G-E0EWZBLP0V
четвртак , 8 јуна 2023
Home / DIJASPORA / SPREMAJU ZAMKU ZA SRBE PRED POPIS U CRNOJ GORI! Krivokapić i Đukanović imaju perfidan plan, cilj je da se procenat Srba spusti ispod 20 odsto!

SPREMAJU ZAMKU ZA SRBE PRED POPIS U CRNOJ GORI! Krivokapić i Đukanović imaju perfidan plan, cilj je da se procenat Srba spusti ispod 20 odsto!

FELJTON.rs
04.07.2021.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović nedavno je ocenio da Milo Đukanović namerava da spusti popisom Srbe ispod 20 odsto

Popis stanovnika u Crnoj Gori trebalo bi da se održi krajem godine, a deo opozicionih političara upozorava da postoji opasnost da vlast lažira podatke i spusti procenat Srba koji žive u toj zemlji s namerom da im umanji politička prava.

Naime, Nacrt zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova je pripremljen, kao i upitnici i radne verzije metodologije a EU ekspert koji je učestvovao u njegovoj izradi dao je pozitivno mišljenje da je zakon u skladu sa preporukama EU. Vlada je decembra 2020. usvojila Godišnji plan zvanične statistike za 2021. koji predviđa sprovođenje 211 statističkih istraživanja.

Srbi u Crnoj Gori upozoravaju da je cilj vlasti da ovim popisom spusti procenat Srba u toj zemlji.

Poslanik DF-a Jovan Vućurović kaže da u Vladi i pojedinim političkim krugovim postoji potreba da se promoviše tzv. dualni nacionalni identiet.

– MI smo ispred DF jasno poslali poruke i tek ćemo ih slati da građani izbegavaju to dualno izjašnjavanje. Čovek, ako je Srbin iz  Crne Gore, treba da se izjasni ka oSrbin, a ne Srbin-Crnogorac, ili Crnogorac-Srbin. Jendostavno, treba da se izjasni kao samo kao Srbin i ništa više ni manje od toga. Dualni identiet je zamka i želja srpskih nepriajtelja da se procenat Srba u Crnoj Gori umanji što je moguže više i to je lažni identitet – upozorava Vučurović. 

 Tako je nedavno poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović ocenio da predsednik Crne Gore Milo Đukanović namerava da spusti popisom Srbe ispod 20 odsto, a sve kako bi Crnogorci prešli 50 odsto da bi mogao da kaže da je Crna Gora dominantno država Crnogoraca, što sada ne može. Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić za Kurir kaže da sve i da neko pokuša, da oni to neće dozvoliti.

Andrija Mandić

– Popis mora biti fer, i potrebno je dozvoliti svim zainteresovanim stranama, partijama, NVO sektoru, međuarodnim organizacijama da posmatraju proces popisivanja. Niko ne treba da beži od istine, a popis će, osim identiteskih pokazatelja, pokazati i kako je i koliko DPS krao na izborima – jasan je Mandić.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je popis izazov za vladu premijera Zdravka Krivokapića kao što je bio i Zakon o verskim zajednicam i Temeljni ugovor sa SPC.

– To su teme gde će se videti da li je to vlast koja menja odnos prema Srbima ili je reč o politici kontinuiteta sa DPS. Popis je možda bitniji od svega jer legitimiše ili delegitimiše politička prava Srba – konstatuje Stanković. Predsednik DNP Milan Knežević očekuje, kako kaže, da se popis održi u oktobru ili novembru, kao i da će on biti demokratski, transparentan.

Nedavno istraživanje u Crnoj Gori pokazallo je da bi se, ako bi u ovom trenutku bio održan popis, 45 odsto građana izjasnilo kao Crnogorci, a 30 odsto kao Srbi.

(feljton.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

76 + = 85

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)