G-E0EWZBLP0V
субота , 20 априла 2024
Home / SPORT / NOVAK JE TENISKO BOŽANSTVO! Đoković posle NESTVARNOG preokreta skinuo „KRALJA“ sa TRONA! /FOTO/

NOVAK JE TENISKO BOŽANSTVO! Đoković posle NESTVARNOG preokreta skinuo „KRALJA“ sa TRONA! /FOTO/

TENIS FELJTON.rs
12.06.2021.

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa nakon što je posle više od četiri sata tenisa savladao Rafaela Nadala

SPEKTAKL! Novak je apsolutno tenisko božanstvo! Srpski as je posle epske borbe i više od četiri sata tenisa srušio „kralja šljake“ sa trona i plasirao se u finale Rolan Garosa – 3:1(3:6, 6:3, 7:6, 6:2)!

Ponovo su Đoković i Nadal svetu podarili jedan od najboljih mečeva u istoriji tenisa, nakon pet i po sati u polufinalu 2013. godine i pobede španskog asa, ovoga puta kao pobednik sa „Filip Šatrije“ stadiona izlazi najbolji teniser sveta, a u nedelju će imati šansu da se bori za svoj 19. grend slem trofej! 

Meč je krenuo u stilu prošlogodišnjeg meča, Nadal je poveo sa 5:0 u setovima i sve je ukazivalo na to da Đokovića čeka katastrofa. Slutilo je na novu ubedljivu pobedu Španca, ali nije bilo tako! Probudio se Novak i do kraja meča počistio Rafu sa terena i naneo mu tek treći poraz na pariskoj šljaci!

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA JASNA BRCKALOVA! NAPLACUJE! HOCU 1.225.000 ZA DUG OD 70.000 DIN

Uspeo je Novak da vrati jedan brejk do kraja meča i pokaže da neće Rafael lako protiv njega! Imao još jednu brejk loptu do kraja prvog seta, ali se Nadal odbranio i poveo sa 1:0!

Novak se potpuno vratio u meč u drugom setu nakon što je napravio brejk već u drugom gemu. Napao je srpski teniser drugi set Nadala koji je morao da rizikuje u strahu od reterna i to ga je skupo koštalo. Ipak, vratio se Rafa ekspresno i napravio ribrejk. Novak je pokazao u tim momentima da je mentalno jači od Nadala, a to je bio ključ ovog meča! Napravio je srpski teniser još jedan brejk i izjednačio na 1:1 u setovima. 

Treći set je bio nešto posebno, možda i najbolji u istoriji tenisa! Trajao je duže od fudbalske utakmice, tačnije 98 minuta, a Đoković je u tajbrejku bio jači! Viđeno je čak četiri brejka, gemovi su trajali po deset minuta, svaki poen bio je spektakularan, ali je srpski teniser uspeo da preokrene i povede! 

Napravio je Nadal prvi brejk u četvrtom setu, činilo se da će ponovo ići u pet setova kao i te legendarne 2013. ali je Đoković to sprečio! Nadal je poveo sa 2:1 nakon čega je najbolji teniser sveta vezao pet gemova i naneo tek treći poraz Rafaelu Nadalu na pariskoj šljaci na 105 mečeva!

Novak će u finalu igrati protiv debitanta u finišu Rolan Garosa Stefanosa Cicipasa i u nedelju će imati priliku da osvoji svoju 19. grend slem titulu!

tanjug/AP Photo/Gregorio BorgiaNovak ima ogroman motiv protiv Nadala

TOK MEČA:

ČETVRTI SET:

6:2 – KRAJ! Novak je u finalu!

5:2 – Potvrda brejka! Novaka jedan gem deli od finala Rolan Garosa! Nadal sada servira za ostanak na turniru!

4:2 – Bravoo!!!!! Brejk za Noleta! Na servis Nadala je bilo nezvesno! 30:30, pa onda brejk lopta za Novaka koju je iskoristio! 

3:2 – Hladan je sada Novak kao špricer! Dokazuje zašto je NAJBOLJI na svetu! Dva asa Srbina u ovom gemu! 

2:2 – Izjednačenje! Bravo za Novaka! Sve mu sada ide od ruke! 

1:2 – Dobio je Nole gem sa nulom! To mu je trebalo! 

0:2 – Imao je Đoković prednost 30:0 na servis Španca, ali je ovaj brzo izjednačio i preokrenuo!

Endi Rodik je opčinjen ovim duelom!

– Ovo je jedan od najboljih mečeva koji sam ikada video!

