G-E0EWZBLP0V
четвртак , 25 априла 2024
Home / POLITIKA / UŽIVO RAT U UKRAJINI Francuzi zaplenili ruski trgovački brod (VIDEO). PUTIN CINI VELIKE ZLOCINE („GENOCID“ na pomolu)

UŽIVO RAT U UKRAJINI Francuzi zaplenili ruski trgovački brod (VIDEO). PUTIN CINI VELIKE ZLOCINE („GENOCID“ na pomolu)

PLANETA FELJTON.rs
26.02.2022.

Treći dan od početka ruske invazije na Ukrajinu nastavljene su žestoke borbe širom te zmelje. Dok rusku tenkovi nadiru prema Kijevu iz tog grada odjekuje pucnjava. Ukrajinska vojska lansirala je taktičke balističke rakete Točka -U na Donjeck i Logansk koje su izazvale materijalnu štetu. Za to vreme ukrajinska PVO saopštila je je da je sa zapada te zemlje oborila dva ruska transportna aviona Iljušin IL-76 puna padobranaca.u okolini prestonice.

Ključni događaji:

* Treći dan je ruske invazije na Ukrajinu. Fokus je na borbama u Kijevu. Ruske snage ušle su juče u predgrađe grada, odjekuju eksplozije, čuje se pucnjava u i oko grada

* Ukrajinske oružane snage javljaju da su tokom noći srušile brojne ruske „neprijateljske ciljeve“, među kojima dva aviona, tenk…

* Vladimir Putin pozvao je ukrajinsku vojsku da svrgne svoje vođstvo, koje je označio kao „bandu narkomana i neonacista koji su se smestili u Kijevu i uzeli za taoce čitav ukrajinski narod“.

* Američko ministarstvo odbrane potvrdilo je da je pokrenut ruski „amfibijski napad“ na Mariupolj, obalski grad na jugoistoku Ukrajine.

* NATO će rasporediti značajne dodatne trupe u zemlje istočne Europe koje su deo saveza, rekao je generalni sekretar Jens Stoltenberg.

* Savet bezbednosti UN-a izglasalo je rezoluciju u kojoj se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu. Za rezoluciju je glasalo 11 država članica, tri su bile suzdržane (Kina, Indija i UAE), a jedna je bila protiv (Rusija). Kako Rusija drži veto, rezolucija nije potvrđena.

* Sjedinjene Države nametnule su sankcije Vladimiru Putinu, ministrima spoljnih poslova i osbrane Sergeju Lavrovu. Lične sankcije Lavrovu i Putinu već su objavile i EU, Britanija i Kanada.

Ruska ambasada u Francuskoj saopštila je da je francuska carina zaplenila njihov trgovački brod

Image

Holandija i Češka šalju vojnu pomoć Ukrajini

Holandija će poslati 200 defanzivnih raketa Ukrajini u što kraćem vremenskom roku, saopštila je holandska vlada u današnjem pismu parlamentu, a vojnu pomoć šalje i Češka.

MOD Ukrajine: Ruski padobranci pokušali da zauzmu aerodrom Vasilkiv, uništeni su

Saopštili su da su ruski padobranci pokušali da se iskrcaju u oblast Tomilivki, kako bi zauzeli aerodrom Vasilkiv, ali ih je ukrajinska vojska uništila.

Moskva tvrdi da je Zelenski pobegao iz Ukrajine, ali on je i dalje u Kijevu, tvrdi ukrajinska ambasada u velikoj Britaniji.

Ćerka Putinovog portparola na Instagramu napisala “NE RATU“ . Objava je ubrzo obrisana

Elizaveta Peskova (24), ćerka Putinovog portparola Dmitrija Peskova, na svom Instagramu objavila je stori vezan za napad na Ukrajinu.

Članica ukrajinskog parlamenta: naše žene će štititi naše tlo

Kira Rudik, članica u ukrajinskog parlamenta, objavila je fotografiju na kojoj drži kalašnjikov, uz natpis: “Naše žene će štititi naše tlo na isti način kao i naši muškarci”.

