G-E0EWZBLP0V
субота , 27 априла 2024
Home / SPORT / Novak na korak do pobede: ĐOKOVIĆ – MILER, ali stigao do 2:0!

Novak na korak do pobede: ĐOKOVIĆ – MILER, ali stigao do 2:0!

SPORT TENIS: FELJTON.rs
29.08.2023.

Đoković je na svom poslednjem nastupu u Njujorku 2021. godine u finalu poražen od Rusa Danila Medvedeva. Sada je vreme da pokaže Amerikancima šta su to sve propustili na US Openu, i to protiv Aleksandra Milera iz Francuske. Dešavanja uživo sa ovog meča pratite na Sportalu.

IZVOR: EUROSPORT/SCREENSHOT

Najbolje kvote i za ovaj događaj daje kladionica Superbet.

Ukoliko verujete u pobedu Novaka Đokoivća onda vas očekuje kvota – 1.01, a trijumf Francuza je na kvoti – 11.

Đoković – Miler 2:0 (6:0, 6:2, u toku je treći set 0:0)

Igra, živci, igra

Malo se igrao sa našim živcima Novak u drugom setu, dopustio je rivalu brejk i još jedan gem, ali je to bilo sve. Srećom po nas. Sve ono što je Miler mogao jeste da sa nulom osvoji servis gem, a onda mu je Đoković poklonio još jedan. Srbin je bio impresivan u premijernom meču, cilj je jasan – 24. grend slem trofej. Tako se i ponaša najbolji ikada. Šampionski.

6:2 – Već je 2:0 po setovima! Odlično je Novak odgovorio Mileru, uzeo mu novi brejk, a onda servirao na pravi način i osvojio drugi set. Srbin je imao samo tu jednu grešku kada se poigrao sa našim živcima, jer stvarno Francuz, uz dužno poštovanje, ne može više od ovoga. Bar ne u ovom trenutku.

4:2 – Kako se Novak igra sa našim živcima… Miler je uspeo da uzme brejk, ali je Srbin krivac što se ovo dogodilo. Francuz je uspeo da vrati jedan brejk, servis je izdao Srbina, naročito u ključnom delu gema kada je ne Đoković napravio duplu servis grešku.

4:1 – Ako se po jutru dan poznaje… Novak se igra sa Milerom, ponovo je uzeo brejk, ukupno peti u ovom meču, pa je tako došao maltene pred vrata osvajanja drugog seta. Fantastično izgleda Đoković na terenu, a to mora da nas raduje.

3:1 – Miler je konačno osvojio servis gem. Posle četiri brejka koja je doživeo, morao je da nešto napravi na terenu, pa je sa nulom dobio Đokovića u ovoj rundi. Čak je dobio i ovacije sa tribina kao da je osvojio set. Ipak, u narednom gemu, Novak je odlično servirao, dopustio samo jedan poen protivniku, bio sjajan na mreži i tako zadržao prednost.

2:0 – Samo jedan poen je dozvolio Mileru. Novak je asom završio svoj servis gem, 8:0 je ako pogledamo ukupan broj gemova na ovom meču. Zaista ne znamo šta to može da pođe po zlu.

1:0 – Ma, šta je ovo?! Kako igra Novak Đoković… Izgleda da mu je glavni motiv to što će posle pobede na ovom meču biti na prvom mestu ATP liste. Iako će morati da sačeka naredni ponedeljak, zbog broja bodova koje brani Alkaras, već sad biti poznato kako će izgledati tabela. Pored toga, ovo je novi brejk koji je osvojio Novak, ukupno četvrti protiv Milera koji nema nikakve šanse.

Počeo je drugi set!

Samo 23 minuta

Toliko je trajao prvi set. Fantastični Novak Đoković je za 23 minuta pokazao da je na US Openu on gazda, a u prvom setu uz tri brejka je samo dokazao da je najbolji na svetu. Uz dužno poštovanje Karlosu Alkarasu koji je fenomenalan teniser i koji će naslediti upravo Srbina, u ovom trenutku Novak deluje nezaustavljivo. I uživanje je gledati ka upravo takvog.