NE PROPUSITE

UBIŠE BOGA U NJEMU: OSUMNJICEN JE DA JE POKUSAO DA PRODA STOMATOLOSKU OPREMU UKRADENU U NOVOM SADU pogledajte(video)

HIT VEST NE PROPUSTITE…

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN


andyroddick@andyroddick·To this point, it’s one of the best matches I’ve ever seen

0:1 – Novak se presvukao, sada je u beloj majici umesto u crvenoj i servira prvi u četvrtom setu! Odmah je Nadal došao do brejk lopte i iskoristio je! Publika je u delirijumu! 

TREĆI SET:

Policijski čas u Francuskoj je od 23 časa, ali su upravo organizatori dozvolili prisutnima da ostanu i gledaju ovaj spektakl! Pevaju, raduju se… 

Taj-brejk:

7:4 – TAKO JEEEEE! Novak vodi 2:1

6:4 – As Novaka! Dve set lopte za Srbina! 

5:4 – Prelep poen sada Nadala! 

5:3 – Greška Nadala! Poen za Novaka kada su već svi videli da će ga osvojiti Španac! 

4:3 – Prelep poen pripao je Novaku na njegov servis! 3 sata i 26 minuta traje meč! 

3:3 – Novak izjednačuje! 

2:3 – Vodi Španac! 

2:2 – Izjednačuje Nadal!

2:1 -Linija koju pogađa Novak Đoković!

1:1 – Bekhend Novaka u autu


1:0 – Dupla greška Nadala, mini brejk Novaka!

 

6:6 – Sjajno! Mučio se Novak, ali je osvojio gem! Sledi taj-brejk!

5:6 – VODI NADAL! Kakav gem! Koliko savršenih poena! Koliko odličnih servisa Nadala! Imao je Novak šansu za brejk ali se Nadal nije dao! NAJLEPŠI POEN NA MEČU PRIPAO JE NOVAKU! Stigao je nemoguće NAJBOLJI TENISER SVETA!Imao je odmah posle toga Novak brejk šansu, ali je Nadal opet to anulirao i poslao bombu koja je značila as!

Endi Marej je oduševljen onim što gleda! Ne možete gledati bolji tenis na šljaci od ovoga! Bravo za Novaka i Rafu- napisao je Britanac!

Слика

5:5 – Publika daje krila Nadalu! Bilo je 30:30, a onda je Španac dobio priliku za brejk i iskoristio je! Tri sata igre! 

5:4 – Osvojio je Nadal servis na svoj gem, a sada Novak servira za vođstvo u setovima! Lak gem za tenisera sa Majorke! Izgubio je jedan poen, kada je Novak odigrao sjajnu paralelu, ali je zato i sam posle toga pogodio liniju.

5:3 – Novak je potvrdio brejk! Mnogo se mučio Srbin, ali je zasluženo osvojio gem!

4:3 – KAKAV GEM! BREJK ZA NOLETA! Novak sa nulom osvaja gem na servis Nadala ! 

3:3 – Novak je ostao u čudu! Koliko sreće za Nadala, a vrh mreže mu je bio saveznik! 15:40 je imao Nadal, smanjio je Novak na 30:40! A onda fenomenalan poen i erupcija oduševljenja na tribinama među navijačima Srbina! 40:40! Vraća brejk Španac! 2 sata i 36 minuta igre! 

3:2 – BREJK ZA NOVAKA! Koliko nije imao sreće Novak u ovom gemu! Ali se nije dao Srbin do poslednjeg trenutka! Jelena Đoković je na nogama i pruža ogromnu podršku Srbinu, a on dolazi do zlata vrednog brejka!

Image

2:2 – Savršen gem za Novaka koji je dobio sa nulom!

1:2 – Vodi Nadal! Brejk šansa za Novaka, ali savršen servis Nadala je oduzeo nadu Srbinu da će je iskoristiti! Imao je odmah i drugu, ali se Španac opet sjajno pokazao! 

1:1 – Izjednačio je Novak! Kakav meč.. Publika će morati kućama uskoro, a nema sumnje da će se buniti iz sve snage! 

Novak je osvojio osam setova protiv Nadala na Rolan Garosu! Bilo bi sjajno za njega da večeras dođe do desetog..

0:1 – Ubitačna forhend paralela Nadala donela mu je prednost u trećem setu! Osvaja Španac gem na svoj servis…

Iz nepoznatog razloga je Nadal otišao u svlačionicu posle drugog seta. Možda je imao neku konsultaciju sa lekarom koji je već izlazio jednom na teren, a možda je i samo otišao da se presvuče.

DRUGI SET:

6:3 – Izjednačenje u setovima! 1:1! Neverica kakav poen je osvojio Nadal! Iz samog ćoška je izvukao loptu, koja je jedva prešla mrežu i i ostavila Noleta u čudu!Novak je pri servisu za set napravio duplu grešku! Sjajni poeni su viđeni u ovom gemu koji je pripao Novaku!

