G-E0EWZBLP0V
четвртак , 25 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / KAKO JE SPREMLJENA KLOPKA ZA LIKVIDACIJU SRPSKOG BIZNISMENA?! Svi detalji paklenog plana protiv Miškovićevog ortaka!

KAKO JE SPREMLJENA KLOPKA ZA LIKVIDACIJU SRPSKOG BIZNISMENA?! Svi detalji paklenog plana protiv Miškovićevog ortaka!

FELJTON.rs
17.06.2021.

Biznismen Milovan Roganović, bivši rukovodilac u „Delta holdingu“ Miroslava Miškovića, našao se na meti plaćenog ubice, kog su angažovali Roganovićeva supruga i njen brat. Žena htela da ga ubije zbog para

Ukrajinska policija sprečila je u Kijevu otmicu i ubistvo srpskog biznismena Milovana Roganovića, kog su supruga i šurak pokušali da ubiju zbog para! Roganović je bivši rukovodilac u „Delta holdingu“ Miroslava Miškovića, a trenutno je vlasnik kompanije „Delta sport“, koja posluje u Ukrajini i još nekoliko zemalja. 

Roganović je, kako prenose ukrajinski mediji, hteo da se razvede i da ženu ostavi bez novca, zbog čega je ona sa svojim bratom angažovala plaćenog ubicu iz Ukrajine. Atentatoru je ponudila stan u Moskvi vredan dva miliona dolara da joj ubije muža, ali ukrajinska policija je u poslednji čas sprečila ovaj stravičan zločin i pohapsila organizatore.

Elitni deo Kijeva

Mediji u Ukrajini objavili su da je Roganovićeva imovina u toj zemlji procenjena na oko sedam miliona američkih dolara.

– Ukrajinska policija je još u decembru prošle godine saznala da je neko iz Srbije angažovao jednog kriminalca iz Kijeva, koji je trebalo da organizuje otmicu i likvidaciju Milovana Roganovića. Za izvršenje tog zločina obećan je novac, ali i stan u Moskvi vredan oko dva miliona dolara – preneli su ukrajinski mediji.

Kako se dodaje, Roganović je živeo na relaciji Srbija-Ukrajina, a otmica je trebalo da se izvede u elitnom delu Kijeva, gde ovaj biznismen ima stan.

Klopka

Odlučeno je da se simulira Roganovićeva otmica i da se vest o tome pusti u medije, kako bi se organizatori namamili u Ukrajinu

– Ukrajinska policija je obavestila Roganovića da mu neko radi o glavi, da mu je život ugrožen i da nikome ne veruje, jer u prvom trenutku nije bilo poznato ko je naručilac otmice i ubistva.

Roganović je tada ispričao inspektorima da je u lošim odnosima sa suprugom, da želi da se razvede i da je ostavi bez novca. Sumnja je odmah pala na njegovu suprugu, ali nije bilo dovoljno dokaza za hapšenje – prenose tamošnji portali.

Ukrajinska policija je početkom godine kontaktirala s kolegama iz Srbije i razmenili su informacije o Roganoviću, njegovoj supruzi i njenoj familiji. Policajci su se dogovorili sa Roganovićem da početkom juna dođe u Kijev i da naručiocima otmice postave klopku.

U međuvremenu, ukrajinski policajci su uhapsili kriminalca koji je trebalo da ubije Roganovića i on je pristao da sarađuje s inspektorima. Taj kriminalac je rekao da ne zna pravi identitet naručioca, ali plan je bio da Roganovića otme i da ga likvidira.

Odlučeno je da se simulira Roganovićeva otmica i da se vest o tome pusti u lokalne medije, kako bi se organizatori namamili u Ukrajinu. Navodna otmica je izvršena 7. juna, u večernjim satima, u Podolu, elitnom delu Kijeva, a snimak, na kome se vidi kako trojica muškaraca prilaze Roganoviću i uvlače ga u crni automobil, objavljen je u više medija.

Broj

7 miliona dolara je vredna imovina Milovana Roganovića u Ukrajini

Doživotna robija

Ubrzo zatim, u Ukrajinu je stigao Milovanov šurak i kontaktirao je s kriminalcem kako bi mu dao avans od 10.000 dolara. Čim su se našli, ukrajinski policajci su ih presreli i priveli.

Tamošnji mediji preneli su da je iza rešetaka završila i Roganovićeva supruga, ali se ne navodi gde je ona uhapšena.

Ukrajinsko državno tužilaštvo je nakon hapšenja saopštilo da organizatorima ovog zločina preti zatvorska kazna od 15 godina do doživotne robije.

Inače, prema nezvaničnim informacijama, Roganović je još krajem devedesetih bio jedan od najpoverljivijih rukovodilaca u firmi „Delta holding“ tajkuna Miroslava Miškovića i završavao mu je milionski vredne poslove u Rusiji. Međutim, Roganović se kasnije osamostalio i otvorio je firme „Delta sport“ u Ukrajini, SAD, na Kipru i u još nekoliko zemalja.

(feljton.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 5 = 2

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)