G-E0EWZBLP0V
уторак , 18 јуна 2024
Home / CRNA HRONIKA / TELEFON ZORANA MARJANOVIĆA OTKRIVA ISTINU;Ovo je dopis koji je podigao buru na suđenju! (FOTO) TUZIOC TRAZI DOZIVOTNU BEZ DOKAZA

TELEFON ZORANA MARJANOVIĆA OTKRIVA ISTINU;Ovo je dopis koji je podigao buru na suđenju! (FOTO) TUZIOC TRAZI DOZIVOTNU BEZ DOKAZA

18.04.2021.

Advokat je pokazao dopis Telekoma i citirao šta je u njemu navedeno

Zoran Marjanović na suđenju

Zoran Marjanović na suđenju , Foto: Alo! Masanori Jošida

U Višem sudu u Beogradu pre dva dana nastavljeno je suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene. Suđenje je nastavljeno saslušanjem sudskog veštaka Dragomira Vasiljevića, a prekinuto je kada je odbrana zatražila njegovo izuzeće.

– Sudski veštak je na preseku pre dva dana nastavio u svom starom maniru. To znači da je počeo da prepričava svoje nalaze, da daje nejasne i nekonkretne odgovore, na šta je odbrana pokušala više puta da reaguje, rekao je advokat odbrane Stefan Jokić za Pink i dodao:

Nakon monologa od oko 40 minuta, odbrana je zatražila izuzeće stalnog sudskog veštaka gosp. Vasiljevića zbog pristrasnosti. Doneo sam da vide gledaoci i narod koliko nas je Dragomir Vasiljević tovario dokumentacijom. Ovde ima preko 1.500 strana papirologije, a sve to može da se zameni dopisom iz Telekoma koji staje na dve strane.

Advokat je pokazao dopis Telekoma i citirao šta je u njemu navedeno:

Uključenje mobilnog telefona se može detektovati na logovima signalizacije, nezavisno od toga da li je poziv nakon uključivanja ostvaren ili neostvaren. U slučaju da je mobilni telefon isključen na jednoj baznoj stanici, a onda na toj istoj uključen, generisaće se dva ili tri zapisa (logova). Prvi zapis (isključivanje mobilnog telefona) biće generisan samo u slučaju da je telefon isključen regularnom metodom, drugi zapis (uključivanje telefona), biće generisan nakon uključenja telefona, a treći zapis (neostvareni poziv) biće generisan nakon ostvarenog poziva.

Ovo, kako kaže advokat, znači da bilo kakvo isključenje mobilnog telefona Zorana Marjanovića bilo bi signalizirano na mobilnoj mreži Telekoma.

dokument

dokument, Foto: Printscreen

Advokat odbrane Nikola Dumnić objašnjava da je teza veštaka Vasiljevića bila da je mobilni telefon Zorana Marjanovića bio isključen oko 26 minuta, a na osnovu toga insinuira da je on time pokušao da prikrije svoje kretanje.

– I bez dopisa Telekoma bilo je jasno da je teza tužioca i veštaka nelogična, jer veštak tvrdi da se taj telefon ponovo registruje na mreži u neposrednoj blizini mesta pronalaska tela. Postavlja se pitanje zašto bi to neko radio i zašto bi neko ponovo uključio telefon baš tu. Međutim, cela gomila ovih papirčina demantovana je jednom kratkom rečenicom: “uključenje mobilnog telefona se može detektovati na logovima signalizacije, nezavisno od toga da li je poziv nakon uključivanja ostvaren ili neostvaren“ – kaže Dumnić.

Najveći deo dokumentacije veštaka Vasiljevića, kako kaže, sadrži upravo tzv. logove signalizacije. Objašnjava da se svaka aktivnost telefona beleži na mreži, kako je operater sam naveo i postavlja pitanje:

– Pitali smo veštaka: pokažite nam gde je uključenje mobilnog telefona u gomili ovih logova?! On je počeo, citiram: „Marjanović je ustao u 1h, telefon je 2G, 3G. Telefon je skočio, telefon je pao…“ Ne možete da shvatite na šta su odgovori ličili! Ličilo je sve na narodnu brzalicu, pokušavao je valjda da nas hipnotiše nekom pričom, a sve vreme je izbegavao da se izjasni konkretno gde je uključenje telefona među logovima – kaže advokat.

Dodaje da je „ovim zamajavanjem“ skrenuta pažnja sa suštine jer je „i sa i bez telefona potpuno jasno da se postupak vodi protiv pogrešne osobe“

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/alo)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

88 − = 82

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)