Građani Lavova idu u skloništa

Helikopterski desant kod Lavova

Na društvenoj mreži Tviter pojavio se snimak na kom se može videti helikopterski desant u blizini grada Lavova, koji se nalazi na zapadu ukrajine.

Gradonačelnik Lavova je pre nekoliko minuta saopštio da su se tamo iskrcale ruske trupe. Kako prenose ukrajinski mediji, meta je helikopterski puk u blizini tog grada, zapravo kod Brodija.

Ovo je prvi put da je zapad Ukrajine na meti, ako osvoje aerodrom, faktički će ruske snage izbiti na granicu sa Poljskom.

Image

U Ukrajinu stiglo protivtenkovsko oružje, municija i PVO sistemi

Ukrajinski šef diplomatije Dmitrij Kuleba izjavio je da je u Ukrajinu stiglo protivtenkovsko oružje, sredstva protivvazdušne odbrane, municija za sve vrste naoružanja i artiljerije, vozila, panciri, gorivo.

Borbe širom Ukrajine, Rusija pokrenula koordinirane raketne i artiljerske napade

Ruske snage pokrenule su u subotu koordinirane raketne i artiljerske napade na ukrajinske gradove, uključujući glavni grad Kijev, gde je izbila pucnjava u blizini vladinih zgrada u centru grada, rekli su vojni zvaničnici i očevici, prenose agencije.

Ukrajinske vlasti pozvale su građane da pomognu u odbrani Kijeva od napredovanja ruskih snaga koje su izvršile invaziju u četvrtak u najgoroj evropskoj bezbednosnoj krizi u poslednjih nekoliko decenija, prenosi Rojters.

U Kijevu su eksplodirale artiljerijske granate, rekao je Rojtersov svedok. Ukrajinski zvaničnici rekli su da su ruske snage ispalile krstareće rakete iz Crnog mora na gradove Sumi, Poltavu i Marijupolj, kao i da su se vodile teške borbe u blizini grada Marijupola na jugu zemlje.

Suze u programu uživo

Klajv Majri, reporter BBC-ja, sinoć je izveštavao iz Kijeva. Nalazio se ispred manastira svetog Mihovila, dok su se oko njega čule sirene. Gledaocima je rekao da „se vode žestoke borbe“. Potom je najavio svoju kolegincu, a iz oka mu je potekla suza.

Snage ruske armije primećene jutros na jugoistoku Harkova

Beba rođena na stanici podzemne železnice

Svetski mediji prenose vest o bebi rođenoj noćas u improviziranom skloništu, zapravo u podzemnoj stanici metroa u Kijevu.

Image

Brojke ukrajinskog Ministarstva odbrane o ruskim gubicima

rusija, gubici
FOTO: INSTITUTE OF COGNITIVE MODELING

Međutim, nije moguće proveriti da li su tačne.

Ukrajinske vlasti: Držimo grad Keršon

Ukrajina tvrdi da njihove snage kontroliraju grad Keršon. Radi se o gradu na jugu zemlje, severozapadno od Krima.

Gradonačelnik Ihor Kolijakev kaže da su odbijeni svi ruski napadi.

Ukrajinci tvrde da su srušili ruski Iljušin-76?

Ukrajinska vojska tvrdi da je blizu Kijeva srušila ruski vojni transportni avion Iljušin-76 koji je prevozio ruske padobranace.

Narednik ukrajinskog glavnog štaba Valerij Zalužni na Tviteru je objavio da je veliki višenamenski Iljušin srušen pokraj grada Vasilkiva, tridesetak kilometara od Kijeva.

Rusi osvojili prvi ukrajinski grad

Слика

Ruske snage osvojile su u subotu ukrajinski grad Melitopol na jugoistoku zemlje, javila je ruska novinska agencija Interfax. U Melitopolu živi oko 150.000 ljudi. Ako su ruski navodi točni, to bi bio prvi veći ukrajinski grad koji je pao u ruke neprijatelja od četvrtka, kada je počela invazija.