6:0 – Brutalan tenis Novaka Đokovića! Osvojen prvi set posle nešto više od 20 minuta, a fantastična igra je dovela Srbina do velike prednosti u svakom smislu u odnosu na francuskog predstavnika.

5:0 – Kao da igra sa juniorom, a ne profesionalcem. Svaka čast Novaku Đokoviću, novi brejk i lekcija Mileru kako se igra na Centralnom terenu US Opena. Ništa ne može da ga zaustavi, a posle 20 minuta tenisa Srbin ima priliku da osvoji prvi set.

4:0 – Može li sa nulom? Sada je samo pitanje da li će Srbin dozvoliti Mileru da uradi nešto više od samog prebacivanja loptice preko mreže. Čak mu je dozvolio i osvojen poen, ali je to bila dupla servis greška. Međutim, do 4:0 stigao je elegantnim volej udarcem.

3:0 – Novak strašni! Apsolutna kontrola meča, potpuna dominacija od starta i već ima dupli brejk. Miler je pokušao servisom da se odbrani, ali je kralj riterna ipak kralj. Nestvarno dobar ulazak u meč srpskog tenisera u meču koji je kasnio skoro dva i po sata.

2:0 – Gem sa nulom i potvrda brejka! Sve ono što cela Srbija želi od Novaka, on to radi na američkom betonu. Savršeno je počelo, tako treba i da se nastavi, pre svega bez mnogo muke, jer treba sačuvati energiju za završnicu turnira kroz 12 dana.

1:0 – Odmah brejk! Da se zna ko je gazda. Odličan početak Novaka Đokovića, napao je Milera od samog starta, nije dozvolio ni milimetar opuštanja, a to mu je donelo prvi osvojen gem posle dve godine na stadionu „Artur Eš“.

Meč je konačno počeo!

„Doktori su mi rekli da batalim“

Nema naznaka da će Novak Đoković uskoro na teren, a „krivce“ za to možemo tražiti u teniserkama Gof i Zigmund, koje su odigrale prvi gem drugog seta duže od pola sata.

Navijači se okupljaju

Znamo ko je protivnik u drugom kolu

Ukoliko sve bude kako treba i Miler ne napravi senzaciju turnira, Novak Đoković će u drugom kolu igrati protiv Zapate Miraljesa koji je posle tri seta (6:4, 6:4, 6:3) ubedljivo pobedio Itana Kvina.

Srbin nikada ranije nije igrao protiv ovog španskog tenisera, tako da će to biti lepa prilika da pokaže 76. na svetu da je i dalje u vrhunskoj formi.

Osvajao US open tri puta

Najbolji srpski teniser Novak Đoković će pokušati da u Njujorku osvoji 24. grend slem trofej. Đoković će po 17. put u karijeri učestvovati na US openu, a Otvoreno prvenstvo SAD je osvojio 2011, 2015. i 2018. godine. Srpski teniser nije učestvovao prošle godine na Otvorenom prvenstvu SAD zbog statusa vakcinacije.

Najava meča

Novak Đoković nada se još jednom epskom susretu sa Karlosom Alkarasom, pošto u ponedeljak kreće u pohod ka četvrtoj tituli na US Openu. Poslednji grend slem u godini je pred nama, a navijači već sa uzbuđenjem pričaju o potencijalnom finalu između Đokovića i Alkarasa.

Srbin i Španac su odigrali tri uzbudljiva meča ove sezone – Novak je slavio u polufinalu Rolan Garosa i finalu Sinsinatija, dok je Karlitos bio bolji u borbi za titulu na Vimbldonu. 

Đoković se jednom prilikom našalio da će se sa mlađanim Alkarasom nadmetati narednih 10 godina.

– Nisam baš siguran u to, ali pokušaću da igram na visokom nivou što je duže moguće – rekao je osvajač 23 grend slema za Eurosport.

