G-E0EWZBLP0V
петак , 19 априла 2024
Home / SRBIJA / Specijalci se povukli sa Jarinja i Brnjaka! Srbi na Jarinju ismevaju specijalnu jedinicu Rosu. Duvaj ga Rambo! (VIDEO)

Specijalci se povukli sa Jarinja i Brnjaka! Srbi na Jarinju ismevaju specijalnu jedinicu Rosu. Duvaj ga Rambo! (VIDEO)

FELJTON.rs
30.09.2021.

Kosovska specijalna policija povukla se sa graničnih prelaza na severu Kosova pošto je tokom noći i jutros zaposela te prelaze. Sada je tamo redovna kosovska policija u čijem sastavu na prelazima dominiraju Srbi.

Rosa jutros držala oba granična prelaza

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković kaže da su se pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije Rosa povukli nešto pre 13.00 sa prelaza Brnjak, a da su tamo ostali pripadnici redovne policije, uglavnom Srbi. Nedeljković je rekao da je povlačenje Rosa sa prelaza Brnjak u Ibarskom Kolašinu bio jedan od uslova za deblokadu putnih pravaca na severu Pokrajine – Kosovska Mitrovica-Raška i Zubin Potok-Ribarići.

Rosa jutros držala oba granična prelaza

Potvrdu o povlačenju uskoro bi trebalo da daju i predstavnici Beograda – ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović. Ona se očekuje nakon njihovog razgovora sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom. Stefanović i Bogdanović će oko 14 sati posetiti prelaz Jarinje da bi se uverili da je nacionalni sastav policije isti kao do pre pokušaja preuzimanja prelaza.

Zakonita akcija

Ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi rekao je da je tokom akcije jedan policajac povređen od eksplozivne naprave i da je bilo gađanja kamenicama, ali da ozbiljnijih problema nije bilo. Pred početak akcije na severu premijer Kosova Hašim Tači je smenio direktora Kosovske policije Rešata Malićija. U saopštenju nije naveden razlog Maljićijeve smene.

Još jedinica Rosu krenulo ka graničnim prelazima, Vučić pozvao Srbe na KiM  da ostanu smireni - Telegraf.rs



Pripadnici Kosovske policije su kasno sinoć uspeli da se rasporede na prelazu Brnjak, dok je prelaz kod Jarinja preuzet jutros. Tokom noći srpsko stanovništvo je blokiralo magistralni put Mitrovica-Leposavić u selu Rudare, nekoliko kilometara severno od Mitrovice. Oni su put blokirali kamionima i šljunkom koji je istovaren na drum, a u Leposaviću, oko 20 kilometara od granične linije, Srbi su put blokirali drvenom građom. Srbi su protest organizovali i u blizini prelaza Brnjak, kod Zubinog Potoka. Istovremeno, policijske snage Euleksa su, kako bi predupredile eventualne sukobe srpskih stanovnika severnog dela Mitrovice i Albanaca iz južnog dela grada, oko ponoći blokirale glavni most koji razdvaja grad na srpski i albanski deo, a kasnije su se u oklopnim vozilima stacionirale i ispred suda u severnom delu Mitrovice.

Na Jarinju okupljeno više ljudi nego jučer, donose vodu i hranu, specijalci  Rosu i dalje tu



Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči je za Radio Televiziju Kosova (RTK) izjavio da je noćašnja akcija Kosovske policije „realno jedna obična akcija policije u uspostavljanju vladavine zakona“, ali ona može da izgleda drugačije zbog situacije u kojoj se nalazi Kosovo. On je kazao da je reč o ustavnoj akciji koja za cilj ima uspostavljanje reda i zakona na tim graničnim prelazima. Jedna takva akcija bila je planirana za septembar prošle godine, ali je prema rečima Kučija, bila odložena zbog izbora. Zamenik kosovskog premijera je dodao i da tamošnje srpsko stanovništvo ne treba da se plaši i da paniči, jer sve što se radi će ići i u njihovu korist. Ova akcija može da smeta samo onima koji se bave švercom, kazao je Kuči.

EU ne odobrava akciju

Specijalni predstavnik EU za Kosovo Fernando Đentilini je putem saopštenja za medije ocenio da sinoćnja akcija Kosovske policije nije bila od pomoći. „To nije učinjeno u konsultaciji sa međunarodnom zajednicom i EU to ne odobrava. Sada je od suštinske važnosti smiriti situaciju i vratiti stanje stvari tamo gde smo bili. U postizanju toga, Euleks je spreman pomoći kosovskim vlastima:, navodi se u saopštenju. Dijalog je jedini način da se postigne napredak u rešavanju pitanja carinskih pečata i ponovnog uspostavljanja slobodne trgovine u oba pravca. Jednostrane akcije sa bilo koje strane ne mogu rešiti problem“, naglasio je specijalni predstavnik EU za Kosovo Fernando Đentilini.

Kriza na severu Kosova, EU ne odobrava akcije vlasti u Prištini



Bogdanović i Stefanović na Kosovu

Ministar za Kosovo Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Srbije Borko Stefanović su se tokom noći u Leposaviću sastali sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom, od kojeg su tražili povratak na pređašnje stanje, odnosno povlačenje snaga Kosovske policije, poručivši da će Srbi tek potom odblokirati puteve i prekinuti proteste na severu Kosovu.

Bogdanović, kako je rekao novinarima, veruje u pozitivan ishod razgovora, kao i u neutralnu poziciju komandanta Kfora. Ministar za Kosovo je, međutim, uputio kritike na račun Euleksa, čiji predstavnici tokom noći nisu bili prisutni na mestima na kojima su Srbi organizovali proteste. Stefanović i Bogdanović su se takođe obratili okupljenim Srbima, objasnili im šta se dešava i dobili od njih podršku. Zamolili su ih za uzdržanost jer će, kako su rekli, biti još takvih provokacija.

Stefanović: Kfor izlazi iz okvira Rerzolucije 1244, NATO proglasio dva  prelaza za vojne zabranjene zone -

Stefanović je okupljenim Srbima u Leposaviću rekao da postoji nekoliko važnih tačaka na Kosovu, ne zbog pregovora s Prištinom već zbog života Srba na Kosovu i da su prelazi Jarinje i Brnjak jedne od njih. Zbog toga, istakli su Bogdanović i Stefanović okupljenim Srbima, bez njihove saglasnosti neće donositi nikakvu odluku. Dvojica zvaničnika Srbije su takođe apelovali da i ubuduće, u slučajevima ovakvih provokacija, „ostanu budni i mirni“ kao noćas. S druge strane, oni su apelovali na međunarodnu zajednicu da doprinese smirivanju tenzija i spreči nasilje na severu Kosmeta.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/dw)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 3 = 6

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)