Evakuisana Ambasada Ukrajine u Moskvi

Ukrajinska ambasada u Moskvi evakuiše se u Letoniju, navodi Rojters.

Ovu vest je jutros saopštio portparol letonskog ministarstva spoljnih poslova.

Слика

Poslednjih dana oko zgrade su se odvijali antiratni protesti, a neki Rusi su napolju polagali cveće.

Zelenski pozvao na odluku o članstvu u EU

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski pozvao je na odluku o članstvu Ukrajine u Evropskoj uniji.

-Presudan je trenutak da se jednom zauvek zatvori dugogodišnja diskusija i donese odluka o članstvu Ukrajine u #EU, rekao je on na Tviteru.

-Razgovarali smo sa @eucopresidentom o daljoj efikasnoj pomoći i herojskoj borbi Ukrajinaca za njihovu slobodnu budućnost, dodao je on.

Kličko: Dvoje dece među 25 ubijenih u Kijevu

U teškim borbama tokom noći u Kijevu poginulo je 35 ljudi, uključujući dvoje dece, saopštio je gradonačelnik Vitalij Kličko. Nisu dostupni dodatni detalji, ali u posebnom izveštaju Rojtersa koji se poziva na savetnika Ministarstva unutrašnjih poslova, nije bilo mrtvih u stambenom bloku koji je navodno pogođen ruskom raketom.

Borbe na periferiji Kijeva

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak kako se ljudi bore protiv ruskih tenkova sa bombama koje su sami napravili.

Ka-52 u Buci, predgrađe Kijeva

Pogođena stambena zgrada u Kijevu

Stambena zgrada u blizini drugog aerodroma u Kijevu pogođena je projektilom ili raketom rano u subotu, a slike sa mesta događaja pokazuju veliki udar na gornje spratove višespratnice.

Kako prenose strani mediji, spoljni zidovi nekoliko stambenih jedinica, čini se, da su potpuno razneseni.

Kličko je rekao da nije poznat broj žrtava.

Čapjanka pod ruskom kontrolom?!

Građani mesta Čapjanka pored Harkova na iglralištu skinuli rusku zastavu

Zatišje pred buru?!

Građani kijeva javljaju da je u pojednimi gradskim četvrtima, pucnjava i detonacije koje su odjekivale su iznenada prestale i da je zatišje, kao i da su prvi put posle tri dana mogli da čuju ptice

Image

Ovo su detalji o obaranju ruskih Iljušina 76

Zelenski u video poruci iz Kijeva

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski oglasio se rano jutros iz Kijeva video porukom da neće položiti oružje, kao i da ostaje u Kijevu

Poginulo 3.500 ruskih vojnika

Ukrajinsko ministarstvo odbrane saopštilo je da je do sada Rusija u invaziji izgubila 3.500 vojnika, 14 borbenih aviona, 8 helikoptera, 102 tenka, 536 oklopnih vozila, 15 artiljerijskih oruđa,

U vazdušnoj borbi oboren ruski SU-25

Ukrajinski vojni analitičar Ilja Pomorenko saopštio je na Tviteru da je u vazdušnoj borbi oboren ruski jurišnik Su-25 pored Vinjtsaje u dubinu ukrajinske teritorije gde do sad nije bilo ruske vojske

Neksta: Rusko vojni konvoj od 100 vozila ušao u Kijev

Ruski vojni konvoj sa 100 vozila ušao u Kijev iz smera Višhoroda. Na vozilima ne ispisano slovo V

SAD odobrile 600 miliona dolara pomoći za Ukrajinu

SAD su odobirle finansijsku pomoć ukrajinu u vrednosti od 600 miliona dolara od čega će 350 miliona biti izdvojeno za vojsku

Jutro u Kijevu

Слика

Zelenski odbio na napusti Kijev

Ukrajnski preedsednik odbio je da napusti Kijev i poručio SAD da mu treba municija

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

34 − 25 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)