G-E0EWZBLP0V
четвртак , 18 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / NAĐEN VELJIN KRVAVI KEŠ?! Policija provalila nove ‘štekove’ Veljka Belivuka u Beogradu! Sakrio desetine miliona dolara u bitkoinima!

NAĐEN VELJIN KRVAVI KEŠ?! Policija provalila nove ‘štekove’ Veljka Belivuka u Beogradu! Sakrio desetine miliona dolara u bitkoinima!

FELJTON.rs

21.05 2021

U ‘blindiranom stanu’ u Beogradu, koji je koristio Veljko Belivuk, nađeno 100.000 evra u kešu, ali i kompjuterska oprema i fleš-memorije na kojima je nađeno bogatstvo u bitkoinima. Kriptovalutama plaćali kokain kartelima u Južnoj Americi

Policija je prošle nedelje na Novom Beogradu otkrila novi ‘štek’ stan klana Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, u kome je pronađena kompjuterska oprema i fleš-memorije (USB) sa čak deset miliona dolara u bitkoinima! Takođe, u ovom stanu je nađeno i oko 100.000 evra u kešu!

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

Stan je bio obezbeđen blindiranim vratima i prozorima, sa najsavremenijim alarmnim sistemom, i praktično je služio kao mafijaški trezor! Kako se sumnja, Belivuk je bitkoinima plaćao drogu narko-kartelima iz Južne Amerike!

Svedok saradnik

Dobro upućen izvor Informera otkriva da je policija saznala za ovaj ‘blindirani stan’ tako što im je to otkrio jedan od uhapšenih Belivukovih ‘vojnika’, koji želi da dobije status svedoka saradnika.

 Taj svedok je otkrio još nekoliko „štek“ stanova i kuća, mahom u Beogradu, koje je koristio Belivuk za skrivanje novca, oružja i u slične svrhe. Jedan od tih stanova je Belivuku praktično služio kao lični trezor – objašnjava naš izvor, i dodaje:

Čume sa Veljom Nevoljom i Mesarom

Kontroverzni Surčinac Ljubiša Buha Čume uslikan je u januaru prošle godine u jednom beogradskom hotelu kako sedi zajedno sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem Mesarom. 
Zasad nije poznato odakle se oni znaju i šta je bio povod njihovog sastanka, ali na fotografiji se vidi da je Miljkoviću bilo zabavno jer se smejao nečemu što mu je Čume pričao. Belivuk na slici nosi kačket i gleda u pod.

– Vrata stana bila su blindirana i obezbeđena sa nekoliko najsavremenijih brava, a na prozorima su imala neprobojna pancirna stakla. Ceo stan je bio pokriven modernim alarmnim sistemom. U stanu je nađena najsavremenija kompjuterska oprema, sa više komada različitih vrsta takozvane eksterne memorije. Sve je poslato na veštačenje, gde je otkriveno da je na fleš-memorijama i na hard diskovima zapravo bogatstvo u bitkoinima. Prema prvim procenama, otkriveno je bitkoina u vrednosti od deset miliona dolara! Osim kompjuterske opreme, u stanu je nađeno i oko 100.000 evra u kešu.

Inače, kriptovaluta, poput bitkoina, je elektronski novac koji nije pod nadzorom nijedne centralne banke. Dok klasične banke znaju praktično sve o svojim klijentima – kreditnu istoriju, adrese, telefonske brojeve, potrošačke navike, sa bitkoinima je drugačije, jer kupac kriptovaluta ne mora ostaviti nijednu ličnu informaciju.

Stručni sagovornici našeg lista objašnjavaju da je to ključni razlog što su i narko-karteli poslednjih godina počeli da trguju drogom koristeći kriptovalute.

SLEDECA VEST

Sve što treba da znate o izvršiteljima, a niko vam nije rekao, ZASTITITE SE OD JAVNIH LOPOVA, JAVI TE NAM SVE VASE PROBLEME sa izvrsiteljima FELJTON.rs

HIT VEST NE PROPUSTITE…

FELJTON.rs: POCELA CISTKA INSPEKTORA U Policijskoj ispostavi Klisa Novi Sad! INSPEKTOR T.T. SUSPENDOVAN I UZETA MU ZNACKA

– U međunarodnom švercu droge nije problem samo to da se ona preveze preko okeana, iz Južne Amerike do Evrope. Još veći problem predstavlja i da se prošvercuju ogromne količine keša. Iz tog razloga je i Veljko Belivuk, kako je pokazala istraga, zajedno sa saradnicima iz „kavačkog klana“ veliki deo bogatstva stečenog kriminalom prebacio u bitkoine. Njime su plaćali kokain južnoameričkim narko-kartelima, a ta roba je posle prodavana širom Evrope – kaže naš sagovornik.

IT stručnjak, koji nije želeo da mu objavimo ime, objasnio nam je da se kriptovalute kupuju preko posebnih berzi na internetu.

Stefanović: Efektno razbijena banda

Nenad Stefanović, predsednik Udruženja sudija i tužilaca, pohvalio je napore bezbednosnih službi i tužilaštva u razbijanju klana Belivuk – Miljković.

– Sve to ukazuje na visoku profesionalnost pripadnika MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal, koji su efektno razbili ovu kriminalnu grupu. Skoro svakodnevno se, u kontinuitetu, otkrivaju nove „štek“ prostorije, oružje i ogromne količine novca – kazao je Stefanović.

– Prilikom kupovine bitkoina otvori se poseban virtuelni novčanik, kome pristupate pomoću šifre koja je poznata samo vama. Ako poželite kasnije da prodate bitkoin, opet ga ponudite na tržište preko internet berze i zamenite za novac, vrlo brzo i lako – kazao je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, upravo zbog mogućnosti da se sakrije identitet kupaca i prodavaca kriptovaluta, ovakve transakcije se često koriste za razne nelegalne poslove.

– Neki ljudi jednostavno ne žele da njihove finansije budu praćene, dok drugi koriste kriptovalute kad ucenjuju nekog, ali i da bi, na primer, finansirali terorističke aktivnosti ili da bi kupili drogu i oružje – rekao je ovaj stručnjak.

Još su u pritvoru

Veljko Belivuk, njegov zamenik Marko Miljković Mesar i 20 njihovih „vojnika“ uhapšeni su 4. februara i od tad su u pritvoru. Oni su pod plaštom Partizanove navijačke grupe „Principi“ ubijali, reketirali, prodavali ogromne količine droge i bili su praktično ispostava „kavačkog klana“ u Srbiji.

U februaru je, nakon ove akcije hapšenja, pretreseno više lokacija koje je koristila ova banda, među kojima su prostorije na stadionu Partizana, ali i kuća u Ritopeku, koja je služila kao „klanica“, gde su žrtve mučene, ubijane i mlevene u mašini za mlevenje mesa. Tih dana je u nekoliko stanova pronađeno samo oko 80.000 evra, što je minorna cifra za Belivuka, jer se znalo da kriminalnim poslovima „obrće“ na silne miliona evra.

Finansijska istraga ovog klana je u toku i očekuje se da se otkriju i zaplene i sve nekretnine širom Srbije, koje je Belivuk sa saradnicima oteo ili kupio od „prljavog“ novca. 

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(feljton.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 4 = 1

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)