5:3 – Smanjuje Nadal! Novak servira za osvajanje drugog seta! 

5:2 -Povratak Noleta! Kakva dva asa! Kakvi majstori! Divno je gledati ih! Prelepi poeni, vrhunski potezi u ovom gemu! Koliko samo sreće nije imao Novak! Poen meča osvojio je Nadal zbog greške Novaka koji je sjajno sebi izgradio priliku za osvajanje gema, ali je pogodio mrežu! Posle više od 10 minuta Novak je osvojio gem! 

4:2 – Bravo za Novaka! Imao je Đoković vođstvo od 40:0 na servis Nadala, ali je Španac onda dodao gas! Došao je do 40:30 posle sjajne razmene udaraca! Ipak, Novak ga je brejknuo i definitivno se vratio u život!

3:2 – Ponovo vodi Novak! Nije uspeo da sačuva brejk, ali važno je da vodi! 

2:2 – Nije uspeo Novak da zadrži prednost! Španac se vratio rezultatski u drugi set! Uspeo je Novak da dođe do 30:30, a onda sjajan servis Nadala kojim je došao do 40:30. Greška Novaka iz forhenda donela je Špancu 2:2.

2:1 – Sjajan gem za Nadala! Furiozno smanjuje prednost Novaka i dobija gem sa nulom! 

2:0 – Sjajan start Novaka! Brejknuo je Nadala i lepo otvorio drugi set! Rafa počinje više da greši, tako je Novak došao do 0:30.Nova greška Nadala iz forhenda, sedmi poen Novaka u nizu, tri brejk šanse za Novaka! Prvu ne koristi, imao je Nadal sreće da je ritern jedva prešao mrežu, 15:40, ali novi aut iz forhenda Španca i Novak ima brejk, vodi 2:0!

1:0 Siguran je Novak na svoj servis! Po prvi put na meču vodi!

PRVI SET:

Image

3:6 – Sjajan gem! Na veliku žalost Novakovih navijača, pripao je Nadalu! Hrabri što se Nole vratio posle 5:0! Loše je ušao Srbin u ovaj duel, bilo je čak 5:0 za Španca! Deluje da se trgnuo Đoković i ostaje da se vidi kako će delovati u drugom setu…Imao je Rafa 40:0, a onda je loše smečovao prema Novaku koji je spasao set loptu, a onda je lob Nadala završio u autu – peta spašena set lopta! Spasio je i šestu, Rafa je poslao lopticu u mrežu, 40:40! Novakov forhend završio je u mreži i Nadal je posle 59 minuta dobio početni set.

3:5 – Bravo za Novaka! Osvojio je Nole treći uzastopni gem! Novak je briljirao u pojedinim, doduše retkim momentima na ovom meču… Navijači Srbina se nadaju da će videti „drugog“ Noleta u nastavku! Nadal servira za osvajanje prvog seta!

2:5 – Malo prostora Novaku daje Nadal! Ubedljiv početak za Španca! Ipak hrabri ovaj brejk Novaka…Viđena je greška Nadala iz bekhenda, treća brejk lopta u gemu, koristi je Đoković, duplom greškom Nadala stiže do 2:5 i vraća jedan brejk!

Image

1:5– Napokon! Prvi gem na meču osvaja Srbin! 

0:5 – Nešto hitno mora da se desi da se Novak pokrene! Dobar je bio u prva dva gema, ali onda je krenuo sunovrat! Nadal igra sigurno i agresivno, što govori i rezultat…

0:4 – Jako loš početak za Novaka! Nadal se pita za sve! Za sada…Već na prvu brejk loptu (15:40) je otišla loptica u mrežu i Španac je došao do velike prednosti.

0:3 – Mora Novak hitno da se trgne! Nadal je siguran i bolji za sada…Ne uspeva Srbin da iskoristi svoje šanse! Na 30:0, as Nadala po dijagonali, 40:0 i onda lako osvaja gem na svoj servis Rafa! Prva tri gema trajala su čak 20 minuta.

0:2 – Imao je i Nadal priliku da brejkne Novaka na samom startu meča i uspeo je! Pun je samopouzdanja Španac!  

0:1 – Vodi Nadal! 10 minuta je trajao prvi gem! Imao je Nole brejk loptu, ali nije uspeo da je iskoristi nakon što je Nadal pogodio liniju posle sjajnog servisa! Ipak, Srbin je odmah imao i drugu, ali je ponovo majstoski servirao Nadal! A onda je Novak neverovatno izgubio već dobijen poen! Publika nije mogla da veruje šta je Srbin promašio! Imaju nešto više od tri i po sata da završe meč ako žele da to učine pred publikom! Onda gledaoci moraju da napuste sedišta

Слика

19:10- POČEO JE MEČ! Nadal prvi servira!

