprovodi nad Ukrajinom.

Pored svih užasa koja su se dogodila, uključujući ljude koji su napustili svoju zemlju, gađanje bolnice i porodilišta, moram da vam kažem i ovo. Hiljadu Rusa je ubijeno u ratu. Rusija ne govori istinu svom narodu – rečeno im je da idu da štite Ukrajinu od Nacista, rečeno im je da idu da brane rusku manjinu u Ukrajini, rečeno im je da idu u vojnu vežbu, a otišli su u rat.

Putin
FOTO: PRINTSCREEN/RTS

Zato, svim ruskim vojnicima koji me slušaju želim da kažem: ne želim da budete slomljeni kao moj otac koji je došao iz Lenjingrada – ni fizički, ni psihički. Ovo nije rat u kojem branite Rusiju, kao što su je branili vaši preci. Ovo je ilegalni rat! Vaš život i vaša budućnost je žrtvovana zbog ovog besmislenog rata.

One koji su na vlasti u Kremlinu, imam da pitam samo jedno – zašto biste žrtvovali mlad život zbog svojih ambicija? 11 miliona Rusa imaju porodice u Ukrajini. Zato svaki metak kojim pogodite nekog, poogdite ruskog brata ili sestru. Zato apelujem na ruske vojnike u Ukrajini da razumeju propagandu i dezinformacije koje su im rečene, a predsedniku Putinu poručujem:

Vi ste započeli ovaj rat! Vi vodite ovaj rat! Vi možete da zaustavite ovaj rat!

Nemačka, Ukrajina, rat u Ukrajini, protesti protiv rata u Ukrajini, Berlin
FOTO: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Da zaključim ovo sa slikom Rusa koji protestuju na ulicama zbog invazije na Ukrajinu…Svet je video vašu hrabrost, i znam da snosite posledice zbog toga! Uhapšeni ste, zatvoreni i pretučeni! Vi ste moji novi heroji! Imate snagu Jurija Petroviča Vlasova, i imate pravo rusko srce! Ruski prijatelji, nek vas Bog blagosilja! – završio je svoje obraćanje poznati glumac.

Ceo klip možete pogledati ispod.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 1 = 6

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)