– U kratkom roku smo odigrali tri neverovatna meča, bili su to fizički naporni i zahtevni, ali veoma uzbudljivi i tesni dueli. Navijači žele da vide rivalstvo, žele da vide kako se najbolji igrači na svetu bore. Nadamo se da ćemo im dati još jedan meč ovde u Njujorku.

Novak Đoković

US Open je poznat po svojoj fantastičnoj atmosferi – stadion Artur Eš ima prima više od 23.000 gledalaca. Zato se Đoković raduje povratku u Njujork posle dve godine.

– Očekujem sjajnu energiju, sjajnu atmosferu, jer to je ono što sam doživljavao u Njujorku svih ovih godina. Prošle su dve godine otkako sam poslednji put igrao ovde. To je najveći stadion koji imamo u našem sportu; noćne sesije su najglasnije. Uzbuđen sam – dodao je Novak.

Đoković prvi meč u Njujorku igra u noći između ponedeljka i utorka protiv Aleksandra Milera oko tri časa po našem vremenu.

Nagradni fond US opena

Ovogodišnji nagradni fond US opena iznosi 65 miliona dolara. Pobednici u singlu u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiće po tri miliona dolara, a poraženima u finalu će pripasti po 1,5 miliona dolara.

Na pobedu do povratka na tron

Pored toga što će imati priliku da se eventualnom titulom dodatno osami na vrhu liste najboljih tenisera ikada po broju osvojenih Grend slemova, Novak Đoković će u Njujorku imati priliku da se ponovo popne i na vrh ATP liste.

Imao je Novak Đoković pozitivnu tremu pred odlazak u Sjedinjene Američke Države. Zašto? Odgovor je već svima dobro poznat. Prvo se dogodila diskvalifikacija, pa je poražen od Danila Medvedeva u finalu, a onda je prošle godine čekao do poslednjeg trenutka da mu tamošnje vlasti dozvole da uđe u zemlju, iako nije vakcinisan. Čekanje je, nažalost, bilo uzaludno.

Svet je uveliko živeo normalnim životom, koronu na početku ove godine više niko nije ni pominjao, ali američka vlast je bila jasna – nema ulaska ako niste vakcinisani. Zato je Novak propustio i odvogodišnje martovske masterse u Indijan Velsu i Majamiju. 

Ipak, od početka maja kada je zabrana i zvanično skinuta, svi pričaju o Novakovom povratku u Ameriku. I o tome kako će izgledati njegov put ka završnici US Opena, turnira koji je tri puta osvajao, a još šest puta igrao finale. 

Ipak, pored dodatnog pisanja istorije, srpski teniser imaće priliku da dođe do još jednog velikog dostignuća.

Poslednji Grend slem turnir u sezoni počinje danas, a Novak Đoković i Karlos Alkaras učestvovaće na istom, sa najvišim šansama da se na kraju i nađu na vrhu. Španac brani titulu, dok srpski teniser prošle godine nije učestvovao zbog statusa vakcinacije.

Alkaras pred ovaj turnir ima samo 20 bodova više, te bi Novak već pobedom u utorak ujutru mogao da pretekne talentovanog tenisera na vrhu ATP liste.

Na trećem mestu ATP liste je Rus Danil Medvedev sa 6.260 bodova. Danac Holger Rune je četvrti sa 4.790 poena, dok je Norvežanin Kasper Rud na petoj poziciji sa 4.715. Slede Italijan Janik Siner, Grk Stefanos Cicipas, Rus Andrej Rubljov i Amerikanci Tejlor Fric i Fransis Tijafo.

Sledeća lista biće objavljena za dve nedelje, te je za očekivati da Novak na istoj bude ponovo na vrhu.

Izvor: ( FELJTON.rs/sportal.blic.rs) Stefan Kojić

„UBISTVO LOPOVA NA SALAJCI“. Sudija Nataša Vojnović na pola sudjenja proglasila: Predmet rešen: REŠENO PO ČL.250 ST.8 SUDSKOG POSLOVNIKA dana 06/06/2023

Raspisana poternica za ubistvo lopova u Novom Sadu! Nema veštačenja automatske puške – ideš u pritvor da ćutiš malo

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

97 − 92 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)