G-E0EWZBLP0V
субота , 20 априла 2024
Home / SVET VESTI / Najbogatijem čoveku na svetu oteli unuka i tražili ogroman novac za otkup! Zbog onoga što je deda uradio DEČAK JE OSTAO NEM, SLEP I SKORO PARALIZOVAN! Video

Najbogatijem čoveku na svetu oteli unuka i tražili ogroman novac za otkup! Zbog onoga što je deda uradio DEČAK JE OSTAO NEM, SLEP I SKORO PARALIZOVAN! Video

FELJTON.rs
22.06.2021.

Džin Pol Geti, poznatiji kao Dž. Pol Geti, bio je američki naftni magnat i sredinom 20. veka jedan od najbogatijih ljudi na svetu. Ipak, i pored toga, ostao je upamćen po svojoj škrtosti i, naročito, epizodi kada nije hteo da plati otkup za svoj kidnapovanog unuka

Još za života Dž. Pol Getija Ginisova knjiga rekorda imenovala je za najbogatijeg preduzetnika na svetu, čije je bogatstvo sredinom veka procenjeno na 1,2 milijarde dolara (danas je to približno 7,2 milijardi) dok ga je knjiga izdata 1996. rangirala kao 67. najbogatijeg čoveka svih vremena.

Pa ipak, Geti je bio poznat po svojoj štedljivosti, a neki bi rekli i – škrtosti… naročito kada je porodica bila u pitanju. Ženio se pet puta i imao isto toliko sinova, a čitava porodica bila je pod konstantnom prismotrom kada je u pitanju trošenje novca čak i na najosnovnije potrebe.

A onda se, 1973. desila otmica Getijevog unuka Džona Pola Getija III…

„Zlatni hipik“

Džon Pol Geti III oduvek je bio buntovan. Užasnut bogatstvom i načinom života porodice u večnoj senci njegovog dede, Džon je još kao tinejdžer pobegao u Rim gde je pokušavao da radi kao slikar. Ne treba ni reći da je stari bogataš bio zgrožen unukovim izborom.

Svesni bogatstva Džonove porodice, mediji su ga prozvali „Zlatnim Hipikom“. Imao je samo 16 godina i kupovao je strip kada je, 10. jula 1973. kidnapovan.

U prvom trenutku, porodica nije poverovala u vest o otmici. Mislili su da je to način da buntovni tinejdžer izvuče novac od svog škrtog dede. A onda je stigao zahtev…

Najgori deda na svetu

Otmičari su odmah poslali zahtev – Getijevog unuka pustiće ako on plati 17 miliona dolara. U suprotnom, neće više videti dečaka.

Dž. Pol Geti glatko je odbio ovaj zahtev!

– Imam još 14-oro unuka i ako sad dam makar peni, onda ću imati 14 kidnapovanih unuka – rekao je medijima.

Drugi razlog za odbijanje zahteva bio je sveobuhvatniji.

– Tvrdim da prihvatanje zahteva kriminalaca i terorista samo utiče na povećanje i širenje bezakonja, nasilja i prekršaja kao što su teroristički bombaški napadi, otmice aviona i ubijanje talaca, što je problem današnjice – istakao je.

Otmičari se nisu šalili! Nakon meseci tišine, novembra 1973. godine, u redakciju jednih novina stigla je koverta u kojoj se nalazio pramen kose i ljudsko uvo.

– Ovo je Polovo jedno uho. Ako ne dobijemo novac u roku od 10 dana, stići će drugo. Drugim rečima, stići će u delićima – stajalo je na cedulji.

Polova majka Gejl prepoznala je po pegama uvo svog sina. Kidnaperi su nakon toga poslali novi zahtev – 3.2 miliona dolara ili…

Dž. Pol Geti odbio je i taj zahtev. Umesto toga, počeo je da se cenjka! Na kraju, pristao je da plati 2,2 miliona dolara i to tako što ih je zapravo pozajmio sinu (dečakovom ocu) uz kamatu od 4%.

Tinejdžer je pušten na slobodu pet meseci nakon otmice i pronađen je živ ja jednoj bezninskoj pumpi – osakaćen i u užasnom psihičkom stanju.

Trauma mu je unuštila život

Trauma je trajno uticala na Džon Pol Getija III. Spas od strahota koje je proživeo tražio je u alkoholu i drogama. Devet godina nakon otmice predozirao se metadonom i valijumom, a infarkt koji je to izazvalo ostavio ga je nemim, skoro slepim i delimično paralizovanim do kraja života.

Umro je 5. februara 2011. u 54. godini života.

Što se Dž. Pol Getija tiče, on je umro 6. jun 1976. u 83 godini života. U trenutku smrti njegovo bogatstvo je procenjeno na preko 6 milijardi dolara (oko 21 milijarde po današnjim merilima).

Porodica Geti i danas je jedna od najbogatijih na svetu.

(feljton.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 58 = 67

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)