G-E0EWZBLP0V
четвртак , 18 априла 2024
Home / INTERVJU / OTAC NASTRADALOG DEČAKA (10) KOJI SE UTOPIO TRAŽI PRAVDU: Zahtevam da se utvrdi ko je kriv za smrt mog sina!

OTAC NASTRADALOG DEČAKA (10) KOJI SE UTOPIO TRAŽI PRAVDU: Zahtevam da se utvrdi ko je kriv za smrt mog sina!

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
16.06.2021.

Darko Palenkaš, otac Branislava (10), koji se u nedelju uveče utopio na gradskom bazenu u Odžacima, zahtevaće od nadležnih da utvrde odgovornost uprave bazena i da ispitaju kako je došlo do toga da čovek koji je gluvonem bude zaposlen kao čuvar na bazenu.

Pokrenuće postupak

– Niko s bazena me nije pozvao da mi izjavi saučešće. Pokrenuću postupak da se utvrdi odgovornost, trenutno sam pod stresom, ali želim da se sazna ko je kriv za smrt mog deteta. Zanima me ko je postavio gluvonemog čoveka da radi kao čuvar bazena? Pitam se da li je on uopšte bio tamo, ili je na bazenima bio neko drugi, ili nije bilo nikoga. Ako je neko drugi bio zadužen za bezbednost, gde je bio u nedelju uveče, jer tamo nije bio, u suprotnom bi morao da vidi da se dete davi – kaže očajni otac za Kurir.

Utvrdiće se odgovornost

Gluvonemi čovek održavao zelenilo?

Kako saznajemo, biće utvrđena odgovornost uprave bazena i Sportskog centra, a prema najnovijim informacijama, gluvonemi čovek koji je jedini kobne večeri bio na bazenu uopšte nije čuvar. – Navodno je zaposlen na održavanju zelenila, a čuvara izgleda da nije ni bilo.

Bazen inače još nije otvoren za kupače – kaže sagovornik: – Slučaj će verovatno voditi Osnovno tužilaštvo, koje će prikupiti obaveštenja o tome kako je bazen bio ograđen, ko je zadužen za održavanje reda i obezbeđenje tog objekta, kao i kakav je pravilnik o obezbeđenju. Ukoliko se utvrdi da je bilo propusta, biće podnete i odgovarajuće prijave. Pozvali smo juče upravu bazena i Sportski centar, ali od njih nismo dobili odgovor.

Kako navodi, policija ima snimak Branislavljevog pada u vodu.

očajni roditelji
OČAJNI RODITELJIFOTO: NIKOLA ANĐIĆ

– Tačno se zna kako je nastradao. S njim je bio i drugi dečak, saznali smo i ko je, ali me ni ta porodica nije pozvala – rekao je Darko i dodao da je juče sahranio sina.

Problem s čuvarima

Pedofil radio na bazenu

Kako su nam ispričali meštani Odžaka, pre desetak godina na bazenima se takođe dogodio skandal. – Kao čuvar radio je čovek koji je hapšen zbog pedofilije. Pričalo se da je on spopadao dečake, a da je čak jedan mališan preko ograde pobegao od njega kad ga je napao – pričaju meštani.  

Prema nezvaničnim informacijama, Branislav je pao sa skakaonice.

stradali mališan
STRADALI MALIŠANFOTO: NIKOLA ANĐIĆ

– Na snimku se vidi da se Branislav popeo na nisku skakaonicu, a da ga je drug gurnuo. Videvši da se dečak davi, uplašio se i pobegao. Kamera je zabeležila i kako Branislav dva, tri puta izranja, pokušavajući da se spase. Da je neko od zaposlenih na bazenu bio tu, sigurno bi video dramu i možda bi dečak bio spasen – rekao je naš izvor.

Ronilac

Učite decu da plivaju

Bojan Škrbić, zamenik komandira Ronilačke jedinice Žandarmerije, apeluje na roditelje da decu ne puštaju samu na kupališta. – Trebalo bi da najmlađi od osnovne škole krenu s plivačkom obukom. Sugerišemo roditeljima da deci budu dobar primer, da u vodu ne ulaze pod dejstvom alkohola i da se dobro pripreme – objasnio je Škrbić.  

Iz Višeg javnog tužilaštva u Somboru saznajemo da je dečak koji je gurnuo Branislava to učinio bez namere da mu naudi.

Nije imao nameru

– Ušunjali su se na bazen, preskočili ogradu. On nije znao da je Branislav neplivač. To je bila dečja igra, hteo je da se našali s drugom. Nažalost, sve se tragično završilo. Dečak je krivično neodgovoran jer je mlađi od 14 godina, a s njim rade stručnjaci iz Centra za socijalni rad i psiholog – kaže izvor. Opština Odžaci saopštila je da će danas biti proglašen dan žalosti.

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 53 = 60

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)