Image

19:00 – Goran Ivanišević je rekao da on i Marijan Vajda se dele kada su u pitanju grend slemovi! Sada je Vajda uz Noleta, a on će biti na Vimbldonu! Dodao je da bi pobednik ovog meča trebao da osvoji turnir!

– Bio sam srećan kada sam video žreb, jer Nadala u finalu ne možeš da pobediš! Novak mora da igra pozitivno ludo! U Rimu je Novak bio agresivan, a Nadal je ranjiv u nekim stvarima i na nekim loptama, ali je teško igrati protiv njega! Sedam je sati, videćemo kako će se to završiti… Novak je doveo formu do vrhunca baš za Pariz! Nije bio srećan što igra protiv Rafe u polufinalu, ali ja sam bio! Obojica razmišljaju  o tome ko će osvojiti više grend slem titula! Novak zna šta treba da radi i da mora da bude agresivan! 

18:55- Uskoro se očekuje izlazak dva teniska asa na tern! Najbolji na svetu, protiv najboljeg na šljaci!Sjajno su obojica igrali u Parizu ove godine! Svi željno iščekuju novi duel sjajnih tenisera! Evo nekih podataka  vezanih za Srbina i Španca… Đoković je imao 40 asova, Nadal 23, kada su u pitanju duple greške, Đoković ih je imao 11, Nadal 20! Osvojen prvi servis – Nole 78,8 %, Rafa 79,5 %. Kada je reč o osvojenim poenima na servis protivnika, uspešniji je Nadal. Đoković 45,1 %, Nadal 47,6 %! Srbin je proveo na terenu 12h 34m, a Nadal 11h 46m! Što se tiće neiznuđenih grešaka Đoković je imao 122, Nadal 134! U vinerima vodi Srbin! 192 za Noleta, za  Nadal 165!

18:40 – Stefanos Cicipas je prvi finalista Rolan Garosa i čeka pobednika meča Đoković-Nadal! Očekuje se početak duela Srbina i Španca! Cicipas je Svaladao Sašu Zvereva sa 3:2 (6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3)

18:33 – Novak Đoković je dao odgovor na pitanje kojeg igrača bi izabrao da pobedi set i spasi mu život i zašto, a Nole je bez razmišljanja odgovorio: Nadal na šlajci! Na Rolan Garosu – kroz osmeh je poručio Nole!

18:15 – Bliži se kraj prvog polufinalnog susreta u Parizu! Cicipas je bliži pobedi u ovom momentu vodi protiv Saše Zvereva u petom, odlučujućem setu sa 4:2! 

17:50 – Definitivno će ljubitelji tenisa gledati okršaj Nadala i Novaka posle petog, odlučujućeg seta drugog polufinalnog susreta! Cicipas je imao sve u svojim rukama, vodio 2:0 (6:3,6:3), a onda je Zverev zaigrao sjajno i izjednačio na 2:2 (dobio oba seta 6:4, 6:4)! Počeo je peti! 

Image

17:34 – Probudio se Zverev! Vodi 3:2 u četvrtom setu i deluje odlično na terenu! Đokovićevi i Nadalovi navijači se nadaju da će Cicipas i Zverev uskoro završiti susret, ali kako trenutno stoje stvari, kraj je još daleko! Vodi Cicipas 2:1 u setovima, a Zverev ima prednost u četvrtom…

17:20 – Obožavaoci tenisa koji prate prenos na Eurosportu glasali su većinom (56%) da očekuju da će finale igrati Nadal i Cicipas!

17:10- Uspeo je Zverev da se vrati u meč i tako produži isti! Sada će se načekati Novak i Nadal…

16:58 – Zverev je na pragu osvajanja prvog seta u današnjem polufinalu! Vodi 5:3 u ovom trenutku!

16:46 – Ne predaje se Zverev! Vodi u trećem setu 3:1. Ukoliko se meč oduži čekćemo još do velikog okršaja Srbina i Španca! 

16:34 – U ovom momentu Stefanos Cicipas vodi protiv Aleksandra Zvereva sa 2:0  (6:3,6:3) i ukoliko i treći set reši u svoju korist, ubrzo ćemo na terenu videti i Đokovića i Nadala!

16:30 – Dobar dan i dobrodošli na live prenos polufinalnog meča Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala! Meč iz minuta u minut možete pratili na portalu Informer.rs.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(feljton.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

20 + = 30

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)