FELJTON.rs
28.09.2021.
Savršena kombinacija biskvita i voća
Foto:
Potrebno je: 3 jaja 100 gr šećera 50 ml ulja 100 ml jogurta 200 gr brašna 100 gr suvog groždja 1 prašak za pecivo korica limuna 3 jabuke 200 gr svežih šljiva 1 kašika smeđeg šećera
Priprema: Umutiti jaja sa šečerom penasto, dodati brašno sa praškom za pecivo prosejano, ubaciti ulje,suvo groždje, koricu limuna ili narandže, jogurt i sve polako izjednaliti da belanca ne padnu. Pleh obložiti pek papirom pa istresti umućeno testo. Jabuke oprati i iseći na deblje listiće a šljive oprati pa izvaditi polako koščice da se šljive ne raspadnu. Do ivica ređati očišćene šljive a u sredini po dužini ubaciti sečene jabuke. Odozgo malo posuti po mogućnosti smeđi šećer ako nemate može običan. Peći na 200 stepeni C oko 45-50 min da se lepo ispeče. Po želji posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Fantastična kombinacija voća, kolač se može napraviti i bez šećera zato što je voće slatko… uživajte
POSTANITE NAS NOVINAR…
Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.
Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.
pisite nam
feljton.rs@gmail.com
Pratite nas na društvenim mrežama
https://www.instagram.com/feljton.rs/
https://www.facebook.com/feljton.rs
(FELJTON.rs/b92)